Domácí máslo

zobrazeno 132×

Vložil(a): szendrejka, 3. 11. 2015 8.28

Pro vegetariány Bez vajec 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

Sladká smetana - musí mít víc než 30% (čím víc, tím líp)
2-3 ks (Kelímky)

Smetanu si dáme do šlehací mísy a šeháme a šleháme a šleháme..... Pokud to někomu přijde zdlouhavé, může použít tyčový mixér nebo metličkový mixér. Je to určitě rychlejší. Každopádně to chce výdrž! Pak hroudu másla propláchneme pod studenou tekoucí vodou, vytlačíme z ní zbytky podmáslí a máme hotovo. Pozor u skladování - musíme myslet na to, že je to domácí záležitost bez konzervantů - takže lednice ;-)

Sdílejte:   | 
4

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (9 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 13.24

moc dobré

Zdeňka S., 2. 11. 2016, 16.26

Jé to jsem jedla naposledy jako dítě u pratety , která ho vyráběla to byla mňamka

Pavla33, 10. 7. 2016, 10.30

joo to me se daří i nechtene místo slehacky mame maslo sladke

k.o.r.i.n.e.k, 31. 5. 2016, 16.11

to musí být dobré

jitkamety, 28. 3. 2016, 14.46

Domaci je nejlepsi

mckvak, 22. 11. 2015, 21.19

To mi pripomina detstvi a prazdniny u babicky - delala domaci hodne casto

joice, 18. 11. 2015, 16.19

vyskúšam

a.nnysek, 17. 11. 2015, 12.44

inglulie2, 15. 11. 2015, 17.11

Dobré.

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight