VYZVA - UROB NIECO PRE SEBA

zobrazeno 878×

Vložil(a): WeruskaSK, 22. 2. 2021 14.17

Ako matky mame napln prace starostlivost o inych, v lockdowne o to viac, ze deti neodidu aspon na par hodin z domu. Takze su neustale okolo nas. Prave preto by sme mali mysliet aj na seba a najst si svoj cas a vyuzit ho pre seba a svoj sebarozvoj. Mne sa pocas lockdownu podarilo urobit si mesacny jazykovy kurz anglictiny, cvicit online pilates a zucastnit sa par webinarov o marketingu. A co ste pre seba urobili vy? Inspirujte aj nas ostatnych.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Jarka mmm, 24. 2. 2021, 14.11

Pro mě se nic nemění. Když mám chuť, tak si čas na sebe udělám. Teď to jde mnohem líp, když jsou děti větší, což ale nesouvisí s koronacem.

LucieS

LucieS, 24. 2. 2021, 14.23

To ano, chytit to asi nechce nikdo, ale právě mi vadí, že se prostě všechno zavřelo a odnesou to tak úplně všichni a ještě několik dalších pokolení. No nic, nebudu se rozčilovat, teď jen čekám, jestli opravdu zavřou i ty školky. Idioti.

WeruskaSK

WeruskaSK, 24. 2. 2021, 14.29

nasa skola a skolka je zavreta od 12.12. este stale

LucieS

LucieS, 24. 2. 2021, 14.35

Kecáš? Já teda nevím, jak to máte vlastně na Slovensku... tam máte zavřeno všechno?

patricia077

patricia077, 24. 2. 2021, 15.26

U nás to dosud nebylo tak striktní ale vláda nechce pustit starší děti do škol ani maturanty nebo devataky 🙉

WeruskaSK

WeruskaSK, 24. 2. 2021, 14.44

nekecam. 12.12. zavreli lebo rodicia, deti aj ucitelia mali covid, a odvtedy nic, mali otvorit niekedy vo februari, uz bola taska zbalena a den pred otvorenim hygienik povedal ze sa nebude otvarat. takze sranda velika. a lockdown pokracuje, von sa da ist iba ak ma clovek potvrdenie o prekonani covidu /3 mesiace iba plati od testov/ alebo max tyzden stary negativny test. tak nejak. takze 3 mesiace nam plati priepustka na slobodu lebo sme prekonali a potom nikto netusi co bude. manzel si este musel robit test na protilatky lebo covid prekonal ale test nejakym zazrakom bol negativny takze aby sa nemusel chodit testovat kazdy tyzden tak na zaklade protilatok v krvi mu vystavili ze covid mal. obchody zatvorene, iba potraviny su. da sa ist iba do najblizsit potravin ci co. pohybovat sa mozete iba vramci okresu, ja to uz ani nesledujem. a da sa ist iba do prirody neviem kolko km od domu, milion pravidiel, uz sa v tom nikto nevyzna. druhy stupen ziaci neboli uz rok v skole, VS to maju vsetko dialkovo iba, dnes akurat robila sestra statnice cez zoom. takze asi tak. momentalen su kontroly ze ci kazdy kto moze tak robi homeoffice, aby nikto kto nemusi nesiel do roboty. takze ked clovek prekona, moze ist hocikde ale vlastne nikde lebo vsetko zavrete. takze este ze funguju internetove obchody a vsetko je na webe. syn ma kazdy den od 7,30 online vyucovanie, synovec tak ma aj online hudobnu, niektori tak maju karate, omse mame online, vsetko, cely nas zivot sa momentalne odohrava online

LucieS

LucieS, 24. 2. 2021, 14.51

Státnice přes Zoom? Tak to je drsný teda. To se dá obecně krásně podvádět... A je to tak neosobní. Ach jo. Už aby tohleto všechno bylo za námi.

Minnie, 25. 2. 2021, 9.13

Ty jo to je ještě horší než tady. Hrozné

WeruskaSK

WeruskaSK, 24. 2. 2021, 14.58

ked su ustne skusky a ucitel pozera do tvare tak sa velmi asi neda. ucitelia uz museli tiez muchy vychytat lebo presne studenti obchadzali system, moja teta uci na VS a teda co vsetko uz povymyslala aby predisla podvodom pri skuskach by vedela rozpravat. ale ked je ustna a mate kameru namierenu na tvar tak sa velmi asi neda podvadzat. to skor pri testoch. takisto napr z telesnej aby mali zapocet tak si museli naistalovat pohybovu appku aby dostali zapocet, museli mat bud beh, bicykel alebo turistiku. kazdy robi co moze, vsetci sa prisposobujeme. ale ked nam ucitelka zada ulohu z telesnej alebo vytvarnej tak to uz ako rodic chytam hysaky. lebo zas odtial potial. a to podotykam nepracujem. pracujuci rodicia musia dobre penit ked musia vsetko deti doma doucit. miestami sa to uz fakt neda. nehovoriac o tom ze musite mat doma tolko PC s kamerou a mikrofonom kolko mate doma skolopovinnych deti lebo online vyucko je doobeda naraz a mobil nestaci lebo na nom nic nevidno ked ucitelka da nejaku prezentaciu. alebo Citanie maju tak ze oscanovana kniha a nahlas citaju na striedacku podla toho koho vyvola.

patricia077

patricia077, 24. 2. 2021, 17.12

Je fakt že moje děti taky byly negativní ale já kašlu hodně dva týdny tak jsem taky šla a taky negativní ale kdo mne slyší tak Tubera hadr kdoví zda nemám alergie na roušky a respirátory přijde mi jak kdyby mi začínalo astma mne která jsem v životě neměla žádnou alergii kromě na slunce takže já těm testům taky moc nevěřím

LucieS

LucieS, 24. 2. 2021, 18.20

Jenže upřímně řečeno... mít nějaký předměty pouze formou distanční výuky je naprd. Nemůžeš se během přednášky zeptat vyučujícího, praktika jsou o ničem, nepoznáš spolužáky... Je mi těch dětí a studentů fakt líto.

patricia077

patricia077, 24. 2. 2021, 15.24

Tak já syna do školky nedávám už tři týdny přestalo mne bavit že ob týden ji zavřela hygiena a děcka povinně karantény a testy

WeruskaSK

WeruskaSK, 24. 2. 2021, 15.33

ja by som tiez nedala ked to mali vtedy vo februari otvorit, do skolky urcite nie, nech mi tu zas nieco nedonesie, a do skoly sme velmi silno vahali a tusim sme ho ani pustit nechceli, este stale pokasliava od covidu. nakoniec neotvorili vobec takze bolo po dileme. cely den maju ruska v skole, skolkar ich pravidelne nosil ozuzlane, ze on to ma rad tak ze si da do ust a zubami si zuzle... no takze asi tak opatrenia hygienicke, starsi syn zas vkuse rusko spinave od desiaty, mokre od dychania, chudatko mi plakal ze az na obede sa konecne moze nadychhnut. a i tak nepomohlo. takze spoliehat sa ja na hygienu deti nemozem. a chodit sa kazdy tyzden testovat - tak to si potom tiez dobre rozmyslim. a hlavne ked tie testy su ake su, ze manzel bol pomaly s horuckou na teste a vyslo ze negativne. tak ako sa na to clovek moze spoliehat. a to boli tie drahe pcr testy.

Jarka mmm, 24. 2. 2021, 16.57

Já to naprosto chápu. Vždycky jsem byla proto, aby nešla do kopru ekonomika a zároveň by se mnou koronac mohl dost zahejbat, stejně tak mám v okolí dobrý případy i hodně blbý, takže vlastně ani nevím, pro co bych byla 😀🤦🏼. Teď má jít dcerka do školky po skoro roce a na 99% to odlozim, ikdyz je predskolak.

patricia077

patricia077, 24. 2. 2021, 17.09

Elca dcera byla vloni taky skoro celý předškolní rok doma nejdřív zlomena noha pak covid takže se ukázala ve školce někdy v červnu a stejně neměly žádné akce ani ofiko rozloučení se školkou počítám že letos to bude stejné

WeruskaSK

WeruskaSK, 24. 2. 2021, 17.26

ved to ze ani ja neviem co vlastne by som robila na mieste tych co o tom rozhoduju

WeruskaSK

WeruskaSK, 24. 2. 2021, 15.29

na SR tiez minuly rok boli 2 tyzdne v juni prvy stupen iba, a potom september az december skolka a 1. stupen. druhy stupen, stredne skoly a VS vsetko zavrete uz rok. deti uz depky z toho chytaju, chyba im socialny kontakt, o kvalite ich vzdelania ani nehovorim, neviem ci to niekto niekedy dozenie. stracaju motivaciu, chut sa ucit, cokolvek robit. takisto je rozdiel doucovat doma prvaka, druhaka a druhy stupen kde uz sa clovek na chemiu fyziku atd az tak nechyta

Leňulka, 24. 2. 2021, 12.38

Já si udělala kurz pečovatelky a nyní chci ještě kurz vychovatelky, asistent pedagoga a pedagog volného času

WeruskaSK

WeruskaSK, 24. 2. 2021, 13.59

dobre plany, drzim palce pri realizacii

dasza, 24. 2. 2021, 9.56

Času pro sebe mám kolik chci....je jedno zda je či není covid

V007A, 24. 2. 2021, 7.00

Já jsem si včera asi po půl roce dala vanu a relaxovala, no...za čtvrt hodiny za mnou přišli mrňouskové.... Ale aspoň ta chvilka 🙂

WeruskaSK

WeruskaSK, 24. 2. 2021, 10.10

Stvrt hodiny je luxus. Aspon to!

Minnie, 23. 2. 2021, 14.14

Přiznám se, že webináře nesleduji. Jsem na rodičáku, ale s dcerou na online výuce a manžela s pracovním úrazem, naštěstí má vycházky. Takže všední dny ráno klasika, snídaně, hygiena atd, odvést prostřední dceru do školky, nákup (mívám s sebou syna), starší dcera zatím dělá úkoly a přípravu do školy, od 9-10 hod má denně videokonference, to si manžel hraje se synem, já vařím nebo poklízím. Po obědě buď vezmem dceru ze školky a jedem někam na výlet, návštěvu, nebo chce být ve školce do odpoledne a to po obědě různě jdeme ven, nebo si hrajem, pak manžel vyzvedne dceru a zas jsme venku. Když je zima a ošklivo, tak hrajeme doma stolní hry, pustíme pohádku a tak. Já ještě dělám autoškolu, takže se učím. Večer se s manželem věnujeme sobě navzájem takže na nudu čas nezbývá. Víkendy taky jsme furt pryč. Na nudu není čas když se mi úplně náhodou povede si utrhnout chvíli pro sebe, tak se natáhnu s knížkou.

patricia077

patricia077, 23. 2. 2021, 15.03

A jak jde autoškola v době covidu? Asi vše běží normálně co jen ty roušky...

WeruskaSK

WeruskaSK, 23. 2. 2021, 21.17

no este toto som zabudla, cvicne jazdy na aute, akurat ze vodicak mam ale nejazdim tak s manzelom obcas ideme, ze teda sa ucim jazdit, akurat ze lockdown nam to stopol lebo nejdeme nikam a len tak bezcielne sa mi nexce, ani mi to nenapadne, takze o nicom cele, lebo raz za mesiac to je ako cele odznova. vy mate vyuku autoskoly online? ci uz len na skusky sa ucis?

Minnie, 24. 2. 2021, 7.05

Ne, normálně chodím jednou týdně do učebny na teorii, to mám pátky, dnes jdu do kanceláře na trenažér. Fungujeme normálně naštěstí.

Minnie, 24. 2. 2021, 7.04

Jj, vše normálně. Jen v učebně nás může být 9 plus instruktor.

patricia077

patricia077, 24. 2. 2021, 15.22

Zajímavé vid zrovna Náchod který na tom není nejlíp ale my jsme asi horší když nás tu zavřeli jako.. nějak některé věci nechápu ale je dobře že to funguje jak má

Minnie, 25. 2. 2021, 9.20

Já jsem ráda že aspoň ta autoškola funguje. Přiznám se že už ani nesleduju kolik je kde nakažených a tak. Fungujeme dá se říct normálně až na online výuku starší dcery a že nejsou kroužky. Jinak mladší dcera školka, manžel teď je teda doma s prac.úrazem ale jinak chodí normálně. Vídáme se s rodinou i kamarády jako kdyby korona nebyla, už na vše kašlu. Psychicky odrovnat sebe i děti nechci. A všichni okolo to mají stejně, jen jeden jedinej kamarád se teď vídat nechce tak to samozřejmě respektujeme.

patricia077

patricia077, 25. 2. 2021, 10.58

No tak vás ještě úplně nezavřeli u nás to vídání je ...fakt jen prace a domu škola sice jede ale...my máme online skaut zítra budou něco vyrábět a o víkendu mají nějakou akci každý sám teda

WeruskaSK

WeruskaSK, 23. 2. 2021, 12.08

mozem pridat aj tip na free webinare o instagrame, su v anglictine, dajte vediet ak to niekoho zaujima a ma instagram. velmi uzitocne info tam bolo. ostatne co som bola ma az tak nezaujali alebo mali minimalnu pridanu hodnotu kedze boli zdarma a autori nepustili do sveta az tak vela info zadarmo.

LucieS

LucieS, 23. 2. 2021, 11.38

Tak já na webináře nekoukala žádné, leč jsem se zastavila a rozhodla se, že nebudu dále pracovat v korporátu a dala výpověď. Psychicky se mi docela ulevilo. Jinak tedy chodím na páse, který jsem si v listopadu pořídila domů a chystám se pořádně vrhnout na angličtinu a němčinu. A tipy na zajímavé webináře uvítám

WeruskaSK

WeruskaSK, 23. 2. 2021, 12.05

no tak to bolo dolezite zivotne rozhodnutie, ale ak sa ti ulavilo tak asi aj spravne. jazykovy kurz som si robila tu, 26.2. tusim zacina opat ten co som ja absolvovala, je to vhodne pre akykolvek jazyk, odporucam, maju garanciu vratenia penazi do 14 dni bez udania dovodu, ja som si ho kupila ze teda do 14 dni vratim, skusim a hotovo ale ostala som az do konca, takze odporucam, tu je ich webinar zdarma kde vsetko vysvetluju a zrejme daju vediet na konci aj o tom co zacina 26.2. https://jazykovymentoring.sk/3-tajomstva/?gclid=Cj0KCQiA7NKBBhDBARIsAHbXCB563bMMjFcA67QncH7kXdD_Tb-kCyvQb_wk_lYawrDpWHJSQzNY80oaAtMVEALw_wcB

patricia077

patricia077, 22. 2. 2021, 16.43

Paráda, to jsi toho stihla docela dost .-)...já lítám mezi prací a dětmi pokud jsou doma, tak se jim věnuji, učíme se chodíme ven vymýšlíme spoustu možností jak se zabavit, takže už tolik času na sebe nezbývá ale snažíme se chodit hodně ven a cvičit...

WeruskaSK

WeruskaSK, 23. 2. 2021, 12.09

tak to ano, ked pracujes, tak si rada ze si rada. ja si neviem predstavit kobinaciu praca a lockdown so skolopovinnymi detmi ked ich clovek musi doma ucit.

patricia077

patricia077, 23. 2. 2021, 15.00

Já taky lituju všechny děti, co musí být doma , naštěstí dcera je v první třídě, ta do školy chodí a syn je teda doma, protože ze školky to byla jedna karanténa za druhou

WeruskaSK

WeruskaSK, 23. 2. 2021, 21.20

my sme doma od 6.12., vkuse, ani do obchodu nechodime, vsetko nosia kurieri, takze niekedy aj par dni z domu nevylezieme. takze si musime umelo vytvarat cas kedy som ja alebo manzel vyslovene sam niekde zavrety a ma cas pre seba aby nam nehrablo. syn je druhak takze sa tu mordujeme s ucenim, dalsi skolkar, musim ho tiez nejak zamestnat, nech je klud pri ulohach.

LucieS

LucieS, 24. 2. 2021, 9.59

Proč nechodíte ani do obchodu nebo pár dní z domu nevyjdete? To se tak bojíte?

WeruskaSK

WeruskaSK, 24. 2. 2021, 10.16

Chcela som tym najma povedat ze manzel robi z domu takze sme cela rodina stale pokope 24hod denne, aj von ked ideme tak spolu. Takze vramci oddychu od deti ma kazdy z nas cas pre seba osamote. K tym nakupom: Sme na dedine a tu v obchode nic nemaju alebo bol napr mesiac zatvoreny a do mesta sa nam neoplati ist ani casovo ani financne /palit benzin a minat manzelov pracovny cas/. Cez internet je to pohodlne a bez rizika. A nevysli sme z domu lebo sme boli v karantene dlhej. A aj tak je lock down stale a zakaz vychadzania. Takze nie je kde chodit. Zahrada je same bahno takze jedine ked je sneh. Ale chodime do prirody alebo sa pobicyklovat, kolobezkovat ked prekoname lenivost. Niekedy to tak proste vyjde ze par dni von nejdeme.

LucieS

LucieS, 24. 2. 2021, 13.57

Tak to chápu. Mě to právě zarazilo, jestli se bojíte či proč to tak máte. Nechápu totiž tu paniku lidí, že "můžou něco chytit". Ale já mám od začátku ten názor, že by mělo být vše otevřeno a ekonomika by měla fungovat.

WeruskaSK

WeruskaSK, 24. 2. 2021, 14.08

covid sme uz mali, od toho 6.12. cela rodina postupne, manzel mesiac PN, ja dva mesiace, skoncilo to 2x atb a dennym pichanim injekcii proti zrazanlivosti krvi, ani dovtedy sme nikde nechodili, jedine deti skola, skolka, odtial doniesli, neprajem to nikomu, sialene bolesti, neskutocne, a strach ze rana nedozijete este vacsi. cuch sa mi doteraz nevratil v plnej sile a o nespavosti ani nevravim. bolo to najhorsie obdobie mojho zivota a to som si uz vselicim presla. takze chapem ludi ktori sa boja. ale clovek urobi maximum ako my, ze sme sa s nikym nestretavali ani po obchodoch nechodili a aj tak deti doniesli domov, takze ja uz neviem co je alebo nie je spravne otvorit alebo zatvorit. bojime sa samozrejme dalej, pretoze to uz nemienim zazit odznova. je to horsie ako akakolvek chripka alebo choroba doteraz. nechcem tym rozprudit diskusiu lebo samozrejme niektori mali len dva dni teploty a hotovo a kade chodia tade vravia ze je to nic /jedna moja znama/ alebo bez priznakov. pisem svoju osobnu skusenost, nikdy viac to uz nexcem takze nadalej robime maximum a chranime sa ako sa da.

Jarka mmm, 24. 2. 2021, 14.09

Tak hodně lidi má objektivní důvod, proč to nechytit, tak proč tomu jít naproti .

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů