Cizrna na paprice s pórkem

zobrazeno 1559×

Vložil(a): Blankasiro, 9. 11. 2016 15.56

Pro vegetariány do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

alnatura cizrna plechovka
3 ks ((nebo 500gr sušené))
cibule
2 ks
sladká paprika
1 a 1/2 lžíce
zeleninový vývar
1/2 litr
pórek
2 ks
smetana 12%
250 ml (může být i rostlinná)
citron
1 ks
olivový olej
1 množství dle chuti
sůl, pepř
1 množství dle chuti

Pokud používáte sušenou cizrnu propláchněte ji a přes noc (či na 5 - 10 hodin) namočte. Poté ji slijte, znovu zalijte vodou a v hrnci přiveďte k varu. Vařte asi 1,5 hodiny do měkka. Krémovější a chutnější bude cizrna uvařená v papiňáku (cocotte minute), ale to neumím. Pokud papiňák vlastníte, stáváte se automaticky papiňák-masterem level pro a určitě to zvládnete i bez mého návodu.

Pokud jste stejně jako já líní a používáte cizrnu v plechovkách, stačí, když je umíte otevřit. 

Když máte uvařenou cizrnu nebo otevřené konzervy, můžete se pustit do vaření.

Cibuli nakrájejte na drobno a orestujte ji na oleji ve větším hrnci (cca 5 minut), poté přidejte papriku a restujte ještě minutu až dvě (ne moc dlouho, aby paprika nezhořkla). Zaljite 1/2 litrem vývaru - já ho připravuji tak, že dvě konzervy cizrny sliji do misky, do této tekutiny přidám vodu do požadovaného množství (1/2 litru) a přidám lžíci Alnatura bujónu. Nechte povařit do měkka. Mezitím obsah jedné plechovky cirzny včetně tekutiny rozmixujte do hladka tyčovým mixérem. Rozmixovaná cizrna poslouží jako super zahušťovadlo. Když je cibulka v hrnci měkká, rovněž ji spolu s vývarem rozmixujte tyčovým mixérem. Do hrnce přidejte rozmixovanou cizrnu i nerozmixované luštěniny a nakrájený pórek. Opět přiveďte k varu a na mírném plameni vařte dokud pórek nezměkne. Poté sejměte z ohně, vmíchejte rostlinnou smetanu a šťávu z půlky citrónu. Ochutnejte a dochuťte další citrónovou šťávou, pepřem, solí, příp. špetkou sladké papriky.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (13 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Gustawka, 27. 1. 2022, 20.32

Cizrnu mám ráda

Mygara

Mygara, 1. 12. 2018, 18.40

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 17. 10. 2018, 14.19

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 24. 1. 2018, 6.23

Takto jsem cizrnu ještě nepřipravovala

dadinkamaminka, 23. 1. 2017, 12.13

To vypadá fakt lákavě Cizrnu tady mám,jen jsem se ještě neodvážila jí uvařit,protože se bojím,že to tady nikdo jíst nebude...ale vyzkouším to Jen tedy nemám ten speciální bujon,tak doufám,že postačí klasický zeleninový

Mildret, 5. 1. 2017, 12.08

To musím vyzkoušet jen doufám že to nebudu jíst zase jenom já.

Aliisha

Aliisha, 3. 12. 2016, 15.44

Tenhle recept jsem zkoušela a opravdi to všem moc chutnalo.

Jana82

Jana82, 14. 11. 2016, 12.46

Cizrnu máme moc rádi

Jana V., 13. 11. 2016, 20.02

milujeme doma tento recept z Biokucharky Hanky Zemanove

jitka46

jitka46, 12. 11. 2016, 21.35

cizrnu bych doma chtěla vyzkoušet co nejdříve

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů