Jak zvládnout odmlouvání a drzosti????

zobrazeno 1625×

Vložil(a): Zlata1, 3. 1. 2017 11.12

No a bych začla, můj syn má ctyři a půl roku, a poslední dobou je drzý, mě začal říkat, že jsem ošklivá a zlá, babičce a tetě říká z ničeho nic, že jsou drzý, nebo říká i horší sprostší věci, bohužel to asi nosí ze školky a já nevím jak mám někdy reagovat. U některých se mu snažím vysvětlit, že některá slova se neříkají, ale on mě ke všemu neposlouchá a dělá jako že mu vlastně nic neříkám a jde pryč. Dřív takový nebyl, tak jestli to pochytil ve školce, tak si nedokážu přestavit v jakém prostředí musí žít děti co to nosí do školky.... Jak ho to odnaučit, to tedy nevím.... Když už je takovýhle v tomto věku, tak jaký pak bude až bude v puberťě??? Já jen slabě doufám, že ho to časem přejde a bude to lepší, až pochopí co ta slova znamenají, ale co když ne????

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Žofinka

Žofinka, 9. 12. 2017, 7.25

období, kterým si projde každý, právě, že jsou mu ta slova vzácná, tak je používá a myslí si, že je zajímavý (

Mygara

Mygara, 6. 4. 2017, 15.14

pořád dokola vysvětlovat, nic jiného pro to udělat nemůžete

Kikinka30, 22. 3. 2017, 6.47

No to je obdobi ...take nas to Čeká a vubec se netesim,chce to pevne nervy a nedat na sobe zdat vztek

vivianr, 5. 1. 2017, 14.27

Bohužel nelze děti izolovat od všech takových věcí. Neustále zkoušejí, co si můžou dovolit, skvěle nám vracejí, co jim ve výchovné chvilce vmeteme a pak ještě odkoukají, jak to chodí jinde. Taky holce musím neustále opakovat, ať se nechová jako její tři sestřenice, že já to tedy trpět nebudu že já jsem na rozdíl od ní dospělá a ona ne, takže si nemůže dovolit říct mi, to co jí třeba řeknu já. Naposledy byl rozhovor včera, když mi nutila, že jí musím koupit knížku. To ještě není v pubertě a rozhodně si od ní nenechám nic líbit. Děti jsou dnes jiné. Dovolí si to, co my bychom si k rodičům nedovolili a pokládají to za samozřejmé a my se jen divíme, kde se to v nich bere.

Fuga

Fuga, 5. 1. 2017, 12.10

je to další období vzdoru a děti to do školky nosí od starších sourozenců. a děcka jsou jak houba, hned nasajou nějaké "zabarvené " slovo. Řeším to podobně a má se to dítěti vysvětlovat v klidu.

annicka

annicka, 4. 1. 2017, 0.46

Tak na to se vubec netesim, az to prijde preji pevne nervy a snad to prejde.

k.o.r.i.n.e.k

k.o.r.i.n.e.k, 3. 1. 2017, 23.01

Na mě pomáhalo, když mě mamka začala ignorovat. To byl pro mě největší trest

gosa22, 3. 1. 2017, 21.37

bohužel problém nástupu do kolektivu...synovi je 3,5, od září je ve školce a taky si už nosí podobné skvosty...často jsme všichni blbí, snaží se po mě střílet (byť zakazuji jakékoli zbraně doma, bohužel jeden chlapeček si pistol nosí rovnou do školky s sebou a nechává si ji v šatně) a odmlouvá...snažíme se někdy hloupé řeči ignorovat, ale nesmí to překročit mez, zákazy nefungují, to je zbytečně stresující, víc snad pro rodiče máme k němu vždy promluvu, odvedeme ho vedle do pokoje a tam je, dokud se neuklidní a nepřijde se omluvit...taky mi to vadí, holt dnešní doba přináší chování, za které by se měli stydět hlavně rodiče

L.janicka.l

L.janicka.l, 3. 1. 2017, 21.04

Zkuste ho za kazdou sprostarnu trepnout vareckou, nebo mu zakazte co ma rad

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů