Zkušenost s podnikáním na RD

zobrazeno 1289×

Vložil(a): dadinkamaminka, 26. 7. 2020 8.46

Ahojky. Jdu si k vám pro radu. Chtěla bych začít prodávat dětské zboží, založit si takový malý obchůdek na Facebookových stránkách. Jsem na rodičovské dovolené. Vím, že nemusím platit sociální pojištění, pokud výdělek nepřesáhne dejme tomu 65 000kč ročně, ale moc nerozumím tomu, jak je to se zdravotním pojištěním? První rok se prý nic neplatí, ale až podám daňové přiznání, tak po mě pak budou chtít zaplatit třeba 10 000kč najednou? A nevíte, jestli je opravdu potřeba zřízení živnostenského oprávnění? Dělí se to na hlavní příjem nebo vedlejší, když jsem na rodicaku, je to automaticky bráno jako vedlejšák, ale nerozumím moc tomu, jak přesně to chodí. Máte někdo zkušenost a poradil by mi? Děkuji

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Radkamracek588, 4. 3. 2024, 14.56

Dobrý den, pokud jde o zdravotní pojištění, tak ho platíte pouze, pokud váš příjem přesáhne určitou hranici. Ano, první rok po založení živnosti se s tímhle poplatkem počítá až při podání daňového přiznání za tenhle rok. Částka se odvíjí od vašeho příjmu a bude zohledněna v daňovém přiznání, a to na základě kterého pak budete platit. Taky to řeším, jelikož jsem začala nedávno podnikat. Před časem jsem si na internetových stránkách https://webmailshop.eu/ objednala firmu, která mi vytvořila eShop na míru. Přeji hodně štěstí.

koliaska105, 27. 10. 2023, 15.08

Já třeba podnikám víceméně od mateřské a můžu říct, že ty začátky nebyly jednoduché. Získat klienty pro mě bylo opravdu těžké, ale nakonec se to povedlo. Jejich počet v poslední době stále roste a někdy už toho je na mě opravdu moc. Právě proto mi teď se vší administrativou pomáhá virtuální asistentka - https://www.axxel.cz/virtualni-asistentka-ktera-nepotrebuje-kancelar/ Jestli jste v podobné situaci, doporučuji nad tím minimálně popřemýšlet.

milujici.teticka36, 11. 5. 2023, 8.11

Dobrý den, ono to jde, jen to chce správně zvolit systém podnikání. Počítejte s tím, že dáte přednost onlinu. Takže to chce mít třeba místnost zařízenou na broadcast a komunikaci s klienty. Mi ji zařizovala firma https://www.avtg.cz/broadcast/ a udělala mi ji přímo vedle pracovny. No a pak taky počítejte s tím, že nic jako work - life balance neexistuje. Zvlášť na mateřské dovolené.

Marynn, 29. 6. 2022, 13.09

Ahoj, chtěla jsem něco při mateřské dovolené dělat, založila jsem si e-shop s dětským oblečením. Že začátku s potřebovala poradit, to jsem našla na https://seowolf.cz/ vše co jsem potřebovala, jsem se dozvěděla. Můj e-shop na dětské oblečení se pomalu začíná rozjíždět. Přeji hezký den.

novaklen, 28. 9. 2022, 20.39

To je super, že vám to šlape. Také mám takový malý eshop s různými ručně vyráběnými dekoracemi atd. Ze začátku to moc nešlo, ale teď se mi opravdu daří. On i ten covid tomu přispěl, jak lidé více začali nakupovat online. Měla bych ale takový dotaz. Přemýšlím nad tím, že bych si zařídila takové to virtuální sídlo firmy, viz například https://www.sidlofirmypraha5.cz Nemáte s tím náhodou zkušenost?

vranovahan, 28. 11. 2022, 19.22

Virtuální sídlo firmy je v dnešní době celkem běžná praxe. Každopádně buďte ráda, že se vám dnes tak daří. Bohužel ne všechny firmy jsou na tom takto dobře. Mám například kamarádku, která podniká už nějakých 8 let a díky současné ekonomické krizi se dostala do velkých finančních problémů. Dokonce to vypadá tak, že se jí nevyhne likvidace společností, viz https://www.konecpodnikani.cz/

lucie25987, 22. 7. 2021, 12.14

Já jsem se také rozhodla začít podnikat na RD a musím říct, že to byl docela záhul. Skloubit péči o dceru, domácnost a zařizovat věci kolem podnikání bych nezvládla, kdyby mi tolik nepomáhal manžel. On také podniká, takže věděl, co a jak zařídit. Myslela jsem si, že mi na rozjezd podnikání budou stačit peníze, které jsem měla našetřené, ale nestačily a manželovi jsem si brát nechtěla, tak jsem si našla výhodné úvěry pro podnikatele na https://www.gentlemenfin.cz/uvery/ a peníze jsem si jednoduše půjčila. Když se mi podnikání rozjelo, tak jsem za pár měsíců dluh splatila .

Ivulín, 31. 8. 2022, 21.22

Dík moc za tip na tu stránku. To budu muset ukázat manželovi. Ten právě zrovna nad nějakým úvěrem na podnikání uvažuje. Rád by totiž investoval do modernizace firmy. Mimo jiné tam prý chce koupit nějaké nové šroubové kompresory, viz https://www.kompresory-filtry-servis.cz/produkty/kompresory/kompresory-boge/sroubove-kompresory-boge Bohužel to není vůbec levná záležitost, takže si na to prostě bude muset někde půjčit.

Lucinka.Dvorik, 19. 3. 2021, 13.03

Ahojky, když se tady řeší podnikání...Nemáte někdo zkušenost s franšízou? (Nemyslím mekáč ani nic podobně velkého, ale český řetězec obchůdků). Vypadá to slibně a nabízí i půjčku do začátku na nákup zboží. Podle toho, co jsem se o franšíze dočetla tady https://www.vimvic.cz/clanek/co-je-fransiza-je-pro-vas-dostupna by to mohlo být pro začátky lepší než samostaný podnik, ale ráda bych znala spíše něčí osobní zkušenost. Díky

L.janicka.l

L.janicka.l, 2. 8. 2020, 20.34

V dnesni dobe je obleceni az moc, nikdo to nechce uz ani bazarove, kdyz jsou tu obchody kde se koupi za par korun. To bych radsi vymyslela neco jineho. Treba hezke drevene a naucne hracky, to jde na odbyt. A hlavne bez zivnostaku to nedelej, vzdy se najde nekdo v okoli, kdo te uda. Platit zalohy na dani atd je jiste min nez pokuta

patricia077

patricia077, 28. 7. 2020, 22.00

Uz bych se jen opakovala souhlasím s ostatními

Janna, 28. 7. 2020, 14.05

Do toho bych ja nikdy nesla. To te obdivuju. Urcite bych zasla na ziv. urad a tam bych se vyptala dopodrobna. A jak tu pisou holky, tech hader je vsude az az.

LucieS

LucieS, 27. 7. 2020, 15.57

Jo a ještě mě napadla jedna věc. Předpokládám, že si tě partner bude dávat do daňového přiznání jakožto vyživovanou osobu, takže tady bacha, abys nepřekročila částku (teď zase z hlavy nevím, kolik to je) a on by si tě pak do odpočtů v daňovém přiznání dávat nemohl.

snany, 4. 8. 2020, 14.30

Neplatí to jen pro manželé?

LucieS

LucieS, 7. 8. 2020, 6.42

Pravdu díš

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů