Kočička pro dceru - tipy, zkušenosti

zobrazeno 827×

Vložil(a): MarketaRachova, 10. 7. 2020 9.58

Zdravím maminky, dcera si už několikátým rokem přeje kočičku, za měsíc bude mít narozeniny a vzhledem k tomu, že jí bude už 10 let a je dost zodpovědná, rádi bychom jí sen s manželem splnili (samozřejmě se budeme tak či tak starat zejména my :-D to je mi jasné). Teď ale k mému dotazu, nikdy jsme žádnou kočičku ani já a ani manžel doma neměli, tak budu moc ráda za jakékoli tipy ohledně krmení, odměn, jak naučit na záchod - jednoduše cokoli vás napadne.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

lucie25987, 27. 3. 2021, 5.55

Ahoj, z vlastní zkušenosti vím, že jedna z nejnutnějších věcí je škrábadlo, jinak budete mít všechno podrápané a roztrhané. Jestli máte doma hodně místa, tak doporučuji kočičí stromy. Ty jsou ideální. Je to kombinace škrabadla a pelíšků, takže zabiješ dvě mouchy jednou ranou . Já jsem takový strom objednala z https://www.caskrmeni.cz/eshop/kocky/kocici-stromy/ a kočku hned zaujal .

Pájuška21, 21. 11. 2020, 20.13

ahoj, kočky jsou své, ale musíš začít už od koťátka, aby se naučili na záchodek a dát jim nějaké mantinely, vzít kočku, dát ji tam a pak nějakou tu odměnu, my jsme dávali salámky, jinak co se týká stravy celkově, tak střídám granule a kapsičky, konkrétně si kočka zamilovala tyhle https://www.azkrmiva.cz/brit-premium-cat-kapsa-family-plate-1200g-12x100g ale ona si každá kočka vybere

ivanka386, 13. 8. 2020, 23.52

Já jsem manželovi kupovala nové rybářské potřeby z eshopu https://www.azfishing.cz/ , takže jsme mohli z toho starého rozbitého prutu udělat hračku pro naší kočku. Myslím si, že z toho má naše malá velikou radost a konečně si může hrát i s prutem

KarolinaKl, 23. 7. 2020, 13.45

Naše dcera dostala pejska v 9 letech a starala se od začátku úplně skvěle. Takže opravdu záleží individuálně na dítěti, jak moc si zvířátko přeje a jestli se těší i na ty "povinnosti", co se zvířátkem doma souvisí. Jinak s kočičkou zkušenosti vůbec nemám, takže to bohužel neporadím... Každopádně moc držím palce, bude mít obří radost.

Saruskass, 21. 7. 2020, 9.45

Ahoj, co se koček a pejsků v jedné domácnosti týče, u nás to třeba proběhlo naprosto hladce a jsou spíš kamarádi, než že by se neměli v lásce a byl tam nějaký problém. Doporučuju přečíst si nějaké článkiy, jak je nejlépe a nejméně vypjatým způsobem seznámit a pak už nestačí než doufat. Rozhodně bych kvůli tomu na pořízení kočičky nezanevírala, není pravidlem, že se tyhle dvě zvířátka v jedné domácnosti nemůžou vystát, naopak.

VandaV, 16. 7. 2020, 20.33

My máme dvě siamky a na záchod se naučily automaticky úplně samy… nevím jakto, ale nepočůraly se nikdy mimo ani jednou - stačilo jim místěčko ukázat Jinak co se krmení týče, dávám Brit granulky i kapsičky a prospívají naprosto krásně + jim opravdu chutná, takže jednička!

Leňulka, 14. 7. 2020, 19.11

škrabadlo, nějaké kočičí hračky. Na wc se dobře naučí i venkovní kotě. Vyčesávat, pravidelně podávat léky na odčervení. Nechat vykastrovat kvůli značkování. Krmení nějaké granule a kapsičky, náš kocour žere granule jen Friskies a kapsičky jen Whiskas, když dostane cokoli jiného tak to vyzvrací. Mléko apod. vůbec po tom mají kočky průjem. Nedáváme mu vůbec ani třeba maso při vaření apod.když budete mít od kotěte tak se dá prostě naučit cokoli. I to, že nesmí skákat na linku apod. prostě naučit zakázané území u nás je to linka a stůl v kuchyni a celá ložnice

Olivacekk, 14. 7. 2020, 10.29

Jee tak to je bezva. My kočičku plánujeme taky, akorát nás trápí to, aby nereagoval špatně náš pesan. V žádném případě bychom ho neodstrčili, ale i tak od několika známých vím, že to pejsci nesnesli dobře. Neměl by tu někdo zkušenost i s tímto?

Katka

Katka, 10. 7. 2020, 18.04

Tak na záchod už kotě musí umět z výchozího domova, vy jen ukážete, kde ten záchod najde u vás. My kupujeme granule Applaws jsou dražší, ale bez obilnin. Odměny nejsou nutné, není to pes, ale jak si na ně zvykne, tak bude jako pes škemrat. Kupte ještě nějaké skrabadlo, ideálně s integrovaným pelíškem. Domácí kočce musíte pravidelně krátit drápy, občas vycesat.

Eliška Kozlova, 10. 7. 2020, 21.58

Mám zkušenost, že i toulavé kotě dobře vědělo, že písek (stelivo) je nejlepší na vykonávání potřeby. Určitě si ale předem dobře zvolte jaké granule kočičce budete dávat nemají rády změny a když si zvyknou na lepší, nějakými lacinými je neošálíte. Pozor také na mléko, obyčejný krabicák pro ně není vhodný, když už tak kočičí. Určitě škrabadlo a kočičí hračky (nejlepší je stužka na prutu a plyšáčci).

Katka

Katka, 11. 7. 2020, 10.23

Seznam zakázaných potravin je širší nejenom mliko, čokoláda, cibule, brambory, rajčata, kynuté těsto, kofein, alkohol, česnek, pažitka, makadamove ořechy, hrozny a rozinky. Obecně slané a sladké.

snany, 11. 7. 2020, 12.16

On někdo kočce dává kofein a alkohol?

Eliška Kozlova, 11. 7. 2020, 22.44

To je fakt, kočka by neměla vůbec žádné zbytky od stolu, takže hlídat i neumyte talíře, je to šelma, i když malá. Zvlášť ty co jsou doma a kastrovane, pak je honí mlsna a malér může být hned

Katka

Katka, 11. 7. 2020, 15.56

Tak může jí někdo nabídnout potravinu, ve které tyto složky jsou, nebo to může omylem sežrat sama...Znám lidi, co krmí kočky jogurtem a čokoládou, lidi jsou různí. A jsou i veganské kočky Což už se bude brzo posuzovat jako týrání.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů