mateřství není pohádka

zobrazeno 1013×

Vložil(a): luciusmius, 17. 7. 2016 8.00

Ahoj mamci, tak za vámi jdu zase pro radu a trochu se vypovídat. Na dceru jsem se těšila, jak se budeme mazlit, hrát si...... Ale být rodičem není jen o tom a hned záhy jsem to zjistila. Po návratu z porodnice jsme začali látkovat. Je to lepší pro mimčo a levnější varianta. Druhé tvrzení je pravda, první aspoň v našem případě nee. Dcera po mě bohužel zdědila schopnost oprudit se z kapky vlhka a má ji pořád (je jí rok) a at jsem přebalovala a přebalovala koupala a mazala a mazala byla opruzena. Teď už je to lepší, ale taky se ještě sem tam oprudí. Kojení bylo ok. Vůbec nebolelo neměla jsem popraskané bradavky. Bylo jen do 4.M bohužel jsme měla zdravotní problémy. Po nasazení nutrilonu ku podivu i lépe spala. Hurá mohla jsem se vyspat. Pak přišli zuby. Přišli nenápadně. První zoubky jsme nepocítili jen zvýšená teplota a přes den trochu byla malá protivka. To jsem si pořád říkala, že to k tomu patří. Na to, že jsme se po návratu z porodnice nastěhovali do obýváku jsem si taky zvykla. Táta se potřebuje vyspat, chodí do práce. Jenže, co mi nešlo na rozum bylo, že s námi netrávil čas. Přišel pomazlil se, pak zalezl do vany na dvě hodiny pak si zalezl do postele k počítači a hrál hry. Bohužel to máme doteď takhle. Všechno, co se týká malé bylo jen na mě. Z ničím mi nepomohl. Babičky pomáhali ale po nich to nemůžu chtít pořád chodí do práce. Na procházky a tůry po okolí chodíme sami, tátovi se teď nechce. Domluvy bohužel nefungují, vždy se to strhne v hádku.

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Mygara

Mygara, 4. 12. 2017, 5.29

vše se v dobré obrátí, miminko je takový "malý vetřelec", ale za chvíli si získá lásku a pozornost i od tatínka

jitkamety

jitkamety, 17. 7. 2017, 12.54

Ted jsem videla na fb takovy vtip kde bylo: citím se jako popelka!porad musim uklizet a starat se o vse! Muz:ja to rikal ze se semnou budes citit jako v pohadce..to mne pobavilo ikdyz to s materstvim nema co spolecneho

Fuga

Fuga, 12. 12. 2016, 14.12

zkoušejte to pořád ho aktivně zapojit. co nějaká tůra, kde by byl cíl, který by taťku bavil

vivianr, 3. 9. 2016, 12.19

To jsou prostě dnešní chlapi. Zlepší se to, až bude větší, to se s ní začne chlubit, pokud si teda udělá čas. u nás to jsou vždy takové vlny. Nejdřív slibuje, že si udělají výlet a nic a pak se jednoho dne probudí a vzpomene si, že by mohl dělat tatínka.

Topik2, 15. 8. 2016, 1.24

Jsem na syny prakticky sama...manza stále v práci s návratem jednou za čas...babičky bohužel nejsou...víte jak si užívám když alespoň jednoho si nějaká dobrá dušička vezme alespoň na dopoledne?

Minnie, 25. 7. 2016, 21.12

My máme taťku skoro pořád v práci. Kolikrát holky třeba 3 dny nevidí, protože přijde až o půl deváté večer a ráno v 5 vstává. Jsem na holky i domácnost víceméně sama. Někdy přijde moje mamka abych aspoň v klidu uvařila a poklidila. Ale víkendy bývá doma a vynahrazuje nám to. Sice doma už moc nepomáhá jako dřív, ale beru že je unavený. Jezdíme na výlety, jdem někam na oběd takže nemusím vařit, obejdem příbuzný... Když je špatné počasí a jsme doma tak si s holkama hraje, večer čte pohádku. Kolikrát vzpomínám jak to bylo super když dělal klasicky a domů přišel po 14.hodině... Někdy takhle končí, to si pak užíváme i odpoledne. Jinak nikdy nekoupal, nepřebaloval. To ani v okolí žádného chlapa neznám

janicka2, 22. 7. 2016, 13.15

Až bude starší, nechejte mu ji na víkend. Pochopí to

Adrianita, 20. 7. 2016, 5.45

Naštěstí můj muž už od doby,co jsem byla v porodnici,přebaloval a pečoval o malou.Když jí bylo 8 měsíců,chodila jsem dvakrát týdně do práce,plně jsem kojila,ale zvládli to. Naštěstí má manžel jen ranní a je odpoledne doma, máme rituál každodenní společné procházky. po procházce manžel relaxuje nebo si hraje s malou,když musím něco udělat doma. Myslím,že se samo se nic nezmění,je to o komunikaci. Hodně štěstí!

darzanka, 18. 7. 2016, 7.58

S námi byl taťka doma celý ten první týden, co jsme se vrátili z porodnice. To se dost snažil, hlavně jsem ocenila, když v noci chodil s malou po bytě a snažil se jí utěšit, když plakala. Pak, když začal chodit do práce, tak si nějak postupně zvyknul, že dělám vše okolo dcery sama, maximálně tak jednou za čas vzal malou v kočárku na procházku. Dělá na směny, takže tak dva dny v týdnu prospí a další dva se vrací, až když malá už spí.Všechny příbuzné máme dost daleko, takže jsem na to sama. K tomu, když už má volný večer, tak jde na ryby, takže večerní koupání a uspávání je většinou na mě. Tak jsem aspoň zavedla pravidlo, že s námi stráví jeden celý den v týdnu, který se nám bude věnovat. Takže výlet nebo procházka, malou nakrmí a věnuje se jí, když si chci dát nohy nahoru u kafíčka. A já pak netlamuju, když jde na ryby. Zatím to tak funguje, udělali jsme takový kompromis. A já se hlavně těším, až bude malá větší a bude si jí i na ty ryby brát sebou

Jana82

Jana82, 18. 7. 2016, 7.34

Ja musim rict, ze mam skvelyho pritele, ktery se o malou skvele stara a nema problem s nicim, at uz se to tyka prebalovani, koupani, oblekani. Sam chodi s malou na prochazky a hodne pomaha i babicka s dedou. I kdyz sami chodi do prace. Ja bych rekla, ze je vas pritel pekne pohodlny a zvykl si na to, ze vse udelate vy. Jen ho pekne zapojte se staranim o dite, at vidi, ze to neni jednoduchy.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů