Co je to Strollering®?

zobrazeno 7411×

Vložil(a): Active Women, 2. 11. 2014 21.38  (aktualizováno 3. 3. 2019 15.03)

Možná jste o něm už slyšela, ale nevíte přesně, o co jde. Strollering® je aktivita s kočárkem určená pro aktivní maminky. Kdo ho vymyslel, jak vypadá taková hodina Strolleringu a kdy po porodu můžete začít?

Co je to Strollering®?

Strollering® je outdoorové cvičení na čerstvém vzduchu, jehož základem je sportovní dynamická chůze s kočárkem, která je odborníky považována za nejpřirozenější a nejefektivnější druh pohybu a o to více právě pro maminky po porodu. Správně provedená sportovní chůze dokáže opravdu zázraky.

Strollering® efektivně kombinuje sportovní chůzi s kočárkem s kardio-cviky a posilovacími cviky, které jsou úzce zaměřené na problematické partie většiny žen. Je zde tedy řeč o zpevnění břicha, hýždí, stehen a paží. Strollering® je zkrátka jedinečný druh cvičení, u kterého maminka může hubnout, zpevňovat své tělo a to vše za přítomnosti svého děťátka v kočárku či na odrážedle.

A Strollering® má další nesporné výhody - tím, jak maminka s sebou bere miminko na lekce, nejenže nemusí shánět hlídání, ale již od útlého dětství mu jde příkladem.  Děti tak vnímají, že hýbat se je normální a že sport patří mezi každodenní běžné činnosti.

Pro velikou část maminek se Strollering® stane i určitým způsobem psycho hygieny. Žena na mateřské dovolené má ze sebe již po pár lekcích nejen lepší pocit, že pro sebe něco dělá, ale také má možnost navazovat kontakty i s jinými maminkami s podobným laděním. Cítí se lépe, vypadá lépe a je prostě celkově spokojenější.

Jak probíhá hodina Strolleringu®?

Hodina Strolleringu je vždy vedena profesionální lektorkou, která vysvětlí zásady správného a bezpečného cvičení. Pravidelně se střídají dva typy pohybových činností. Intenzivní kardio cviky, které mají zvýšit naši tepovou frekvenci, s klidnějšími posilovacími cviky, které zpevňují danou svalovou skupinu a zklidňují tepovou frekvenci. Pozornost byste si měla dát na správné dýchání. Uplatňuje se dýchání vycházející z metody pilates se zpevněným středem těla. Každá hodina je jiná a tak se nebudete nudit.

Při cvičení se často zapojí i vaše děti. Během cvičení se používají různé dětské písničky a říkanky. Starší děti rády maminky napodobují.

Kde se Strollering® provozuje?

Lekce Strolleringu probíhají na mnoha místech po celé České republice. Několikrát do roka probíhá školení nových lektorek. Základní školení trvá dva dny. Mohou se ho zúčastnit i maminky, které už nemají dítě v kočárku nebo ženy, které ještě nejsou maminky. Děti mohou být celou dobu s vámi. Školení probíhá převážně venku.

Po školení získáte certifikát o absolvování a podklady, jak správně cvičit a provozovat vlastní hodiny Strolleringu. Školení obsahuje teoretickou a praktickou část.

Jak dlouho po porodu je možné začít se Strolleringem?

Maminky po porodu mohou se Strolleringem začít nejdříve po ukončeném šestinedělí. Ženy, které rodily císařským řezem, by měly navíc nejméně 4 měsíce vynechat posilovací cviky na břicho. Základem Strolleringu je sportovní chůze, je proto nutné brát v úvahu svůj aktuální zdravotní stav.

Strollering® je určen nejen všem ženám, ale i mužům na mateřské či rodičovské dovolené, kterým chybí pravidelné sportování. Sportovně založené maminky mohou navíc absolvovat intenzivní dvoudenní školení a následně vést vlastní hodiny.

Strollering® a Závody kočárků

Závody jsou zábavně sportovní akce pro rodiny s dětmi, kdy se v jeden určitý den po celé ČR sejdou rodiny s malými dětmi a porovnají své síly v rychlé chůzi s kočárkem. Vždy se závodí na rovince dlouhé 100 kroků.

Nadcházející již 8. ročník se uskuteční v neděli 14. dubna 2019 od 15hod. Přijďte! My maminky z ProMaminky.cz tam budeme také!

 

 

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
3

Související informace a zdroje/

Pojmy použité v článku:

  • kardio

    pravidelně se střídající dva typy pohybových činností. Intenzivní kardio cviky pro zvýšení tepové frekvence, s klidnějšími posilovacími cviky pro zpevnění svalové skupiny a zklidnění tepové frekvence.

  • pilates

    cvičební metoda založena na správném dýchání se zpevněným středem těla.

  • strollering

    je soubor outdoorových aktivit pro maminky (ale i tatínky) s dětmi s kočárkem, buď formou vycházky, během, projížďkou na in-line bruslích nebo tancem

Diskuze k této stránce (23 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Aneta Jiřičná Bendiková, 30. 12. 2020, 12.01

nikdy jsem o tomto neslyšela,mno škoda,že toto není i u nás.

Teryk92, 6. 3. 2019, 19.51

U nás nic takového není

Zdeňka S., 5. 3. 2019, 17.23

To se mi líbí, ale chce to kvalitní kočárek, ten náš už je po třech dětech mírně rozehraný

Ketris

Ketris, 5. 3. 2019, 8.44

Skoda, ze u nas nic takoveho neni)

ROMA-Z, 5. 3. 2019, 7.05

Slyšela jsem, ale nejsem z města, takže u nás nic takového

jitka46

jitka46, 4. 3. 2019, 22.51

Občas takhle vidím maminky chodit přes park.

Lenička, 4. 3. 2019, 9.12

Zajímavé může to být zábava. 😉

L.janicka.l

L.janicka.l, 3. 3. 2019, 21.02

Znam, jen uz chodime pesky

Eliška Kozlova, 3. 3. 2019, 17.09

Za me super nápad, vím o něm už pár let. Vím, ze v Novém Městě n.Met. dělají závody kočárků, to je podobné, ale nikdy se mi nepodařilo zúčastnit a teď už nekocarkujeme. Jen víc takových aktivit

patricia077

patricia077, 3. 3. 2019, 16.52

Znám

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů