5 osvědčených tipů na podporu početí

zobrazeno 3195×

Vložil(a): Adrianita, 1. 2. 2020 21.09

Plánujete miminko nebo už se o něj s partnerem dokonce snažíte? Máme pro vás několik tipů pro snadnější otěhotnění!

1. Zdravý životní styl

Při snaze o otěhotnění se zaměřte především na zdravý a pestrý jídelníček. Vyhýbejte se příliš tučným, smaženým pokrmům a cukrovinkám, zcela vyřaďte potraviny s obsahem barviv, konzervantů a aromat. Vhodné nejsou ani uzeniny, polotovary, ale i nadmíra alkoholu a kouření. 

Jestliže trpíte nějakým chronickým onemocněním, jako cukrovka, vysoký krevní tlak či epilepsie, nechte se důkladně vyšetřit a užívejte jen naprosto nezbytné léky. Léky by neměly ublížit nejen ženě, ale i vyvíjejícímu miminku. 

V neposlední řadě si držte ideální váhu (zjistíte dle hodnoty BMI) a pravidelně se hýbejte, sportujte, cvičte, choďte na procházky. BMI není určující hodnotou, rozhodující je i poměr tuku a svalů v těle. Ženy s nadváhou či dokonce obezitou mají větší potíže otěhotnět a hrozí i komplikace v těhotenství, výhrou není ani podváha.

2. Vyčistěte si hlavu

Zní to jako banalita, ale příčinou mnoha nejen zdravotních potíží je stres. Se stresem si každý dokáže poradit sám, musí se o to ale snažit. Důležité je určit si, co vám působí největší stres a po té se jej snažit odstranit. Příliš pracujete, pečujete o prvorozené dítě a nemáte čas na jídlo a spánek, trápí vás finance? Sepište si, co vše můžete udělat pro zbavení se stresu. Práci si zorganizujte a najděte si čas na odpočinek, najezte se spolu s dítětem a občas jděte spát s ním (klidně i přes den), prodejte vše nepotřebné nebo si najděte brigádu.

Jestliže vás ale trápí psychické problémy, chce to dlouhodobější kůru. Můžete zkusit meditaci, jógu či bylinky. Přes všechnu snahu nic nezabírá nebo se váš psychický stav zhoršuje? Neváhejte se obrátit na odborníka, který vám doporučí vhodnou terapii.

3. Zkuste babské rady

Babičky radily po sexu udělat svíčku nebo zadek alespoň 10 minut podložit polštářem. Užívejte si milovaní s partnerem a neberte ho jako nutnou povinnost, nebo dokonce způsob, jak otěhotnět. Snažte se jej proto zpříjemnit a užít si orgasmu, zejména orgasmus ženy po vyvrcholení muže nasaje spermie do děložního hrdla a k vajíčku. Oba dva partneři by si měli odepřít horké koupele i pobyt v sauně, zejména před samotným pohlavním stykem - u mužů horko neprospívá tvorbě spermií, u žen zase můžou nastat poruchy ovulace. Nepoužívejte lubrikační gel, protože může ovlivnit pohyb spermií, dokonce i ten bez spermicidní složky. Při vaření večeře přidejte celer a nějaké afrodiziakum, například chilli. 

Nezapomínejte ani na bylinky, které při snaze o otěhotnění, mohou být velmi nápomocné. Kontryhel podporuje správnou funkci hormonálního cyklu ženy. Mimo to posiluje dělohu a další ženské orgány, působí proti potratu a zvyšuje šanci otěhotnět. Kontryhelový čaj popíjejte od počátku menstruace až do ovulace. Meduňka i heřmánek pomohou při nepravidelném menstruačním cyklu a šalvěj pomůže činnosti ženských hormonů (je podobný estrogenu), dříve se používal při léčbě neplodnosti. Jakmile otěhotníte, tak raději šalvěj neužívejte, může vést k potratu. 

4. Alternativní cesta

Pokud se o početí snažíte delší dobu, nebo jej jen chcete podpořit více, vyzkoušejte homeopatickou léčbu. Neordinujte si lék sama, raději se obraťte na zkušeného homeopata. Chcete-li poradit či navést správným směrem, vyzkoušejte Homeopatickou poradnu.

Vyzkoušet můžete i tradiční čínskou medicínu, která zahrnuje léčbu bylinami, akupunkturu, masáže, cvičení a úpravu stravy. 

5. Cviky dle Mojžíšové

Metoda Mojžíšové je účinná zejména při léčbě tzv. funkční sterility. Žena je po gynekologické stránce zdravá, jen u ní dochází k sevření některých svalů v malé pánvi, které souvisejí s reprodukcí. Tato metoda se zabývá procvičováním a protahováním svalů pánevního dna, zaměřuje se na svalovou relaxaci, odstranění bloků páteře a na správné postavení pánve. Spoustu cviků naleznete i na internetu, raději se svěřte do rukou fyzioterapeutky. Více o posilování pánevního dna jsme psali v článku.

 

Při veškeré snaze o početí myslete, že vaše duše i tělo potřebuje čas. Otěhotnění není úkol, na který se musíte neustále soustředit a musíte jej splnit v určitém čase. Možná vaše kamarádky otěhotněly hned napoprvé nebo napodruhé, tím se však netrapte. Mnoho žen potvrzuje, že jakmile se na samotné početí přestaly soustředit, podařilo se jim to. Pokud se vám nedaří otěhotnět rok a více, po té se můžete obrátit na lékaře.
 

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Pojmy použité v článku:

  • estrogen

    primárně ženský pohlavní hormon

Diskuze k této stránce (3 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Jana Novotná, 9. 2. 2022, 20.40

Zdravím, my jsme také měli problém s početím. Problém byl však na straně mého manžela. Ten je o hodně starší než já, a tak se samozřejmě začali projevovat i nějaké problémy v posteli. Měl hlavně problém s výdrží, takže jsme se rozhodli investovat do léků na podporu erekce: http://kamagris.com/, po týdnu braní byl vidět rozdíl a už rok máme doma zdravou holčičku.

koliaska105, 19. 8. 2022, 18.54

Fakt to pomohlo? My teď právě řešíme úplně ten stejný problém. Chtěli bychom další miminko, ale manžel má bohužel s erekcí problém. Naštěstí by to ale chtěl nějak řešit. Na nějakém fóru jsem četla, že právě ta kamagra je v tomto prý výborná. Navíc co jsem se tak dívala třeba na https://www.kamagralove.net/ tak to vlastně ani není až tak drahé.

Aneta Jiřičná Bendiková, 23. 12. 2020, 17.25

u posledního těhu,nám pomohl kontryhel a kyselina listová

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů