Náš běžný den s ekologickými produkty pro celou rodinu

zobrazeno 1189×

Vložil(a): Adrianita, 30. 5. 2020 23.21  (aktualizováno 5. 6. 2020 15.42)

Jaké je to používat látkové pleny v běžném životě? Přesvědčte se, že s látkovými plenami a doplňky je přebalování hračka! Mě ale uchvátily i další produkty, které jsou ekologické, pratelné a tudíž znovu použitelné, takže neničí přírodu a šetří naše zdraví a peněženku! Tak schválně, které produkty najde i u vás doma?

Je ráno. Naše miminko vstává s úsměvem a já také. Dětská postýlka je suchá. To není samozřejmost ani při používání jednorázových plen. Nějakou dobu nám trvalo, než jsme našli látkové pleny, které by seděly tak, aby vše, co má, zůstalo v plence. Na svrchní kalhotky a kalhotkovou plenu, kterou používáme nyní, se však můžeme spolehnout. Rostoucí systém i samotné nastavení velikosti dělá radost i tatínkovi, který je rád, že zbytečné neutrácíme.

Po snídani se chystáme k paní doktorce. Do pytle na pleny balí starší dcerka pro svého brášku dvě AIO plenky. Ještě přebalovací podložku a můžeme vyrazit na kontrolu.

Po vstupu do čekárny jdeme hned na řadu. Místo klasické čtvercovky dáváme na váhu přebalovací podložku. ,,Teda, ta je krásně barevná", chválí nás sestřička. ,,Ukažte, to má zespoda takovýhle materiál? Aha, tak to nám alespoň Honzík nepočůrá stůl, moc šikovné." Pochvalu přidává i paní doktorka: ,,Jak vidím, kyčle jsou v pořádku - je vidět, že používáte látkové plenky, to je pak hned znát.  Žádné opruzeniny a také žádné přehřívání, to je jako za našich let." ,,Jenže bez žehlení a vyvářky", dodávám s úsměvem. Kontrola dopadla výborně.

Po cestě od paní doktorky se zastavujeme na hřišti. Dcera si hraje na písku. Syna pokládám do trávy na dětskou deku. Paví vzor naší deky mě uchvátil. Mnohokrát se osvědčila i po své praktické stránce a nejinak je tomu i dnes. Náš Honzík na ní spokojeně pase koníky, rozhlíží se a leží v teple a suchu. Po cestě domů nás stihla nečekaná letní sprška. Deka s pavím vzorem se opět hlásí o slovo. Pláštěnku na kočár jsme si dnes nevzali, ale vrchní nepromokavá vrstva deky se o sucho v kočárku postará.

Na oběd si Alenka bere svoji oblíbenou zástěrku s packami. Má ji moc ráda, protože může papat sama a díky praktickým dlouhým rukávům se neušpiní. A ejhle lžička rajské omáčky přistála omylem na zástěrce. Alenka se rozpláče. „To nic“, konejším ji a navlhčeným látkovým ubrouskem přetřu zástěrku. A je opět jako nová. Alenka má na tváři opět svůj úsměv. „Pšíště si dám pozol“, drmolí. Ale já vím, že nemusí. Kapsa u zástěrky zachytí všechny drobky a materiál nepropustí na oblečení ani barvy při kreativní tvorbě naší Alenky.

Po obědě, při výměně kojících vložek zjišťuji, že už mi dochází zásoby. Naštěstí pro ně nemusím běžet do obchodu, stačí zapnout pračku.

,,Pojď, zkusíme se ještě vyčůrat". Alenka si běží sednout na nočník. Tréninkové kalhotky od GaGa´s plen si umí stáhnout sama, ale když se ještě stane "nehoda", tréninkáče vše zachytí. ,,Šuchý, šuchý, Ája čůá", hlásí Alenka a natahuje si kalhotky zpátky na sebe a jdeme na odpolední spánek.

Po probuzení už na nás čeká vypraná pračka. Nakrmený Honzík sleduje celé dění na koberci z nepromokavé přebalovací podložky, na které nahatý pase koníky a sleduje sestřičku, jak mámě podává plínky. ,,Opika...šon...šova...", vyjmenovává  Alenka zvířátka na plenkách, které mi podává a já je věším na sušák. Jsem ráda, že nemusím běžet do drogerie pro nové balíky plen a kojících vložek.

Navečer přichází domů tatínek. Alenka ho vítá a hned mu hlásí: ,,Tatínku, Ondík bobek". Muž se ujímá přebalování. Stejně rychle jako přebalil Honzíka do čisté plenky se vypořádává i s tou špinavou. Z fleesové separační plenky vysype hovínko do záchodu a dá do koše na špinavé prádlo. Přebalování do látkových plen se nezalekl a jen si pochvaluje, jak nám odpadlo sledování a dojíždění za plenami v akci, jak tomu bylo, když byla Alenka malá a my ještě neznali látkové pleny. Látkovací výbavu jsme pořídili až na druhé dítě a i tak stále ušetříme. Přírodu, čas, finance a především Honzíkovo zdraví.  

Je večer. Na noc opět přebalujeme do svrchních kalhotek, do kterých vkládáme kalhotkovou plenu, která je se svými třinácti vrstvami savého bambusu na noční látkování nepřekonatelná. Zajistí klidnou noc nám i Honzíkovi. A to podotýkám, že u látkovek není třeba žádné preventivní mazání. Zadeček je stále heboučký a po opruzeninách ani památky.

Děti usnuly. Balím na zítřejší kurz plavání. Plenkové plavky našemu plaváčkovi  moc sluší a dokonce už udržely i nehodu. Moc se mi líbí že nemusím kupovat stále další velikosti, protože jako většina produktů, jsou opět rostoucí a tak si jen nastavuji velikost podle momentální potřeby.

Než ulehnu i já, musím se odlíčit. Místo jednorázového vatového tamponu sahám po tom látkovém z bambusového materiálu. Po odlíčení tampon jen přemáchnu pod tekoucí vodou a je hotovo.

 Tak schválně, které produkty najde i u vás doma? :)

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Diskuze k této stránce (8 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Aneta Jiřičná Bendiková, 21. 12. 2020, 18.43

látkové pleny používám jen na blinkání.

Trendyterka

Trendyterka, 6. 10. 2020, 23.02

Taky jsme používali hlavně látkové pleny.

DB, 10. 6. 2020, 20.23

používala jsem látkové pleny a byla jsem spokojená. Pro sebe mám látkové vložky a kalíšek a už bych zpátky neměnila. Na odliceni používám konjakovou houbu 😉

jitka46

jitka46, 8. 6. 2020, 21.41

máme toho spoustu, nerada kupuji věci na jedno použití, a to i obecně, nejen u dětí

k.o.r.i.n.e.k

k.o.r.i.n.e.k, 7. 6. 2020, 10.30

Tak to je hodně dobré já měla látkové vložky z VP, ale přešla jsem na kalíšek a neměnila bych. Je to super 😉

Eliška Kozlova, 6. 6. 2020, 20.53

Měla jsem tu z VP tréninkové kalhotky a plavky pro nejmladšího. Pro sebe mám látkové intimky a sáček.

patricia077

patricia077, 6. 6. 2020, 14.40

Hned na začátku jsem tedy vyhrála přebalovací podložku od Gaga pleny a byla úžasná a vydržela všechno, nechala jsem jí další mamince a moc si jí chválila i teď je v nabídce jako top produkt

dasza, 6. 6. 2020, 11.01

Měli jsme látkový pliny...mám pár látkových imntimek. Vložky na prsa mě vadily.a odličovací látkový nepoužívám..

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů