Svíčková :)

zobrazeno 151×

Vložil(a): Petra Schoberová, 23. 9. 2016 7.04

Vím že pravá svíčková je jen jedna :) ale zajímalo by mě jak ji dělate vy? U nás ji dělám z jakehokoliv masa,koření,petžel celer hromada mrkve a zakysana smetana :) žačli jsme tomu říkat spíše mrkvová :D :D(vzhledem množství mrkve co do no dávám) pravou svíčkovou jsem ještě nedělala a ani si na to netroufám :D a vy? :)

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Zuzka Čtvrtečková, 28. 9. 2016, 0.16

Já na omáčky a knedlíky nejsem vůbec, přítel zřídka kdy. Spíš dělám takové "svoje - co mě napadne" omáčky

Petra Schoberová, 28. 9. 2016, 7.09

třeba jake?

vendy.z, 26. 9. 2016, 13.14

Já dělám také z jakéhokoliv lepšího masa. Naložím do kořenové zeleniny, druhý den v tom vařím do změknutí a mixuji (nepasíruji)

Petra Schoberová, 26. 9. 2016, 13.16

take mixuji jednu dobu jsme pasirovali ale je lepsi kdyz tam ta zelenina je

klarike1

klarike1, 25. 9. 2016, 21.33

Pravou jsem ještě asi taky nedělala a maso jakékoliv. Zeleninu s divokým kořením (nebo i bez něj) orestuji, přidám cukr, nechám zkaramelizovat a pak trochu citronové šťávy, zahustím smetanou, dochutím solí a je to. Pokud je vývar, ředím vývarem, když není, tak vodou nebo mlékem. To je ta nejsložitější verze, kterou dokážu ochudit téměř o cokoliv podle aktuálních zásob

Petra Schoberová, 26. 9. 2016, 13.17

zkaramelizovanou cibulku jsem nikdy nepoužívala

benca, 24. 9. 2016, 14.45

ja robim z bravcoveho ale ma sa robit z hovadzieho, robila som z kuracieho , to by som uz nerobila , nebolo to zle ale nic moc, ja robil aj karamel do toho , nakoniec postruham mrku a vyzmykam citron

Petra Schoberová, 24. 9. 2016, 21.04

nam práve asi z kuřecího chutna nejvíce ale je fakt ze hovězí je hovězí

Zdeňka S., 23. 9. 2016, 23.01

My děláme z králíka , nebo z vepřového, ta omáčka je na tom stejně to nejlepší a jaké je k tomu maso to neřešíme

k.o.r.i.n.e.k, 24. 9. 2016, 8.00

Koukám, že spousta lidí dělá z vepřového asi také zkusím

Petra Schoberová, 24. 9. 2016, 21.05

plecko je moc dobré

KackaPJ, 23. 9. 2016, 22.42

Hovězí, falešná stačí, za 170 korun ideál. Hlavně karlovarský knedlík k tomu, mňam.

Petra Schoberová, 23. 9. 2016, 22.46

ten sem nikdy nedelala jen kynuty

k.o.r.i.n.e.k, 24. 9. 2016, 8.00

Karlovarský knedlík je fakt lahůdka

Petra Schoberová, 24. 9. 2016, 21.05

budu muset vyzkoušet

Zdeňka S., 24. 9. 2016, 12.07

Taky děláváme kynutý houskový

k.o.r.i.n.e.k, 25. 9. 2016, 22.34

Manžel je miluje ale já mám radši klasiku

k.o.r.i.n.e.k, 24. 9. 2016, 22.30

Já k tomu jednou dělala i chlupaté knedlíky a také to šlo

Petra Schoberová, 25. 9. 2016, 21.00

koukam ze se mam co ucit tyto jsem taky nikdy nedelala

Kamila Pecharová, 23. 9. 2016, 22.05

Já 90% jídel vařím přesně dle receptu, takže svíčkovou omáčku dělám pokaždé jinak, podle toho jestli otevřu obyčejnou kuchařku nebo internet ale maso kupuji pokaždé jiné a pravou svíčkovou jsme ještě neměli..

Petra Schoberová, 24. 9. 2016, 21.06

aspon mate pestrou stravu :)

ppetaa27, 23. 9. 2016, 21.20

Taky delam takovou tu klasiku. Z masa, ktere je zrovna v akci ale z prave svickove jsem to jeste nemela. Ale chtela bych ji nekdy zkusit a ted mam chut na svickovou

Petra Schoberová, 23. 9. 2016, 21.26

asi tak nejak

k.o.r.i.n.e.k, 23. 9. 2016, 21.52

Tak z pravé svíčkové jsem také neměla

lazna, 23. 9. 2016, 13.50

My děláme klasickou svíčkovou.

Jarka mmm, 23. 9. 2016, 12.18

Nejčastěji dělám fofr svíčkovou-v papinaku zpenim cibulku,na to zatahnu hovezi nakrájené na platky,vyndam ho,osmahnu tam korenovou zeleninu (robotem je nasekana hned),trosku podliju,dam koření. Asi za 40 min vypnu (stacilo by i pul hodinky), vyndam maso a koření,rozmixuju,zjemnim smetanou,trosku zahustim a povarim. Je fajn nezapomenout pak na brusinky. Když dělám kralika,tak ho den předem nalozim do halali.

Petra Schoberová, 23. 9. 2016, 12.48

tak to je super rychlovka škoda že nemam papinak je to dobré s halali??

Jarka mmm, 23. 9. 2016, 13.15

Ano,je to dobré,ale raději dávám malou skleničku na to nalozeni v kombinaci s korenovou zeleninou,protože je hodně výrazné. Koření už nedávám. Záleží na chutich kuchaře .

Petra Schoberová, 23. 9. 2016, 13.29

tak super, děkuji priste vyzkouším

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight