Vločková nádivka s mandlemi

sledováno 1× zobrazeno 59×

Vložil(a): szendrejka, 29. 4. 2016 22.46

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

rohlík
6 ks
Zeleninový bujon
1 ks (Kostka)
Voda
350-400 ml
Bio vajíčka
6 ks
Oloupané mandle
100 g
Ovesné vločky
100 g
Pohankové vločky
100 g
Čerstvý špenát nebo kopřivy
120 g
Petrželka
30 g
Biomargarín Provamel
80 g
Sůl
1,5 lžička
Muškátový oříšek strouhaný
1 lžička
Pepř
1/4 lžička
Tuk a strouhanka na vymazání formy
- množství dle chuti

Zeleninový bujon rozmícháme v horké vodě. Rohlíky nakrájíme na kostičky, v míse je zalijeme bujonem a promícháme. Přidáme ovesné vločky, pohankové vločky a nasekané mandle. 

Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s rostlinným tukem, solí, muškátovým oříškem a pepřem. Vmícháme je k rohlíkům. 

Špenát a petrželku nasekejte na kousky, přisypte do mísy a lehce promíchejte. 

Z bílků vyšleháme sníh a opatrně jej vmícháme do směsi. 

Směs vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme asi 50 minut při 180stupních.

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (5 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Kadlecova-Alena, 24. 5. 2016, 13.07

velka dobrota, muzume jen doporucit

Itany, 16. 5. 2016, 20.14

Zajimava nadivka take ji delam jen parkrat za rok

Zuzka Čtvrtečková, 12. 5. 2016, 23.21

Nádivku děláme jednou za rok na Velikonoce. Chtělo by ji dělat častěji

jitkamety, 30. 4. 2016, 13.20

to vypada dobre

benca, 29. 4. 2016, 22.57

ja robievam klasicku

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight