Homeopatika pro děti

zobrazeno 6403×

Vložil(a): Martina Richterová, 19. 1. 2016 21.31

Malé děti jsou mnohem častěji nemocné, než my dospělí. Také se vám nelíbí do nich neustále „cpát“ různé sirupy, kapky a čípky? Pokud nejste zastáncem klasických léčiv, můžete vyzkoušet buď bylinky, nebo homeopatika.

Právě homeopatiky se zabývají i někteří pediatři, kteří na ně nedají dopustit. Na rozdíl od bylinek je lze snadněji dávkovat a jsou vyvinuty vždy tak, aby cíleně pomáhaly.

Co je možné léčit homeopatiky?

Homeopatie je určena k léčbě chronických nemocí, tedy těch dlouhodobých. Patří sem nejčastěji alergie, ekzémy, bolesti hlavy, snížená imunita, nespavost, která se projevuje častým nočním pláčem, bolesti bříška, ale i vleklé bolesti při prořezávání zoubků. Velkou výhodou je, že jde o příjemnou a bezpečnou léčbu bez vedlejších účinků. Na druhou stranu je nutné vědět, že homeopatie není všemocná a nedokáže vyléčit cokoliv.

Hlavní výhody léčby homeopatiky

Když je dítě nemocné nebo ho něco bolí a pláče, rodiče si nepřejí nic jiného, než mu co nejlépe pomoci. Zároveň malým dětem nechceme podávat „chemii“, která může mít mnoho dalších vedlejších účinků. Homeopatie je velmi šetrná, a právě to je její největší přednost.

Homeopatická léčba není toxická a malí pacienti ji většinou velmi dobře snášejí. Homeopatika se užívají nejčastěji ve formě malých bílých kuliček, které jsou navíc sladké a chutné. Malým dětem se tyto kuličky rozpouštějí ve vodě, protože hrozí riziko vdechnutí.

Homeopatika mají schopnost podpořit tělo, aby si lépe poradilo s infekcí nebo bolestí, jejich úkolem je aktivace obranných sil. Obecně jsou homeopatika vhodná zejména na funkční poruchy. Malé děti trpí různými neduhy, často jsou to právě již zmíněné alergie, ekzémy, ale také bradavice, chronická rýma nebo úrazy. Pokud jsou nemoci nebo úrazy závažnější, homeopatika mohou sloužit pouze jako podpůrná léčba, která urychlí a podpoří klasickou medikaci.

Jak se rozdělují homeopatika?

Homeopatika můžeme rozdělit na dvě varianty, takzvanou velkou a malou. Velká varianta je vhodná pro chronické zdravotní problémy, kam patří ekzémy nebo alergie. Než se začnou homeopatika aplikovat, je potřeba udělat více vyšetření a důkladně prozkoumat pacientovu zdravotní anamnézu. Výsledky léčby záleží na vhodně zvoleném léku, což dokáže pouze zkušený homeopat, který se homeopatií zabývá mnoho let.

Malá homeopatie se zaměřuje na méně závažné problémy, jde spíše o každodenní obtíže či akutní onemocnění. Vybírá se přibližně z patnácti různých druhů prostředků, které nejsou cílené pouze na jeden konkrétní problém.

Než lékař, zabývající se homeopatickou léčbou, předepíše nebo doporučí dítěti vhodný preparát, musí o něm zjistit co nejvíce informací. Nejde pouze o jeho zdravotní problém, důležité je také zjistit co nejvíce o osobnosti každého malého pacienta. Jedině tak lze ušít homeopatický lék přímo na míru.

Kdy můžeme koupit homeopatika v lékárně?

Existuje mnoho běžných neduhů a onemocnění, jako jsou například rýma, kašel ,nebo bradavice. V takových případech se mohou rodiče obrátit na lékárníka, který doporučí vhodné homeopatikum a není potřeba podstoupit důkladné vyšetření. Na druhou stranu u malých dětí bychom měli být velmi opatrní, zejména co se dávkování týče. Pokud chcete podávat homeopatika pouze preventivně, např. proti chřipce, není třeba se obávat. Koncentrace látek rostlinného původu je velice nízká. Nemůže tedy způsobit vedlejší účinky.

Jaká jsou homeopatická léčiva?

Homeopatika mohou mít více podob, nejčastěji jsou k dostání v podobě globulí, granulí či tabletek, ale také mastí, kapek či sirupů. Malé drobné kuličky připomínají „antiperle“ a jsou dobré i chuťově.

 

Máte-li k homeopatii jako principu léčby nějaké dotazy, nebo chcete odborníkům na homeopatii položit nějakou konkrétní otázku týkající se situace, kterou řešíte, obraťte se na ně v naší Homeopatické poradně.

Doporučujeme shlédnout videorozhovor s homeopatkou Mgr. Janou Ohankovou, která mluví o vlivu antibiotik na organismus, o léčení a vyléčení. Co ji samotnou přivedlo k homeopatii? A bez čeho by homeopatie fungovat nemohla? A velkým tématem rozhovoru je očkování..

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
2

Diskuze k této stránce (18 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

homeopatika nepoužíváme.

Minnie, 16. 9. 2020, 18.21

Homeopatika nevím, ale snažím se jinak léčit přírodně. Zrovna dnes jsem vařila tymiánový sirup proti kašli.

Žofinka

Žofinka, 26. 6. 2018, 9.00

Jako možnost alternativy je to dobré

elis130, 7. 11. 2017, 21.47

Jsou dobrým pomocníkem

Mygara

Mygara, 21. 3. 2017, 14.10

ještě jsem je nezkoušela

Fuga

Fuga, 13. 2. 2017, 9.17

já jsem k homeopatikům skeptická, ale vzhledem k tomu, že mám v okolí lidi, kteří je právě dávají dětem nebo psům a zabírá jim to, tak možná časem změním názor

Aliisha

Aliisha, 16. 12. 2016, 20.58

Syn užíval na růst zoubků a docela to pomohlo. Já jsem k tomu byla z počátku dost skeptická, ale změnila jsem názor.

Cherrynka, 13. 1. 2017, 9.43

Přesně, já taky. Nevím ani teď, jestli jim věřit aspoň na 99%...

Rulficka48

Rulficka48, 28. 10. 2016, 12.38

Pro mě jsou velikým pomocníkem! ♥

Cherrynka, 13. 1. 2017, 9.45

Hlavně med s cibulí Tomuto věřím, ale ostatní... moc nevím

petym, 19. 9. 2016, 21.46

nedám na ně dopustit. brala jsem je před porodem a na to že to byl první přirozený porod to nebylo k nepřežití . na začínající bolest v krku taky dobrý.

Kamila Pecharová, 30. 1. 2016, 18.29

Také máme doktorku, která je pro homeopatika.. Prozatím jsme je měli dvakrát a že by nám pomohly si nemyslím.. Asi to ale bude tím, že v tomto případě je třeba věřit, že nám placebo pomůže (jak se říká víra tvá tě uzdravuje) a vzhledem k tomu, že nevěříme, nemáme výsledky.. Taky moc nerozumím tomu, jak mohou homeopatika pomáhat dětem, které vůbec nevědí, co jim člověk dává napít a neumí tudíž "věřit".. Ale samozřejmě antibiotika také není dobré užívat často (ještě jsme je neměli), nejlepší jsou odzkoušené bylinky, které používaly už naše babičky

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů