Výchova dětí podle znamení zvěrokruhu: STŘELEC

zobrazeno 11324×

Vložil(a): Adrianita, 2. 1. 2018 18.58

Ohnivá znamení jsou charakteristická obrovskou energií, která je podporuje k činnosti. Jak už jsme si ale říkali, pokud je energie příliš, spaluje, tak jako oheň. Pokud se lidé narozeni v ohnivém znamení pro něco nadchnou, snaží se to prosadit, mají nejen energii, ale i sílu a velikou vůli. Pokud naopak něco není podle jejich představ, chovají se cholericky – výbušně. Třetí ohnivé znamení Střelec má vnitřní živel zemi, která ohnivou energii usměrňuje, dává pevné hranice jejímu toku.

Střelec (21.11. – 23.12.)

Již u malého Střelce můžete vnímat vlastnosti, které má dobrý lukostřelec. Dnes už mnoho takových lidí není, ale vlastnosti lukostřelce jsou v tomto znamení stále zabudovány. Střelec je cílevědomý, má jasné cíle, je stále ve střehu. Střelec si nevybírá ledajaké cíle, míří nejvýš, často až k nebesům. Díky ohnivosti je zapálený pro věc a dokáže k činnosti strhnout i ostatní. Dávným symbolem Střelce je kentaur, napůl kůň, napůl člověk. Kentaur symbolizuje, že člověk má v sobě zvířecí i lidskou část. Střelec má vynikající intuici a vnímavost, čtyři nohy kentaura symbolizují vnitřní živel zemi, která ho usměrňuje a dává řád jeho činům.

Střelec potřebuje společnost. Už jako malé miminko rád „komunikuje“ s ostatními. Až vyroste, bude chtít komunikovat i s cizinci, cizí jazyky se většinou učí snadno. Více než kterákoliv jiná miminka potřebuje cítit pocit bezpečí a lásky přitulením se k mamince. Když necháme malého Střelce samotného, často kňourá a vyžaduje se pozornosti. Rád se taky tulí k měkké dece nebo k oblíbenému usínáčkovi.

Dopřejte vašemu malému Střelci dostatek lásky, mazlete ho, povídejte si s ním. Pokud ho budete často odhánět, odpoutá se od vás a svou lásku už vám později v takové míře nebude schopen dát. Střelec je velmi přímočarý a čestný. Je důležité, abyste k němu přistupovali stejně. Vždy mu vysvětlete, co od něj chcete nebo co se vám nelíbí. Musí chápat vaše slova a činy. Pokud je chyba na vaší straně, dejte mu najevo, že vás to mrzí a zmýlili jste se. Jakmile se mu děje bezpráví, bude se cítit hodně ukřivděný.

Znamení Střelce vládne nejšťastnější planeta Jupiter, která mu jeho dobrými skutky přináší přízeň bohů a lidí. Pokud tedy jedná, tak jak Střelci jednají, čestně a poctivě, Jupiter mu jejich cestu životem usnadní. Hrajte s vaším Střelcem jeho hru, ale stejně poctivě. Nesnažte se jej přelstít nějakou falešnou hrou či oblbováním. Střelec vše odhalí a nebude si vás vážit. Střelec je takový malý dospělý, je velmi vyzrálý a často se ptá „proč“ a nevystačí si s odpověďmi typu „proto, tak to chodí, neptej se“. Opravdu chce vše vědět, tak mu to vysvětlete.

Malí Střelci ze sebe často a rádi dělají šašky. Hlavně v situacích, kdy vidí, že vám není nejlíp nebo jste smutní. Jsou velmi vnímaví a užijete si s nimi spoustu legrace.

Pokud v horoskopu Střelce nebude dost harmonických aspektů, snadno přestřelí a chová se doslova jako slon v porcelánu. I když vám rozbije vaši oblíbenou věc, netrestejte jej, nedělá to schválně. Stejně tak se dokáže strefit do citlivého místa svými slovy. Často těchto věcí později lituje.

Střelci jsou doma po celém světě. Dřív nebo později budou toužit po svobodě a je velmi pravděpodobné, že budou cestovat a všude si najdou přátele. Aby se za vámi Střelec vracel rád, neduste jej a projevte pochopení jeho činů a vlastností.

Střelci jsou velmi zvídaví, ve škole jsou většinou rádi. Jen pokud nenarazí na přísný dril, pak je to začne omezovat. Podporujte je ve sportu, ke kterému mají velké vlohy. Ať už se jedná o lyžování, lezení po skalách, turistiku, jízdu na kole, fotbal, volejbal, lukostřelbu, šerm, plavání, ale i skauting, vše je bude bavit a budou úspěšní.

Nenarazíte snad na oblast, v které by Střelci nebyli úspěšní, avšak potřebují také svobodu. Pokud máte možnost, přihlaste je do speciální školy, ať už sportovní nebo cizojazyčné, aby je výuka zajímala. Pokud budou muset jen sedět a nedýchat nebo narazí na učitele, kteří Střelci nevěří, nebo nemají smysl pro spravedlnost, budete mít s vaším dítětem ve škole problémy. Snažte se vybrat co nejlepší školu s vhodnými učiteli. Pokud Střelec nebude spokojený, může i přes svou moudrost přestat do školy chodit a bude utíkat do práce.

Střelci mívají velmi blízko k duchovnu. Můžou mít zájem o náboženství nebo začnou cvičit jógu. Taky je mohou přitahovat různé sekty, anarchisté, různá ekologická či jinak zaměřená hnutí. Nenechte je samotné, snažte se je vést a moudře jim vše vysvětlovat, ne jim však cokoliv zakazovat. Spíše se s nimi snažte najít jinou cestu, aby nesklouzli ke špatné skupině nebo dokonce fanatismu.

Střelecký chlapeček či holčička se může velmi brzy zamilovat a strefuje se přímo do srdce, taky se z různých románků snaží rychle vycouvat. Na svatbu nebo vnoučata si pravděpodobně počkáte déle. Přesto malé Střelce odmalinka veďte k zodpovědnosti i v oblasti milostných vztahů.

Důležité je také Střelce učit hospodařit s penězi a znát hodnotu peněz. Je možné, že v zápalu utratí veškeré peníze, co měl na školní potřeby nebo obědy. Snažte se, aby znal všechny důsledky, jen tak si bezmyšlenkovité utrácení neponese až do dospělosti.

Zdroj: Jak vychovávat děti podle hvězd / Marie Svobodová

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
1

Diskuze k této stránce (19 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

rozarka28, 11. 12. 2022, 20.36

Střelce v naší rodině nemáme,

Jamu, 11. 12. 2022, 19.12

Pěkné

Evka2, 11. 12. 2022, 17.41

Hezky napsáno.

ze střelcem zkušenost nemám,tak netuším.

Teryk92, 13. 12. 2020, 21.14

Tak synovi už jsou dva roky a můžu potvrdit toho cestovatele. Dědu vídá hrozně málo ale jak sedí u něj v autě a někam se jede, tak okamžitě zapomene na mě i tátu a hurá pryč.

mikjana, 13. 12. 2020, 17.25

Tak to mám přesně takovéhoto brášku a je střelec.

Úča, 13. 12. 2020, 17.16

Tak střelec byl jen manžel ..synové ani vnučky ne

vivianr, 10. 12. 2018, 18.29

kluk nemá usínáčka, ale mě

Teryk92, 1. 12. 2018, 21.51

My budeme mít také střelce. Tak to jsem na to zvědavá.

Žofinka

Žofinka, 29. 5. 2018, 13.07

Přímočarost je tedy velký znak

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů