Jaké máte zkušenosti s cestováním s dětmi? Jak je cestou zabavíte?

zobrazeno 1654×

Vložil(a): Alexandra, 25. 7. 2016 0.56

Maminky, jakou máte zkušenost s cestováním s dětmi? Už jste vyrazili společně na nějakou delší cestu? Kdy (v jakém věku dítěte) poprvé? Jak daleko a jakým dopravním prostředkem? Vydrželo dítě cestu v pohodě? Jak jste děti zabavily cestou? Předejte nám i ostatním maminkám vaše cenné zkušenosti.. čeho se vyvarovat, tipy na zabavení apod.

Sdílejte:   | 
5

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Mygara

Mygara, 1. 12. 2017, 13.49

u nás zabíralo nejvíce zpívání a počítání aut určité barvy .-)

jitka46

jitka46, 18. 6. 2017, 22.24

autem, ale čekali jsme až budou větší

Fuga

Fuga, 12. 12. 2016, 19.58

poprvé se synem asi v 8mi měsících na trasu 160 km, to prospal, takže to byla pohoda. Teď máme dobré zkušenosti s hrou ze slovy nebo si myslí číslo a já hádám... a kolegyně si nemůže vynachválit televizku do auta s pohádkami. ale záleží bohužel i na aktuální náladě. Někdy padne pytlík bonbónů

Topik2, 17. 8. 2016, 8.18

Mladší syn si bere do auta autíčka hraje si sní na pultíku...starší ten kouká z okna

knoflyk, 8. 8. 2016, 21.11

Moje starší dcera cestuje ráda, odmalinka se mnou jezdila pořád, protože jsem hodně pracovala a ona pořád spala. Teď jí stačí si zpívat nebo povídat o tom, co vidíme venku z auta, nebo něco mlsáme. Zato mladší dcera nesnáší cestování, ikdyž jezdíme nejčastěji na spánek, tak si zdřímne chvilku a pak křičí. Baví jí zatím starší dcera, která sedí vedle ní, podává jí nějaké hračky, nejraději má knížky se zvířátkama, nebo taky něco mlsá. Už mám připravený ňáký hry na cestování, až budou trochu starší.

Trixie

Trixie, 8. 8. 2016, 11.52

S dcerou jsme od malička hodně jezdili všemi dopravními prostředky na krátké i delší cesty a byla a stále je dobrý parťák na cesty:-) Mnohokrát se mi však osvědčilo, že základ našeho pohodového cestování je v dobré přípravě - malé oblíbené svačinky, malé dobrůtky za odměny, spoustu různorodých úkolů a překvapení, rébusů a her vhodných do auta, vlaku nebo letadla, zajímavé soutěže samozřejmě za odměny, časopisy a oblíbené knížky. V autě máme navíc hodně oblíbené poslouchání a zpívání písniček a poslouchání pohádek a když už cesta začíná být dlouhá a otravná, jistí to alespoň na chvíli hry a pohádky na tabletu. Snažíme se to střídat. Na cestách autem je naší oblíbenou zábavou hledání odpočivadel s hřištěm, kterých naštěstí v poslední době přibývá, tam se dcera vyblázní a pak je spokojená No, a ideálním zkrácením dlouhé cesty (kromě řidiče) je spánek:-)

rennfri

rennfri, 7. 8. 2016, 14.28

Delší cesty raději jezdím vlakem, dlouhé cesty autem volíme spíše na noc, takže to spí. Ve vlaku je to se starším poměrně pohoda, jednak si má kam rozložit autíčka a podobné drobnosi, které si vždy sbalí do baťůžku nebo možnost pohrát si v herničce (jezdíváme RegioJetem) a když jde do tuhého pomůže na chvíli tablet a koukání na Peppu či jiné pohádky nebo nějaká z dětských her. Plánuju s sebou na příště taky nachystat skladnou krabici s podložkou a duplem, aby si mohl stavět. Mladšího jsem zatím moc řešit nemusela, protože ten spokojeně koukal nebo spal v nosítku, teď to pomalu začne být zajímavější, tak jsem sama zvědavá..

ferdas, 5. 8. 2016, 21.20

Dcerka (3 roky) s námi cestuje od malička úplně bez problémů. Občas se teda samozřejmě ptá, kdy už tam budeme No a syn (1 rok) nerad cestuje už od miminka. Trochu se to zlepšilo při přechodu na větší autosedačku, ze které vidí lépe na cestu i na nás.

KackaPJ, 5. 8. 2016, 18.32

Výhra: prosíme A dřevěná hra... A teď už k cestování. Chystáme se na první dovolenou k moři (v 8 měsících). Rozhodně s CK, ale individuálně. Letecky z Německa. Půjčíme si auto, vajíčko. Vybrali jsme výborně hodnocený hotel, i pro děti. Mnohem levněji než s CK... A věřím, že si to všichni užijeme. Nyní: nejdelší cestu zatím za sebou máme dvouhodinovou cestu autem. U tak malého dítěte je důležité krmení, to jsme jistili před

Lenourecek, 4. 8. 2016, 21.08

Se synem (půl roku) jsme zatím jeli nejdéle asi dvě hodiny. Na autosedačce má zavěšené hračky,na které vidí a dosáhne, takže si s nimi může hrát. Vždy sedím u něj, mluvím na něj, zpívám, říkám básničky... Zatím jsme cestování zvládli vždy dobře

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů