zdravé cukroví
Vložil(a): Adelinka, 17. 10. 2016 10.44
Ahoj maminky, zajímalo by mě, zda pečete nějaké zdravější a hlavně dietnější vánoční cukroví a případně jaké?
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Zdravím, je to starší téma ale hledala jsem něco na tento způsob tak to můžeme zase oživit. Jak to máte letos s cukrovým vy? Dělaly jste taky nějaké "zdravější"? Já se s vámi podělím o vážně skvělá nepečená mandlová kolečka. Recept je tady dole na stránce http://tajemstvizdravi.cz/nepecene-zdrave-cukrovi/ a je tam ještě jeden. Já to objevila a hned jsem to vyzkoušela a jsou fakt dobrá. Máte taky nějaké recepty na zdravé cukroví? abych ještě něco stihla do Vánoc. Díky
Izabella16, 27. 12. 2017, 17.43
Já jsem letos zkusila tohle: https://pruvodcevyzivou.cz/zdrave-vanocni-cukrovi-ochutnejte-3-nejlepsi-recepty/ ... to linecké docela super no ale zase bych neřekla, že to je extra zdravé ... no možná jen odlehčenější varianta - pravda je, že aby bylo dobré, nemůže být vyloženě jen ze zdravých věcí, to je fakt
Mygara, 11. 8. 2017, 11.44
dietní není tak hříšně dobré
Fuga, 12. 1. 2017, 14.33
žádné cukroví snad nemůže být zdravé, každé je hříšné a dobré
k.o.r.i.n.e.k, 18. 10. 2016, 12.14
To je dobrý nápad. To bych mohla také usušit? Takže jen rozpůlíte kolečka usušíte a namočíte do čokolády?
Jablko nakrájím na plátky - někdy jde na kolečka, když je větší jablko, tak na půlku.. plátky dám do sušičky a když je hotovo .. tak cca za dva dny (až si vzpomenu někdy i den předem) si rozpustím čokoládu s troškou ztuženého tuku (z důvodu, aby byla krásně hladká po znovu ztuhnutí) a nechat uschnout buď na mřížce nebo na pečícím papíře (případně i v ruce, ale to trvá).
k.o.r.i.n.e.k, 18. 10. 2016, 22.53
Já tedy dělám polevu s Jihočeským máslem a je také hladká
Ovocné kuličky s mandlemi Potřebujeme: • 50g sušených rozinek (nebo datlí) • 50g sušených švestek • 100g sušených meruněk (pokud možno nesířených) • 100g mletých mandlí • kokos na obalení Postup: Rozinky, meruňky a švestky opláchneme ve studené vodě a pak namočíme do vody na min. na 2 hodiny (klidně i přes noc) tak, aby byly ponořené. Pokud děláme variantu pro dospělé, můžeme do vody přidat rum nebo mirin (rýžové víno chutí podobné rumu) nebo můžeme vodu nahradit úplně. Poté vyjmeme a rozmixujeme do pasty. Pokud by to šlo hůře, přidáváme tekutinu z namáčení. Pak pastu z rozinek (datlí), meruněk a švestek smícháme s pomletými mandlemi a meruňkami a vypracujeme hmotu. Necháme v chladu zatuhnout a poté tvoříme kuličky a obalujeme v kokosu, nebo namletých lískových či vlašských oříšcích. Skladujeme v chladu a spotřebujeme tak do 5 dní (pokud vydrží tak dlouho:-) ).
k.o.r.i.n.e.k, 18. 10. 2016, 12.15
Jo ty musí být výborné - já sušené ovoce miluji
Zuzka Čtvrtečková, 17. 10. 2016, 20.20
Zkoušela jsem teď zdravou bábovku a nepovedla se vyklopit ze silikonového formy, ale jinak byla výborná
k.o.r.i.n.e.k, 18. 10. 2016, 12.15
Ty jsem dělala a jdou super