Granadír

zobrazeno 282×

Vložil(a): szendrejka, 3. 12. 2015 10.55

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

Těstoviny - flíčky nebo domácí "kostičky"
200-250 g
Brambory - střední na kostičky
6 ks
Cibule
2 ks
Sůl, kmín, červená paprika sladká
- množství dle chuti
Olej nebo máslo
2 lžíce

Těstoviny a brambory si uvaříme každé zvlášť klasickým způsobem. Ve velké pánvičce osmahneme cibuli na oleji či másle (může být i sádlo), přidáme sůl, papriku a přidáme uvařené těstoviny a brambory. Vše smícháme dohromady a máme hotovo. Podáváme s kyselou okurkou, ale u nás doma to bylo vždy s klasickou kyškou :)

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (13 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Zdeňka S., 6. 4. 2017, 12.29

To vypadá dobře, vůbec neznám

mirka244, 7. 2. 2017, 21.55

nejlepší s okurkem

Aliisha

Aliisha, 19. 1. 2017, 21.30

Jendoduché a levné. Proč ne

Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 14.15

super vyzkouším

Petra P, 29. 4. 2016, 0.25

Jen doplním, že původně to není slovenský pokrm, ale maďarský. Naše rodina tento recept má dokonce od srbských příbuzných A říká se, že aby byl grenadýr ještě chutnější, je dobré do něj přidat tuk z masa. Takže např. pečete v neděli kachnu, tak dáte trochu výpeku z kachny do grenadýru.

jitkamety, 23. 2. 2016, 15.08

mnamka

kajca, 15. 12. 2015, 7.37

Akurát som robila vcera vecer je to rychle hotové ale ja robím trochu inak.

DenisaC, 12. 12. 2015, 22.06

Je to boží!

inglulie2, 9. 12. 2015, 13.50

MILUJU!

Petra Schoberová, 4. 12. 2015, 12.53

Teda,zajimave uz vim co bude dnes na obed:-)

Naši partneři

© 2013 - 2017 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight