Zahrada

zobrazeno 2501×

Vložil(a): Cherrynka, 8. 1. 2020 20.07

Ahoj, nevíte někdo jak zničit na zahradě jitrocel?? Moje zahrada tvoří 99% jitrocele a zbytek klasická tráva. Vypadá to děsně. Zkoušela jsem hašené vápno, co mě bylo razeno,ale nic z toho. Nikdo v okolí to nemá, ani za plotem neroste, je to jen u mě. Prosím, nepiště, at suším jako bylinky, to se mi nechce, každý mi radí jen tohle! Já se toho chci zbavit :D

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Radkamracek588, 28. 1. 2024, 13.03

Dobrý den, chápu, že jitrocel může být na zahradě opravdu problémem. Můžete zkusit několik různých metod. Jednou z možností je použít herbicid, ale musíte být opatrná, aby se nedostal na okolní rostliny. Další možností je mechanické odstraňování jitrocele rukou nebo pomocí rýče. Já volím pravidelně sekání trávníku, a to robotickou sekačkou, aby bylo pořád posekáno. Teď jsem řešila zastínění nad terasou a zaujaly mě výsuvné venkovní markýzy proti dešti tady https://www.t-shade.cz/markyzy/. Asi si jednu pořídím, a pak budu z terasy sledovat, jak se seká trávník.

kristyrychla, 27. 2. 2023, 10.56

Na naší zahradě jsme si od zahradní architekty nechali udělat https://www.vzeleni.cz návrh zahrady podle jejich a našich představ a už se moc těšíme na to až to nějaká specializovaná firma postaví, to teda jo. Ono totiž mít zahradu která je neobyčejná a přitom se na ní dá dělat dost věcí, to je sen každého hospodáře.

ivetkaprochazkova, 19. 11. 2022, 12.08

Tak s tímto ti asi nebudu schopna bohužel poradit. Já vím jenom že když se dělá třeba návrh zahrady https://www.vzeleni.cz , tak je potřeba se domluvit i s partnerem na tom, kde on třeba má představu že bude trávit většinu času. Podle toho se totiž udělají třeba vyvýšeniny a nebo se je také potřeba zamyslet nad polohou bazénu, ovocných stromů.

Jana Novotná, 4. 6. 2022, 22.10

Já bych řekla, že je docela nesmysl snažit se ničit jitrocel. Sice to není klasický trávník, ale buďte ráda, že vám tam roste alespoň něco. U nás je trávník skoro celý vypálený od sluníčka a jeho náprava nás stojí nemalé peníze. Levná není například kapková závlaha: https://www.zavlazovaci-systemy.net/kapkova-zavlaha_k86/, bez které bychom to mohli už zabalit.

Marie007, 22. 6. 2021, 11.24

Nově se stěhujeme do domeček se zahrádkou. Nikdy jsem zahradu neměla, tak si tak pročítám na internetu, co všechno budu muset řešit. Jsem z toho trošku vyděšená... Teď řešíme plot. Chceme jen pletivo, které si necháme porůst vínem a břečťanem. Na internetu jsem zadala: ploty na klíč praha a našla jsem tento web: https://www.plot-eshop.cz/brany-a-branky/ram-brany-pro-vlastni-vypln/ .

lucie25987, 21. 3. 2024, 6.11

S tím břečťanem nevím. Hodně se rozrůstá a jeho likvidování je pak dost náročné. Lepší byste měli živý plot nebo túje. My máme kolem zahrady taky zatím jenom pletivo a uvidíme, co před to vysázíme. Teď řešíme, jaké vybrat u https://www.ploty-brany-praha.cz/branky-na-miru/ branky na míru, abychom mohli už konečně zamykat .

naseivanka, 8. 2. 2021, 10.48

Ahojky, pusinky moje milované. Já mám zkušenost s jitrocelem docela brutální, řekla bych až fatální. Bojovala jsem s ním dvě sezóny. Manžílek na mě naléhal, abych to vzala křovinořezem, na to já jsem ale moc něžná duše. Vytrhala jsou ho jeden po jednom a nasela tam travní osivo z https://www.semena.cz/309-travni-osivo

ivanka386, 16. 4. 2020, 20.52

Zdravím. My s jitrocelem měli také veliký problém. Dlouho jsme vůbec nevěděli jak si s ním poradit až jsme se nakonec rozhodli celou zahradu překopat a udělat ji znova. Nakoupili jsme do ni výbavu od http://vybavzahradu.cz a vysadili i nové květiny. Od té doby s jitrocelem nemáme problém žádný!

Macina Nováková, 20. 8. 2020, 22.37

Mockrát díky za tip na tu stránku. To se zrovna celkem hodí. Nedávno jsme si totiž koupili zahradu a právě nějaké vybavení nám přijde vhod. Teď si zahradu postupně zvelebujeme. Ještě do konce léta bychom na ní například rádi založili zahradní jezírko. K jeho založení nám už chybí jen čerpadlo. To ale manžel prý objedná odtud https://www.zahradnijezirka.net/jezirkova-cerpadla_k46/ až budou mít na skladě to, které chce.

koliaska105, 20. 3. 2020, 22.09

Tak s tímto obohužel taky neporadím. My s plevelem naštěstí na zahradě takové problémy nemáme. S čím jsme ovšem v poslední době měli docela problém bylo prorůstání trávníku. To se nám ale naštěstí podařilo vyřešit pomocí takového toho neviditelného obrubníku jako mají třeba tady https://www.agrotex.cz/katalog/dle-ucelu/obrubniky_271

Fuga

Fuga, 23. 2. 2020, 8.31

Randoup, ale to je svinstvo

Minnie, 20. 1. 2020, 16.19

Jedině komplet celé přerýt a zkusit travní semeno...

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů