Výchova dětí podle znamení zvěrokruhu: RYBY

zobrazeno 13627×

Vložil(a): Adrianita, 13. 1. 2018 9.37

Tímto článkem uzavíráme sérii článků „Vychováváme děti podle znamení zvěrokruhu“. Posledním znamením je znamení Ryb. Patří mezi vodní znamení, které charakterizuje pocity, city, které pramení až z podvědomí, nebo jej alespoň zasahují. Lidé narození ve vodním znamení svět kolem většinou tiše pozorují a své city prožívají mlčky, nebo je projeví gesty či v umění, především v hudbě, zpěvu, poezii. Na druhou stranu se umí vcítit do druhých, umí o druhé pečovat a starat se o ně.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Děti ve znamení Ryb jsou velmi mazlivé, rády si hrají na pohádkové bytosti a dost často začínají později mluvit. Řeč totiž dlouho nepotřebují. Nevzdorují tolik, jako jiná znamení, ale získají si vás svýma očima, čarovnými doteky a pohyby. Snadno si podmaní nejen vás, ale i celý svět, a to bez vašeho vědomí. Jakmile ale promluví, jejich věty budou stát za to. Je velmi pravděpodobné, že vás budou zásobovat nejrůznějšími příběhy, Ryby totiž mají celý život velmi živou fantazii. Často sní a okouzlují svými příhodami i ostatní ve škole. Někdy toho můžete dokonce využít i při výchově. Ptáte se jak? Když se vaše malá Rybka nebude chtít oblékat nebo jíst, můžete si hrát, že jste víla nebo jiná nadpřirozená bytost, která jí s tím pomůže. Určitě budete úspěšní.

Vhodné klidné prostředí Rybám připravíte, pokud jim vymalujete pokoj do tyrkysové barvy nebo jim jej vyzdobíte vodními prvky. Tedy vším, co najdete pod mořskou či jinou vodní hladinou. Mušle, ryby, barevné krabičky na dušičky, různé rostliny, ale i zvířátka. Vládce tohoto znamení je totiž Neptun, pán vod a moří, který své děti obdarovává zvláštními schopnostmi a vnímavostí.

Jak už bylo napsáno výše, Ryby, jako ostatní vodní znamení, charakterizuje cit. Svými vnitřními pocity se Ryba snadno naladí na druhého, vžije se do dané situace, snu, ale i do uměleckých obrazů, tvarů a tónů. K tomu všemu však potřebuje klid, aby mohla plně vnímat.

Jestliže je cesta při snaze Ryby naladit se na druhého uzavřena příliš tvrdě a necitlivě, může mít různé bolestivé pocity a potřebuje pevné objetí. Jestliže ji v těchto situacích nikdo nepomůže, sama se z takových pocitů dostane jen stěží. I když ublížení může být oprávněné, Ryba má tendenci je zveličovat. Pokud by k tomuhle docházelo v chaotickém období dospívání, může se Ryba obracet k alkoholu či drogám.

Ryba potřebuje pomoci nalézat smysl a směr laskavě a s pochopením. Potřebuje slyšet, co udělala dobře, nejen to špatné. Při kárání si může myslet, že vše ostatní je špatně. Pokud se vám Rybku podaří nasměrovat, rozdmýcháte tak v ní její vnitřní živel, čímž je oheň. V tomto případě symbolizuje vůli a lásku, potřebuje tak vaše objetí. Vůle znamená, že je Ryba aktivní, zejména v umělecké oblasti.

Ze známých osobností ve znamení Ryb stojí za zmínku třeba T. G. Masaryk, J. A. Komenský, Bedřich Smetana či Albert Einstein.

Ryby mají často obrácený rytmus. Jestliže se u nich ještě nerozhořel jejich vnitřní oheň, pak je jejich vodní živel ochlazuje. Což je zpomaluje a ubírá energii přes den. Za to v noci mají energie více, a taky více chuti k jídlu. Čas Ryb je stejně proměnlivý jako příliv a odliv, pokaždé v jinou dobu a jinak. Jistou pravidelnost v aktivitě a odpočinku Rybek můžete vysledovat podle fází měsíce. Nesnažte se Rybu předělat, naopak se snažte občas něco naučit vy od ní. Nebuďte jen otrokem času a zkuste občas i s vaším dítětem poobědvat později odpoledne. Jaké to bylo, stalo se něco hrozného?

Počítejte s tím, že vám vaše malá Rybka bude stále někam odplouvat. Minimálně do svého světa, samoty, kde potřebuje nabrat novou sílu. Nebojte, opět včas připluje.

Ryby mají odlišný způsob myšlení a paměti než ostatní, s čímž se zpočátku mohou potýkat ve škole. Stejně jako Vodnáři mohou mít problémy se zaběhlými způsoby výuky. Vše se ale naučí po svém a mají velký smysl pro detail. Když se dostanou do tajů vědeckých oborů, mohou mít úspěch i tady. Podporujte je také v jejich uměleckém nadání, ať už jde o hudbu, tanec či literaturu. Dívky mohou chtít být baletkami, chlapci zase astronauty, hudebními skladateli či generály.

Někdy se může zdát, že Ryby nedodržují pravidla. Dodržují, ale svá vlastní pravidla. Spoustu toho však dělají pro druhé, snadno poznají, když je někdo smutný.

Zdroj: kniha Jak vychovávat děti podle hvězd/ Marie Svobodová

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Diskuze k této stránce (15 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

naseivanka, 25. 6. 2021, 19.59

Já si říkala, že to bude nějaký podfuk když se to jmenuje Ryby. A vy se tady bavíte o znameních. No jde vidět, že ženy na rybářskou stoličku ve většinovém případě nepatří. Já se snažím zrovna manželovi poradit, jaké hlásiče záběru si z https://www.sportcarp.cz/rybarske-vybaveni/signalizatory-zaberu/ vybrat a už jsem si myslela, že jsem našla rybářskou skupinu holek. Tak zase nic.

zajímavý článek

Tenderka, 29. 5. 2018, 21.02

zaujimave

Žofinka

Žofinka, 29. 5. 2018, 9.07

Já jsem ryba a něco je pravda

zuzkagodarova, 21. 2. 2018, 20.51

manzel je ryba ale nie vsetko sedi

Mygara

Mygara, 15. 1. 2018, 9.56

ryba jsem a myslím si, že to neodpovídá realitě

Nikoll, 15. 1. 2018, 8.15

Taky mám doma malou rybku, mazlivá je hodně, ale zatím hlavně semnou, a obědváme zásadně odpoledne něco sedí, něco ne, ale uvidíme co se z toho vyvrbí

Fuga

Fuga, 14. 1. 2018, 11.50

moje maminka je ryba a měco odpovídá a něco ne

Kamila Pecharová, 13. 1. 2018, 20.41

Máme rybu (je fakt, že předčasně narozeného, měl být vodnář, či spíš býk - kdo ví jak to je s.takovými dětmi?) ale mazlivý není vůbec a nikdy nebyl, umění řekla bych že opravdu hezky kreslí, ale mluvit uměl celkem rychle (zato teď v téměř 4. letech to fláká).. Na znamení věřím, ale naše ryba se celkem vymyká..

Aliisha

Aliisha, 13. 1. 2018, 20.10

Jsem ryba a dost z toho na mě sedí. Nenašla jsem nic, co by bylo extra mimo. A to jsem na to moc nevěřila

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů