Hraběnčiny řezy

zobrazeno 398×

Vložil(a): Lucie2, 17. 10. 2014 12.52

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

bezlepková mouka Jizerka
450 g
kypřící prášek do pečiva
1/2 balení
velká vejce
4 ks
sůl
1 špetka
tmavý třtinový cukr
270 g
máslo
250 g
jablka
1 kg
vanilkový cukr
1 balení
skořice
1 lžička

Mouku prosejte do mísy, vmíchejte kypřicí prášek a špetku soli. Pak přidejte žloutky, 120 g cukru a máslo a zpracujte do pružného těsta. Hroudu těsta odeberte a dejte ji do mrazáku, zbylé těsto rozválejte a vyložte jím plech pokrytý pečicím papírem. Navrch rozprostřete jablka, posypte vanilkovým cukrem a lehce i skořicí. Bílky ušlehejte dotuha, pak k nim přimíchejte rovněž zbylý cukr a utřete do lesklého sněhu. Sníh dejte na jablka a navrch nastrouhejte těsto z mrazáku. Při 180 °C pečte asi 30 minut.
Tip - Jablka můžete promíchat s rozinkami anebo je částečně nahradit hruškami.

Sdílejte:   | 
4

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (9 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Petra Schoberová, 2. 12. 2016, 20.01

po těch se jdu utlouct

Rulficka48

Rulficka48, 31. 10. 2016, 23.34

jitkamety, 3. 4. 2016, 11.31

urcite vyborne

snany, 10. 3. 2016, 19.14

Jsou výborné

Kristy Sim

Kristy Sim, 18. 12. 2015, 15.04

Mám moc ráda a dlouho jsem neměla. Teď jsem na ně dostala chuť =)

joice, 18. 11. 2015, 16.05

chutný

a.nnysek, 16. 11. 2015, 18.02

miluji,mnam mnam

mckvak, 13. 9. 2015, 19.39

Tak tyhle zboznuju

janicka2, 26. 12. 2014, 16.08

Jizerka je vyborna a vypada to dobre.

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight