Vánoční předdárek

zobrazeno 807×

Vložil(a): Karolina97, 4. 12. 2019 10.25

Ahoj, mám takové dilema. Já vždy byla netrpělivé dítě, takže bych nejradši dárky rozbalovala 24 ráno. Tak mi mamka vždy dávala před dárek se slovy, že ježíšek tu nechal maličkost a zbytek přinese večer (prostě abych se zabavila). Vždy to byla maličkost, jako třeba plyšák nebo náramek nebo něco drobného. A já mám teď dilema, jestli tohle dělat i u dcery, nebo prostě řict, že musí vydržet do večera.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Hanickamalicka, 14. 12. 2020, 0.51

My to doma takhle nastavené nemáme. Naše dcera už na Ježíška nevěří, tak se můžeme lépe domlouvat. Už to u nás funguje tak, že když je něco potřeba, dostane to dříve, ale už počítá s tím, že pod stromečkem toho bude méně. Třeba letos dostala přípravný kurz na Střední školu, který už probíhá. Sama věděla, že kurz potřebuje, takže tento předčasný dárek ocenila. Tento kurz: http://www.to-das.cz/ nám doporučila kamarádka, co má o rok starší dceru.

Žofinka

Žofinka, 16. 12. 2019, 16.30

Já osobně bych se do toho nepouštěl vždyť nejhezčí je právě to čekání

Mygara

Mygara, 13. 12. 2019, 6.25

Asi bych to ne zaváděla jak jednou začneš tak se to potáhne

Fuga

Fuga, 11. 12. 2019, 20.51

Záleží jestli stejně nedočkavá jako ty ale já bych to zkusila raději vydržet bez před dárků

ziia, 8. 12. 2019, 20.51

Naprosto chápu, taky jsem se vždy nemohla dočkat... Můj syn je také hodně netrpělivý, no po kom to asi má, že?! Každopádně dostává každý den ráno dáreček v adventním kalendáři a vloni jsme i na Štědrý den nějak obměkli a nechali ho rozbalit si jeden dárek, co měl mít večer pod stromečkem. Letos uvidíme dle situace, mně osobně na tom nepřijde nic hrozného nebo zvláštního, jde jen o to, jak to vyhovuje vám doma. My si třeba všichni dáváme dárek k zahájení adventní doby, letos to vyšlo hezky na 1.12., první adventní neděli. Prostě jako takové naladění se na Vánoce a pak držíme Mikuláše ve smyslu, že syn dostává do punčošky za okno ovoce, oříšky apod. Plus adventní kalendář, v něm má každé ráno nějakou maličkost (často něco na tvoření, třeba k výrobě vánočních přáníček apod.) a k adventní neděli je dáreček "větší/hodnotnější", např. autíčko, větší omalovánky, baterka s obrázky... Jen tím chci říct, že v podstatě je na každém, jak si to uděláme a jak nám to bude vyhovovat.

Pavla T., 6. 12. 2019, 13.54

Právě proto jsem letos do adventního kalendáře zabalila Lego, každý den sbírají kostičky a na Štědrý den si z nich něco postaví. To něco budou vánoční stromečky. Už mám pro ně připraveny návod a moc se těším.

Karolina97, 7. 12. 2019, 0.11

To je super nápad, už vím pro příště

Zdeňka S., 6. 12. 2019, 10.03

Určitě bych počkala do večera, to těšení ke na tom to nejkrásnější

Aliisha

Aliisha, 5. 12. 2019, 20.57

Já bych to nedělala. To těšení je na tom to nejlepší. Zabavíme se i jinak. Ale co člověk, to názor

Karolina97, 5. 12. 2019, 10.14

Děkuji za reakce. Mě hlavně i zajímalo, jestli to tak taky někdo dělá Takže to nechám tak, aby čekala až na večer. Máme naplánovanou dopoledne procházku. Bohužel budu po operaci ruky, tak bude vše na přítelovi, tak snad to nějak zvládneme ještě jednou děkuji za názory

Katka Alex, 5. 12. 2019, 6.39

Jestli se vám ten zvyk líbil, tak proč ne? A jestli to u dcery dělat nechcete, dělejte to jinak. Tohle je čistě o vás. Dvouleté dítě ale tohle moc řešit nebude. Nějaké čekání... prosím vás...Co mu řeknete, to bude. Když budete od rána mluvit o tom, že budou dárečky, tak je přirozeně bude chtít hned. Když ho zapojíte do práce doma, nebo se s ním podíváte na pohádku, bude úplně stejně šťastné. Co si doma zavedete, to budete mít. I vánoční předdárek je jen zvyk, stejně tak může být zvykem společně vařit a péct, a pak teprve večer rozbalovat dárky.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů