Hřejivá síla pro zimní dny: 4 recepty na chutné horké nápoje

zobrazeno 156×

Vložil(a): monicka123, 16. 11. 2015 21.30

Krátké zimní dny a nepříjemné počasí na mnohé z nás působí depresivně. Je proto potřeba využít i malé radosti, aby byl den hned příjemnější. A stačí třeba pouhé zahřátí. Udělejte si radost třeba horkými nápoji. Ty vás nejen zahřejí, ale i potěší.

Zimní čaj

Budete potřebovat:
250 ml černého čaje (ideálně cejlonský, u nás prodává např. Lipton)
40 ml malinového sirupu
1 vrchovatá lžíce malinové zavařeniny nebo 5 – 6 čerstvých malin

Sáček černého čaje zalijte čerstvě uvařenou vodou a nechte louhovat. Jakmile je čaj připravený, přidejte malinový sirup, zavařeninu nebo čerstvé maliny. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

Perníková káva provoněná rumem s pěnou z bílé čokolády a šlehačky

Na 4 porce/sklenice á 150 ml budeme potřebovat:
200 ml vody
1 kus skořice
10 ks hřebíčků
5 kuliček nového koření
1 ks badyánu
špetka fenyklu
2 polévkové lžíce hnědého cukru
2 plátky citrónové kůry 
4 šálky silné kávy
80 ml rumu

Pěna:
50 g bílé čokolády
150 g Šlehačky

Postup:
Koření nasypeme do nerezového rendlíku a zahříváme, dokud nezačne vonět. Zasypeme cukrem 
a mícháme. Když se cukr roztaví a začne lehce zlátnout, přilijeme vodu, přidáme kůru a necháme 
20 minut zvolna vařit.
V kovové misce na vodní lázni rozpustíme čokoládu. Šlehačku ušleháme dotuha. Odebereme z ní jednu polévkovou lžíci a vmícháme ji do čokolády. Vzniklou směs posadíme s miskou do studené vody a mícháme, dokud nezchladne. Poté čokoládovou směs vyjmeme z vodní lázně a opatrně vmícháme do zbylé šlehačky.
Do sklenic nejprve rozdělíme přeceděný kořeněný sirup, přilijeme čerstvě uvařenou kávu, ¼ (z celkových 80 ml) rumu a nakonec doplníme lžící pěny.

Svařený cider

O tom, jak je cider výborný na ledu, se většina z nás už přesvědčila. S odchodem léta však nemusíme přijít o jeho společnost. Svařená varianta cideru totiž nadchne nejen vás, ale i každou návštěvu, která se k vám v zimě přijde zahřát. Připravte jí výtečný horký nápoj s originálním kořením míchaným na míru. Oproti směsi koření na svařené víno vás překvapí chuť zázvoru, kardamomu a pomerančové kůry, ale samozřejmě nechybí ani tradiční zimní koření – skořice a hřebíček.

Karamello

Na jednu porci budeme potřebovat:
2 lžičky kávovinového cereálního nápoje (např. INKA)
½ hrnku vařící vody 
1 hrnek horkého napěněného mléka
6 lžiček karamelové polevy

Do dvou skleněných hrnků nalijte 2 - 3 lžičky karamelové polevy. Potom přidejte mléko s pěnou. Opatrně tenkým pramínkem nalijte přes vrstvu pěny čerstvě uvařenou kávovinu. Takto vám vzniknou čtyři vrstvy: karamel, mléko, kávovina a pěna. Nakonec ozdobte karamelovou polevou a máte hotovo.

 

Máte i Vy zajímavý příběh, o který se chcete podělit? Napište ho.

Sdílejte:   | 
2

Diskuze k této stránce (5 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Alexandra, 20. 1. 2016, 21.51

Moniko, pro tento obsah máme na webu kategorii Recepty Prosíme o vložení přímo tam.. Zde by měly maminky psát své příběhy, myšlenky, zajímavosti atd. Díky předem Saša

Petra Schoberová, 29. 12. 2015, 14.51

Tak myslím že si uděláme krásný večer a uděláme si perníkovou kávu

DenisaC, 22. 11. 2015, 13.10

Děkuji za recepty, vypadá to super

Katka, 18. 11. 2015, 21.19

Vypadá to výborně ;o)

mckvak, 18. 11. 2015, 20.42

KAramello se mi libi a moc - hreje uz od pohledu

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight