Domácí karamel

zobrazeno 273×

Vložil(a): veru.veru, 3. 12. 2014 15.37

Pro vegetariány Bez vajec do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

bílý cukr
1 hrnek
máslo
6 lžíce
kvalitní šlehačka
1/2 hrnek

Příprava karamelu je hrozně rychlá, takže si všechno připravte ať to máte po ruce. Pozor, pokud na vás karamel šplíchne, tak počítejte s tím, že to pálí jak blázen a památku na to budete mít až do dalších Vánoc. Proto dělejte vše raději v hlubším kastrolu a pomalu.
Ohřejte cukr na střední žár, až se začne rozpouštět, začněte míchat. V momentě kdy má rozpuštěný cukr jantarovou barvu, přidejte opatrně máslo a dál míchejte. Máslo karamel prosvětlí, nenechte ho zase zhnědnout zpátky do jantaru, pak už s ním nic neuděláte. Odstavte a opatrně, pomalu přidávejte smetanu, až se vše zcela promíchá. Nechte stát a při pokojové teplotě přelijte do nádobky. Uchovávejte v lednici. Pokud si karamel necháte, je báječný jako omáčka třeba na palačinky, poháry a další mlsání.

Sdílejte:   | 
4

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (12 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Petra Schoberová, 3. 12. 2016, 23.00

dobrota

Pavla33, 10. 7. 2016, 7.17

dobrotka

k.o.r.i.n.e.k, 31. 5. 2016, 16.34

to musí být dobré

Petra Schoberová, 5. 5. 2016, 19.51

mnam mnam mnam

jitkamety, 28. 3. 2016, 16.50

dala bych si

louskacek2, 27. 11. 2015, 14.15

Tak z fotky mam tez chut:-)

mckvak, 22. 11. 2015, 14.58

azse mi sbihaji sliny:)

a.nnysek, 17. 11. 2015, 12.31

hned bych si dala

joice, 24. 10. 2015, 19.35

lahôdka

kajca, 29. 8. 2015, 13.43

Moj syn má rád karamelové mlieko,tak musím vyskúsat

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight