Falafel

zobrazeno 260×

Vložil(a): veru.veru, 7. 1. 2015 16.46

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. mírně ostré složitější

Ingredience:

Pro 4 osoby budete potřebovat: namočená cizrna
2 hrnek
sůl
2 lžička
mletý římský kmín
1 lžíce (ne obyčejný!)
česnek
4 stroužek (nasekaný)
nasekaná petrželka
½ hrnek
nasekaná zelená cibule
1 hrnek (možno jarní)
pepř
½ lžička
chilly
1 větší špetka

1 šálek cizrny necháme namočenou přes noc (12-20h), aby byla měkká ke konzumaci, ale stále křupavá (zdvojnásobí objem). Slijeme vodu a pečlivě rozmixujeme cizrnu na jemnou kaši (nevaříme jí!). Do mixéru poté přidáme nasekanou cibuli, petrželku, na menší kusy nasekaný česnek a rozmixujeme. Přendáme do mísy, osolíme, přidáme koření (nejvíce římský kmín) a dáme na 20 minut do lednice.

Tvarujeme kuličky či placičky (3-4cm v průměru) a důkladně je mačkáme, aby držely pohromadě. Pro jistotu lze zahustit hraškou, nejlépe pikantní (případně moukou). Smažíme ve velké vrstvě oleje na středním plameni a než jsou nahnědlé, tak na ně nesaháme, aby se nerozpadly. Smažené placičky necháme okapat na ubrousku.

Podáváme v pita chlebu, pšeničné tortille, arabském chlebu s cous cous salátem nebo s hranolkami a zeleninou..

 

Sdílejte:   | 
3

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (12 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Petra Schoberová, 4. 12. 2016, 20.46

super

jitkamety, 4. 6. 2016, 10.25

zajímavé.

jitkamety, 23. 2. 2016, 15.17

vyborne

mckvak, 24. 11. 2015, 20.03

Muze bytdobre

joice, 17. 11. 2015, 18.17

musím vyskúšať

a.nnysek, 17. 11. 2015, 8.26

zajímavé

nikihiphop, 10. 11. 2015, 18.28

falafely miluju a vše palivé

Itany, 6. 9. 2015, 16.16

Vypadá to zajímavě

Katka, 12. 2. 2015, 6.50

Ten římský kmín mě tam děsně nechutnal

janicka2, 11. 2. 2015, 19.47

To zkusim!

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight