Školka a změny

zobrazeno 1493×

Vložil(a): Leňulka, 14. 10. 2019 10.43

Tak po měsíci nastala změna. Dříve dcera do školky běhala nadšená a doma brečela i o víkendu, že nemůže jít. A teď najednou od minulého týdne úplný opak, brečí každé ráno, že do školky nechce :-( říkala už dřív, že jí tam zlobí jeden kluk, říkala i jméno, s učitelkou jsem to řešila. Dohlíží na to, ví, že se občas pošťuchují ale prý nic závažného, že by si vyloženě ubližovali. Tak já nevím, proč najednou dcera otočila a chce být se mnou. V pátek brečela dokonce i odpoledne, kdy měla být s tatínkem, já šla do práce, že chce být prostě se mnou. Nikdy nebyl problém ani aby byla s tátou, dokonce mě byly v práci i navštívit atd. všechno v pohodě, zvládají to spolu bezvadně ale najednou chce jen mě. Nevím co se najednou děje. Asi už jí došlo, že to tak bude pořád, že už tolik spolu prostě nebudeme a je jí to líto, nebo nevím

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Čertice, 26. 10. 2019, 21.58

Mě Martínek plakal prvních 10 dní,z toho první týden, nejedl, nepil a nechodil na WC, i když jsem ho vyzvedavala po 2 hodinách. Pak už brblal jen po cestě do školky, ale do třídy vtančil s úsměvem, ale zase začal koktat Uvidím, co bude dál, doufám v pozitiva

Mygara

Mygara, 24. 10. 2019, 8.45

Ono to většinou bývá v takových vlnách prvotní nadšení třída nechuť a podobně ale stačí k tomu třeba jen maličkost a většinou pomůže čas

Nikoll, 20. 10. 2019, 17.43

Dcerka to tak taky měla, do školky se těšila, milovala to tam, a pak najednou konec. Nechtěla tam, plakala, ráno jí bolelo břísko, hlava, dokonce "zvládla" i průjem. A ukázalo se, že je tam na ní jedna holka ošklivá, a ubližuje dětem. Když jsme to vyřešili, dceru učili "sebeobranu" tak se zase do školky těší. Ale chtěla chodit domů jen po o. Osvědčilo se mi na ní netlačit, a najednou se rozhodla že by tam chtěla spinkat. Tak jsme to zkusili, a od té doby tam spinká každý den, a to má na výběr jestli chce nebo ne.

Minnie, 19. 10. 2019, 17.44

První dcera se do školky těšila. Šla na své přání ve 3 letech a 8 měsících. Od začátku super, ano jednou slzy nic. Školku milovala. Teď je ve 2.třídě a nebaví ji to. Vzpomíná na školku a dala by cokoli aby se tam mohla vrátit. Mladší dcera šla v září ve 4 letech a 1 měsíci. Říkala jsem si že je fajn že je starší, že to bude ok. Celé prázdniny chodila doma s batůžkem kdy už bude moct do školky. Nastupovala s její nej nej kámoškou aby na to byly dvě. Adaptace ok, první den pláč v šatně. U nás ve školce se nedělá vzít mámě plačící dítě z náruče a já bych to ani nedovolila. Učitelka si k ní klekla, hladila ji, motivovala. Že tam má od minule to miminko, co potřebuje obléct. Že ji čekají holčičky v kuchyňském koutku. A tak. Asi 2 minuty to trvalo, pak se usmála a SAMA do třídy vešla. V poledne přiběhla jak to bylo super. Další dva dny měla ráno v očích slzy ale neplakala. V poledne vždy nadšená. Pak ok. Ale nemilovala školku tak jako ségra. Pátky byla happy že jde naposled a teď je od středy nemocná a teď mi tady kňučí že se jí stýská po školce. A to byla ve středu ráda že tam nemusí. A už otáčí. Děti se mění ze dne na den.

Zlata1, 16. 10. 2019, 21.11

Je to vek kdy se musi vyporadat se zmenami. Nekdo to zvladne rychle, nekomu to trva. Moje dcera nastoupila druhy rok do skolky a chvili je v pohode a ted mame par dnu, kdy zase do skolky nechce. Kdyz jsem se ji ptala co se deje, tak nerekne nic, ale drzi se ne jako kliste. Takze pak z ni po delsi dobe neco vypadne, jenze s ni ve skolce byt porad nemuzu, takze ji musim necim navnadit aby me pustila.

L.janicka.l

L.janicka.l, 16. 10. 2019, 19.02

Muze to byt taky tim, ze si s ni byla 24hodin denne a najednou je bez tebe

Zdeňka S., 16. 10. 2019, 9.56

u nás je to taky tak, po prázdninách už se nemohla dočkat a po měsíci každý den s pláčem....

Adrianita, 15. 10. 2019, 8.42

Ony ty dětské vztahy jsou složitější. Co je pro nás hloupost, je pro ně katastrofa. A asi na ni teprve dolehla ta změna, chce to čas.

Janako

Janako, 14. 10. 2019, 21.02

Já na tom nic zvláštního nevidím.vetsina lidí by asi také byla raději doma a prispala si než chodila do práce.a s dětmi je to stejné.

Teryk92, 14. 10. 2019, 20.42

Učitelka jí určitě nesleduje pořád. Třeba jí něco uteklo. Asi bych se jí věnovala co nejvíce to půjde.

Leňulka, 14. 10. 2019, 20.52

Věnuji se jí pořád když jsem doma, jinak se jí věnuje manžel. Dopoledne je ve školce, po obědě jí vyzvednu, jsem s ní necelé 2hod. a pak jdu na 2hod. do práce a pak jsem zase s ní. O víkendu také pořád.

snany, 15. 10. 2019, 21.14

Učitelky mají přehled a s věnováním doma to vůbec nesouvisí, děti hledají různé možné způsoby aby dosáhli svého.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů