Zeleninové karbanátky

sledováno 2× zobrazeno 3041×

Vložil(a): Lucie2, 5. 11. 2014 11.11

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

jáhelné vločky
100 g
vejce
2 ks
mrkev
1 ks
celer
kousek
cibule
1 ks
medvědí česnek nebo petrželka
1 hrst
bezlepková mouka
na zahuštění
kukuřičná strouhanka
na obalení
sádlo nebo olej
na smažení

Zeleninu nakrájíme na malé kostičky nebo nahrubo nastrouháme. Ve slané vodě ji uvaříme na skus. Můžeme přidat BIO bujón. Uvařenou zeleninu včetně vývaru nalijeme k vločkám, přidáme nakrájený čerstvý medvědí česnek (nebo petržel, pórek, jarní cibulku), 2 vejce, osolíme a zamícháme. Necháme odstát, vychladnout a nabobtnat vločky. Pokud je těsto řídké, zahustíme ho bezlepkovou moukou nebo krupicí. Poté lžící nabíráme těsto a tvarujeme karbanátky, které obalujeme v kukuřičné strouhance. Smažíme na rozpáleném sádle / oleji dozlatova. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší. 

Sdílejte:   | 
6

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (15 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Aliisha

Aliisha, 30. 12. 2016, 16.10

Přidala bych k podávání domácí tatarku.

L.janicka.l, 13. 12. 2016, 22.14

To musim zkusit

Petra Schoberová, 3. 12. 2016, 5.46

moc dobré

AlicePodolska, 29. 4. 2016, 13.22

Je to sice smazene, ale dobre. troska mastnoty nikdy neuskodi

strihavkap

strihavkap, 24. 4. 2016, 16.40

Zdrava alternativa k masicku. Detem chutnaji vzdy, maji radi smazene rizecky i karbanatky

maminka a miminko, 3. 4. 2016, 14.31

jsou dobre

jitkamety, 3. 4. 2016, 11.11

mnam

Karin Boušková, 11. 1. 2016, 22.00

no super, medvědí česnek ten je prostě božský

Trixie

Trixie, 3. 1. 2016, 17.00

recept vypadá zajímavě, určitě vyzkouším, díky za tip:-)

joice, 18. 11. 2015, 16.00

zdravé a chutné

Naši partneři

© 2013 - 2017 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight