Domácí švestkové (nebo povidlové) buchty

zobrazeno 446×

Vložil(a): elis510, 2. 12. 2014 15.55

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

mouka polohrubá
1 kg
máslo
160 g
cukr
150 g
citronová kůra
1 ks
sůl
1 špetka
žloutek
1 ks
droždí
1 balení
mléko
400-500 ml
švestky nebo povidla
2-3ks švestek na buchtu nebo 2 balení povidel
tuk na vymazání plechu
2-3 lžíce
máslo
50 g
moučkový cukr
na posypání

Připravíme si do mísy 1kg prosáté polohrubé mouky, přidáme 160g másla nebo sádla (kdo má co rád),150g cukru krupice ( kdo má rád sladší těsto,může cukru dát více). Přidáme citronovou kůru z 1 citronu,špetku soli,1 žloutek,promícháme v míse a uděláme důlek uprostřed. Zvláště přihřejeme mléko a do něho přidáme rozdrobené kvasnice,ty necháme trochu vzejít a směs vlijeme do připraveného důlku v míse. promícháme těsto v míse a necháme přikryté čistou utěrkou na teplém místě vykynout. Když těsto vykyne,promícháme ještě jednou a lžící oddělujeme části těsta ze kterých tvarujeme placičky, ty plníme vypeckovanými švestkami nebo povidly a vytvarujeme bochánečky,ty dáváme na vymaštěný hlubší plech kousek od sebe,aby měly místo pro další kynutí. necháme na plechu ještě chvilku kynout a mašlovačkou potřeme každou buchtu zvlášť rozpuštěným máslem. Plech vložíme do předem rozehřáté trouby na plno, ale po vložení troubu stáhneme a pečeme cca na 180 stupňů C do zlatova. Po upečení vyklopíme a oddělíme jednotlivé buchty,posypeme moučkovým cukrem.

Sdílejte:   | 
3

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (4 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

jitkamety, 12. 3. 2016, 19.23

mnam

lenkamaresova, 5. 12. 2015, 21.21

Vypadají božsky.

joice, 17. 11. 2015, 20.00

výborné

hellova, 30. 3. 2015, 13.38

Ty mám moc ráda.

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight