Francouzská topinka

zobrazeno 110×

Vložil(a): vendy.z, 4. 7. 2016 11.11

Pro vegetariány do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

banánové, ananasové, batátové, mrkvové či tykvové pyré nebo z konzervované dýně
2 lžíce
skořice
2 lžička
krajíc celorzrnného chleba
4 ks
nepřilnavý olej ve spreji
1 ks
pomazánka z rostlinného tuku bez transfig. MK
2 lžíce
javorový sirup, moučkový cukr nebo čerstvé ovoce
1 množství dle chuti
vločky z lněných semínek (nemusí být)
1 množství dle chuti

1. V mělké míse rozšlehejte vejce, pyré a skořici. Přidejte krajíce chleba a nechte je ve směsi 30-60 sekund a přitom je jednou obraťte. (Nenechávejte je ve směsi déle, protože by se chléb rozmočil.)

2. Vystříkejte nepřilnavou pánev olejem ve spreji a postavte ji na středně rozpálenou plotýnku. Jakmile se pánev rozpálí, přidejte rostlinný tuk. V okamžiku, kdy začíná prskat, přidejte nasáknuté krajíce chleba (chgtete-li posypte je vločkami ze lněných semínek). a usmažte je po obou stranách do zlatohněda, což potrvá na každé straně 2-3 minuty. Podávejte horké se sirupem, moučkovým cukrem nebo ovocem.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (8 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Zdeňka S., 20. 8. 2016, 22.33

Mi máme raději topinky na slano, ale proč nezkusit změnu?

Pavla33, 10. 7. 2016, 21.00

vypadá užasně

Jarka mmm, 7. 7. 2016, 11.44

To vypadá dobře!

Petra Schoberová, 5. 7. 2016, 20.36

To je nadhera

jitkamety, 5. 7. 2016, 10.36

Zajímavé,a na snídani to bude pecka

benca, 4. 7. 2016, 18.07

ja som si dnes robila na slano

Jana82, 4. 7. 2016, 14.48

Už to jídlo na fotce lahodí oku

jajulaš, 4. 7. 2016, 14.45

tak to musí být opravdu pochoutka

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight