Finanční zadní vrátka

zobrazeno 1831×

Vložil(a): LucieS, 14. 2. 2019 8.53

Při čtení názorů pod jiným článkem mě překvapil postoj k finančním zadním vrátkům. Máte nějaké peníze bokem nebo vše máte na jedné hromadě s partnerem? A co když by Vás zrovna opustil, dokázaly byste finančně zvládnout další měsíce už jen s jedním příjmem a výživným? V případě, že byste Vy zůstala s dětmi ve Vašem původním bytě, tak by to byla snazší situace než kdybyste musela shánět nový byt - kauce, nájem předem atd. Sama za sebe mohu říct, že finance u nás doma mám na starosti já. S partnerem máme každý svůj účet, ale máme přehled, kolik tam ten druhý má. Zároveň byt, který mám už deset let a pronajímám jej, tak finance z něj jsou pro partnera tabu - je srozuměn s tím, že peníze z bytu jdou pouze na splácení hypotéky a na šetření na předčasné splátky. Takže já jsem jištěná svým bytem. Časem plánuji udělat i různé investice (např. akciové fondy, zlato, komodity nebo i něco dalšího) - nechci prostě být pouze finančně vázaná na partnera. Když by nám to neklaplo, vypořádali bychom se ohledně domu a zároveň bychom každý měl ty své investice. Přijde mi to jako rozumné řešení. Jak to vidíte vy ostatní?

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Monika8989, 25. 3. 2024, 0.07

Dobrý den, já mám odlišný přístup. S partnerem máme sice oddělené účty, ale důvěřujeme si a máme přehled o financích toho druhého. Co se týká investic, tak máme nějaké akcie atd., ale poslední dobou nás baví sázení na fotbal, ke kterému mě dovedl i tento článek https://www.denik.cz/ekonomika/sazkove-kancelare-mely-letos-zne-cesi-prosazeli-miliardy-korun-20141231.html. Nesmí se nic přehánět, a my to bereme jako zábavu.

lucie25987, 17. 2. 2023, 11.34

my to máme tak nějak rozdělené. Každý má svůj účet, s tím ,že já platím nákup a věci kolem dětí a manžel vše kolem domu. když potřebuju peníze, tak mi samozřejmě dá a tak mi to vyhovuje. Společně pracujeme kolem domu a oba se snažíme šetřit. Na topení jsme si koupili akumulační kamna z https://www.flamen.cz/product-brands/norsk-kleber/ a jezdíme v zimě do lesa na dřevo a díky tomu hodně ušetříme. Od kamen jde teplo do celého domu a dlouho vydrží hřát, takže u nich nemusím celý den jen sedět a přikládat .

naseivanka, 19. 12. 2022, 18.32

S mým chlapem jsme probírali investice a to, jak zaopatřit naše děti do budoucna. Uvědomili jsme si, že máme na účtě docela dost peněz, se kterými reálně nemusíme nijak nakládat. A tak jsme navštívili https://www.julu.cz, která se zabývá investování do půjček. Protože vím, že lidé peníze chtějí, tak bychom je rozmnožili.

kristyrychla, 18. 12. 2022, 11.21

Domnívám se že hodně by nám všem pomohla obecné povědomí ze školy o investování. Protože investuje v ČR strašně málo lidí co já tak vím. Tak třeba o kryptoměnách toho ví hodně tak možná instituce typu https://www.mycoiner.cz krypto směnárna, ale širší veřejnost je úplně mimo.

vranovahan, 26. 2. 2023, 20.38

Já osobně bych do kryptoměn asi nešla. Podle mě je to prostě moc velký risk. Zvlášť teď, kdy ty ceny pořád padají. Osobně bych to viděla spíš na investici do dluhopisů. Mám známého, který si takto vydělal celkem dost peněz. Jen teda správa dluhopisů je prý celkem složitá. Co vím, tak jemu s tím pomáhá tento software - https://www.mk-vision.cz/bondsys/

magdah, 30. 3. 2022, 14.44

My s manželem máme každý svůj vlastní účet, na kterém máme vlastní prostředky. Ale vzhledem k tomu, že naše firma je napsaná na nás oba, tak hodně společných peněz z našeho eshopu, který nám pomohl vytvořit https://www.1presta.cz/ , máme na firemním účtu. Naštěstí nás napadlo, že by se cokoliv nedejbože mohlo přihodit, takže to máme ošetřeno předmanželskými smlouvami. Jak z jeho tak z mojí strany. Přece bych se nenechala oškubat o své peníze, nejsem včerejší.

Ivulín, 27. 5. 2021, 8.01

No já nevím jak vy, ale mne se docela dost dobře podařilo si vytvořit zadní vrátka za pomocí služeb této paní zde - https://kvalitneseo.cz, která mi pomohla trochu nakopnout můj soukromí business a nemusela jsem se tolik spoléhat na svou aktuální práci. O tu jsem sice nepřišla, ale je vždycky lepší mít něco, na co se můžete spolehnout

novaklen, 31. 7. 2022, 19.58

To není špatný tip. My třeba u nás doma podnikáme oba. Jak já, tak manžel. A oba jsme na tom finančně celkem dobře. Každý ale podnikáme v úplně jiném oboru. Manžel má firmu zabývající se průmyslovou výrobou, která teď prochází značnou modernizací. Už do toho nasypal dost peněz. Teď tam například kupoval nové šroubové kompresory od https://www.kompresory-filtry-servis.cz/produkty/kompresory/kompresory-boge/sroubove-kompresory-boge Věří ale tomu, že ta investice se rychle vrátí a jak ho znám, tak v tom má pravdu.

JaniKvetinka, 23. 5. 2021, 9.22

Ahojky, mám to úplně stejně jako ty. A před časem jsem se rozhodla část peněz z výplaty posílat do investic. Nyní nejvíc využívám investice do fondů a investice do developerských projektů, které nabízí třeba tady https://www.premiot.cz/2021/04/27/investice-do-realit-a-developerskych-projektu/ Myslím si že ty developerské projekty a případně i nějaká nemovitost je prostě jistota, protože vidíme jak ceny bytů pořád rostou a navíc je to něco co ti nikdo nevezme...

Marie007, 2. 2. 2021, 18.26

Ahoj, u nás doma to máme nastavené tak, že máme každý své peníze a dohromady dáváme jen na bydlení a společné dovolené a tak podobně . Také si společně spoříme, na naši společnou budoucnost. S šetřením peněz nám pomáhá tento skvělý web: https://www.elektrina.co/blog/elektrina/jak-se-urcuje-vyse-zaloh-za-elektrinu-a-co-delat-kdyz-s-ni-nesouhlasite , který radí, kde se dá ušetřit na elektřině.

Kamil Štrof, 15. 11. 2020, 20.23

Taky jsem si říkal, že bych zkusil nějaké peníze investovat, abych pak měl na hroší časi. Už jsem se díval na https://www.duofinance.cz/druhy-investicnich-fondu jaká je možnost investic do investičních fondů a nejvíce mi v současné době dává smysl nemovitostní fond. Bydlet přece bude potřeba vždycky.

andrea14, 26. 10. 2020, 14.51

V současné nelehké době, kdy nás čeká možná nejdelší finanční krize v historii lidstva je určitě vhodné mít nějaká zadní vrátka nebo jak to někteří diskutující nazývají finanční polštář. My jsme se v naší domácnosti třeba snažili poškrtat co nejvíce zbytečných výdajů a to například vedlo ke změně dodavatele elektřiny, konkrétně jsme přešli k https://www.epet.cz/elektrina/

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů