velký novorozenec s následky porodu

zobrazeno 187×

Vložil(a): Anonymní, 6. 6. 2016 20.09

Na dotaz odpovídá Jitka Čejková (klokanci)

Dobrý den,

jsem maminka menšího vzrůstu 165 cm a narodil se mi chlapeček 3 960g 52cm, porod jsem "odnesla" nejen poraněním ale pravděpodobně i poškozením miminka, porod probíhal normálně, přirozeně, s vyvoláním 40+1 (prasklá voda) po 10h se syn narodil 30min tlačení, vše vypadalo v pořádku, dost mi ale tlačili během tlačení na břicho a syn měl hematom na půlce hlavinky, dle zprávy byl naprosto zdravý, bez kleští apod. Přesto syn trpí celkovou hypotonií, opožděným vývojem řeči defacto všeho, má tiky i škubání tělíčka. Dědičnost byla vyloučena. Myslíte, že to může být porodem? Nyní čekám druhé miminko a bojím se přirozeného porodu, zvažuji i císaře, jak je pravděpodobné, že by se něco takového opakovalo? Je opravdu lepší císař? Moc mě to trápí, vše vypadalo ideálně i prvního syna a přesto není zdravý. děkuji moc za odpověď

Sdílejte:   | 
1

Máte dotaz na odborníka z této poradny? Zeptejte se

klokanci , 8. 6. 2016, 22.18

Dobrý den, Váš dotaz je spíš na osobní rozhovor, zavolejte mi 775 35 42 15, dám Vám popř. i nějaké kontakty podle regionu odkud jste. Ale obecně - velikost dítěte nemusí být problém, mám ve své praxi už několik maminek, jimž se narodilo dětátko kolem 4,5kg, byly i prvorodičky a nemají třeba ani poranění. Je tam pak víc faktorů, které to ovlivňují, samozřejmě i včetně vedení porodu.Císař není vždy řešením, možná by pro Vás bylo důležitější výběr dobré porodnice a zdravotníků. Jitka

Pro přidání dotazu je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight