Výchova dětí podle znamení zvěrokruhu: RAK

sledováno 1× zobrazeno 16780×

Vložil(a): Adrianita, 10. 1. 2018 9.06

Otevíráme poslední sérii znamení, mezi která patří znamení vodní. Řadí se mezi ně Rak, Štír a Ryby. Vodní energie charakterizuje pocity, které pramení až z podvědomí, nebo jej alespoň zasahují. Lidé narození ve vodním znamení svět kolem většinou tiše pozorují a své city prožívají mlčky nebo je projeví gesty či v umění, především v hudbě, zpěvu, poezii. Na druhou stranu se umí vcítit do druhých, umí o druhé pečovat a starat se o ně.

Rak (21. 6. – 23. 7.)

Děti ve znamení Raka se narodily pod vlivem Luny, která ovlivňuje vše vodní v přírodě. Račí děti jsou velmi citlivé na jednotlivé fáze měsíce, nejsilněji na ně působí úplněk. V této fázi mohou mít potíže se spánkem nebo dokonce vstávat z postele v průběhu noci. Malý Ráček má různé pocity a tím pádem i nálady, které ale slovy těžko vyjádří, proto se ho na ně příliš nevyptávejte. V průběhu dne je ovlivněn vlastním sněním. Abyste malého Raka lépe pochopili, zkuste se někdy projít noční přírodou při svitu měsíce. Vnímejte měsíční paprsky, jak působí na přírodu, louku, rybník, jak se mění nejen v průběhu noci, ale každým dnem. Tak tohle vše se děje v malém Ráčkovi.

Račí děti jsou mnohem citlivější než ostatní děti a vše si velmi dobře pamatují, i když o tom nemluví. Jsou více závislé na mamince a hodně vnímají její nálady i nálady celé rodiny. I v době dospívání či ve stáří si často vzpomenou na příkoří z dětství, které vy už si dávno nepamatujete. Tohle malé stvoření může být mrzuté třeba i několik dní či týdnů, protože si moc dobře pamatuje na nesplněný slib, který si především mámy v ohnivém či vzdušném znamení nemusí už dávno pamatovat. Proto dbejte na plnění vašich slibů a buďte vždy k vašemu dítku pravdiví.

Malí Raci velmi touží po mazlení a lásce, proto ho k sobě přitulte, kdykoliv si to bude přát. Neodhánějte jej ani na veřejnosti, kdy se bude ve vaší náruči schovávat. Je totiž často ostýchavý a maminku potřebuje po svém boku více než jiné děti. Vše, co zažije, prožívá v sobě velmi silně. Prožívá hodně také jídlo, zejména miluje dobroty. Pokud se mu jídlo nelíbí nebo mu nechutná, bude hodně nespokojený. Není dobré jej do jídla nutit.

Často si Rak velmi rád hraje sám, někdy si může vytvořit imaginárního kamaráda, přesto je rád ve společnosti ostatních dětí. Jakmile mu ale nějaký kamarád ublíží, raději se stáhne a bude si hrát opět sám. Malý Rak bude velmi milovat čtení a vyprávění pohádkových knih s dobrým koncem. Zpestřit mu tuto oblíbenou činnost můžete třeba tím, že společně vymyslíte vlastní pohádku. Příště vám ji doslova převypráví, a pokud se v příběhu vy sami zmýlíte, hned vás opraví. Má totiž velmi dobrou paměť. Zapomeňte však na strašidelné příběhy, malý Rak se někdy může bát i bez nich.

Mezi ostatními dětmi je malé Ráče velmi veselé, všechny si získá svýma hlubokýma očima. Občas se sice rozpláče, za chvíli se opět rozesměje. Jeho nálady jsou totiž stejně proměnlivé jako fáze měsíce. Pokud se mu rodiče či kamarádi dostatečně nevěnují, bude se snažit pozornost získat. Věnujte se mu, jak jen potřebuje a on vás pak na oplátku nechá uvařit nebo si odpočinout.

Jestliže za malými Ráčky bude jejich rodina stát, budou mít oporu a lásku, vyrostou z nich silné osobnosti. I když jsou tak jemní, citliví a poslušní, už v dětství se u nich začne projevovat jejich vůdcovství. Patří totiž mezi nejsilnější vodní znamení, proto si už odmalička prosazují svou. Jestliže vašeho malého Raka budete přehlížet nebo budete na něj příliš tvrdí, budou velmi plakat, dokážou však trpět i bez slz. Proto k němu buďte chápaví, citliví a projevte vůči nim soucit.

Abyste porozuměli vašemu dítku, prožívejte s ním všechny jeho pocity a citlivě projevte pochopení. Pokud byste se mu však smáli nebo hlasitě nechápali jeho pocity, může z něj vyrůst smutný, zahořklý samotář, který si nemůže najít přátele. Snažte se mu pomoci i s jeho strachy, které pramení z jeho měnících se pocitů a také z jeho obrovské fantazie. Když jej pochopíte a podpoříte, může své pocity přenést do vlastního tvoření, písní, básní či pohádek. Raci rádi fotografují, pečují rádi o děti a slabší jedince, pěstují květiny, mají rádi vodní sporty či pobyt na horách blízko slunce.

Raci mívají fotografickou paměť, což jim pomůže při učení. Velké vlohy mají zejména pro dějepis, pamatují si dobře data, ale dokážou si velmi živě představit i veškeré historické události. Mají umělecký talent, můžou být fotografy, herci, hudebníky či jinými umělci. Protože často sní, mohou být občas ve škole mimo dění, také si rádi přibarví různé situace. Pokud jsou smutní, uzavřou se do sebe. Náladu jim zvednete humorem, který milují. Ale nesmíte si dělat humor z nich, smát se jim nebo je různě popichovat, to byste jim ublížili.

Ráčci dokážou být velmi šetřiví, budou se vám snažit zvýšit rodinný rozpočet. Za co peníze utratí, si velmi dobře rozmyslí a již brzo se je budou snažit vydělat. Třeba tím, že posekají sousedům trávník. Chlapci budou více peníze schovávat, holčičky nakoupí suroviny na pečení cukroví a taky vám s ním pomůžou. Luna, která znamení Raka ovládá, je totiž symbol mateřství.

S klidem můžete Ráčkovi svěřit květinu, kus záhonku nebo dokonce zvíře. Bude pečovat o druhé a snadno se vcítí do ostatních lidí.

I když malý Rak bude rád pomáhat v domácnosti, vždy jen z vlastní vůle. Pokud mu přikážete, aby si uklidil hračky, a on nebude chtít, nehnete s ním. Možná vám pomůže, pokud příkaz proměníte v žert. Pokud vám přijde, že vaše Ráče se pohybuje a pracuje, jako by dělalo dva kroky vpřed a jeden vzad, nejste daleko od pravdy. Stačí si představit, jak se pohybují opravdoví raci.

V dospívání mohou Raci silně prožívat vztahy s druhým pohlavím, zejména s rozchodem se snadno nevyrovnají a mohou udělat vše proto, aby druhého získali zpět. Když už někoho nebo něco měli pevně v klepetech, nechtějí se toho jen tak vzdát. To platí nejen pro partnery, ale i kamarády, peníze či jiné věci, s jejichž ztrátou se musí vyrovnat.

Zdroj: kniha Jak vychovávat děti podle hvězd/ Marie Svobodová

 

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
2

Diskuze k této stránce (18 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

rak je můj prvorozený syn a ano sedí to

Žofinka

Žofinka, 29. 5. 2018, 10.40

Žádný tak dítě v okolí není, tak nevím

Monuli, 5. 4. 2018, 21.14

Sedí to

jancaan, 22. 1. 2018, 13.28

Na mého syna to docela dost sedí.

Fuga

Fuga, 12. 1. 2018, 16.46

rak u nás také neni v dohledu

Zdeňka S., 12. 1. 2018, 10.14

Ani rak se u nás žádný nevyskytuje

Eliška Kozlova, 11. 1. 2018, 14.58

Až na umělecké sklony a paměť to na me sedí dokonale. Pamatuju si do detailu příkoří a hlavně pocity které jsem cítila (vzhledem k tomu ze me sikanovali toho je dost), ale fotografickou paměť pro učení to fakt ne. U syna zatím uvidíme, je to velký mamanek, což manžela trápí. Ale jinak by to profilove sedělo i na to, ze je nejmladší benjamínek

Marusk

Marusk, 11. 1. 2018, 12.22

pěkně napsáno a odpovídá to.

Mygara

Mygara, 11. 1. 2018, 5.28

měla jsem spolužáka a na něj to tedy sedne

Janna, 10. 1. 2018, 21.14

Syn je rak a i když má půl roku, tak něco na něm už pozoruju, že to začíná docela sedět

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů