Výchova dětí podle znamení zvěrokruhu: KOZOROH

zobrazeno 13499×

Vložil(a): Adrianita, 5. 1. 2018 10.31

Zemské znamení charakterizuje řád, pořádek, stabilita. Tito lidé bývají praktičtí, klidní a trpěliví, někdy mohou působit jako „pomalejší“, protože si musí nejprve uspořádat myšlenky, než je vysloví. Zatímco ohnivá energie má tendenci věci měnit, zemská se je naopak snaží uchovat. Kozoroh má velmi silnou vůli a jasné myšlení. Jak k dětem Kozorohům přistupovat, abyste si s nimi rozuměli a fungovalo vám to?

Kozoroh (21. 12. – 23. 1.)

Novorozenci Kozoroha často působí velmi starým dojmem, samozřejmě se jeho tvářička postupně proměňuje a jeho původně zvráštělá pokožka se vyhladí. Vydrží mu to dlouho, ve stáří se u něj vrásky jen tak neobjeví. U Kozoroha nejde ale jen o pokožku a vzhled, působí a jedná velmi vyzrále již od malička. Zapomeňte na šišlání a nepřiměřené dětinské chování, malého Kozoroha tímto nezískáte, spíše naopak. Jedná velmi uvážlivě, ale i klidně.

Kozoroh má velmi silnou vůli a jasné myšlení. Stejně jako u Panny či Býka, ani do něj nedostanete jídlo, které nechce. Platí to však i v dalších životních situacích. Kozoroh má však uvnitř oheň, působí na ostatní jako rozpálená pec. Na rozdíl od Beránků a Blíženců však nebude dělat tolik povyku. Na vás je, abyste tuto jeho vnitřní sílu zušlechťovala. Jakmile Kozoroh začne mluvit, vše vám na rovinu a jasně řekne. Pokud to budete cítit jinak, řekněte mu to stejně tak. Jestliže jsou vaše požadavky v souladu s jeho vnitřním řádem, který má hluboko v sobě zabudovaný, nebude mít důvod vás odmítnout. Pokud ne, půjde za svým cílem, za takovým, který je podle něj v souladu s jeho vnitřním řádem.

Vládce Kozorohů je Saturn – Chronos, pán času. Vede je více než ostatní jako přísný otec, nic jim nedá zadarmo. Pokud Kozoroh udělá jakoukoliv větší či menší chybu, podle zákona karmy ho trkne zpět. Trvá to tak dlouho, dokud se Kozoroh neponaučí, zkrátka dokud jej netrkne. Je to ta nejlepší škola, kterou malí kamzíci mohou dostat. Naučí se tak, že nic není zadarmo a na vše si musí přijít sami.

Malí Kozorožci mají rádi řád, který jim dává přehled a jistotu. Proto často rádi jedí ve stejný čas a na stejném místě, ve stejné době chodí na nočník, mají rády hračky na svém místě. Pokud se vám nelíbí způsob či místo, kam si ukládá své hračky, sami mu nic neuklízejte jinak či jinam. Vyvedla byste jej z míry, raději společně najděte jiné řešení. Kozoroh má často pár přátel, přátelství ale vydrží celou věčnost. Raději se drží společnosti dospělých, nežli dětí, čerpají tak mlčky jejich moudrost. Výhodou je také, že se nepodílí na žádných lumpárnách. Někdy si rodiče Kozorohů mohou připadat, jako malé děti. Kozoroh se často stará o své rodiče, především v dospělém a starším věku. Bude hlídat, abyste pravidelně jedla, vzala si včas léky či dohlédne na cokoliv jiného ve vašem životě.

Kozorozi jsou velmi pečliví žáci a studenti, mají v sobě zabudovanou disciplinovanost. Nejprve si splní své školní či pracovní povinnosti, pak se teprve mohou radovat ze hry. Stejně jako ostatním zemským znamením však i Kozorohům chvíli trvá, než přijdou věcem na kloub, díky tomu se jim vše ale lépe vryje do paměti a vše si déle pamatují. Pokud máte doma Kozoroha a říkáte, že je víc rozlítaný a ne tolik disciplinovaný, pak jej zřejmě ovlivnila hodina narození. Nejspíše má ve svém individuálním horoskopu Lunu či hodinu narození v ohnivém nebo vzdušném znamení.

Vás malý kamzík si bude rád hrát na dospělé profese, ale i na vás. Jednou budete mít doma pana učitele, pak prodavače, výpravčího, nebo tatínka či maminku, případně doktora, který bude léčit vaše morče. Často si tak od vás půjčí vaše oblečení, malovátka a bude chtít, abyste se do hry zapojila. Nejspíš budete hrát malé dítě, které bude plnit jeho pokyny. Kozoroh se však zabaví i sám, především vytvářením praktických výrobků. Nejraději je tedy doma se svou maminkou a tatínkem, pobyt venku a společnost ostatních příliš nevyhledává. To byste se ale měla snažit korigovat. Vezměte vaše malé kůzle často ven a ukažte mu, co vše se dá dělat na čerstvém vzduchu. Dobrá je také společnost ostatních dětí, třeba na hřišti či v kroužku. Když se Kozoroh nestýká s ostatními dětmi, může mít pak ve škole problém s veřejným projevem. Chvíli mu trvá, než se otrká. Pro svou spolehlivost a pečlivost to v životě často dotáhne hodně vysoko. Má v sobě však velikou dávku skromnosti, úspěch ho ale potěší.

Aby měl Kozoroh klid, udělá to, co mu ostatní nařizují. Jindy odejde opodál a je rád sám v soukromí. Pokud už jsou rozkazy či chování ostatních na něj příliš, dá ostatním jasně najevo, že už nehodlají plnit jejich nesmyslné příkazy. Nebo naopak převezmou jejich roli a nadiktují ostatním, jak se mají chovat nebo co je třeba udělat. Klidně jako předsedové třídy převezmou roli učitele v jeho nepřítomnosti.

Kozorohové nemají tolik rádi mazlení a fyzický kontakt. Nezapomínejte však, že řád bez lásky, je studený. Proto se s vaším malým kůzlátkem snažte co nejvíce mazlit a dávat mu najevo lásku, aby nebylo na ostatní děti kruté nebo nemělo problém s druhým pohlavím v pozdějším věku. Druhé pohlaví se Kozorohům líbí podobně jako ostatním znamením, avšak si drží odstup a často si životního partnera najdou až o něco později.

Zdroj: kniha Jak vychovávat děti podle hvězd/ Marie Svobodová

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
1

Diskuze k této stránce (25 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

kozoroh je můj třetí syn a zdá se,že to na něj sedí.pak je kozoroh má ségra a na ní to sedí tak napůl.

naseivanka, 22. 9. 2020, 20.54

Já své děťátko, mého pětiletého Adámka, vychovávám převážně z knih, které mi předala má maminka. Byla to kartářka, která celý svůj život pozorovala hvězdy a podle nich nás vzdělávala. V dnešní době už máme úplně jiné metody jak zjistit, co se letos stane. Já postupně přešla na IT podobu. Koukám se na https://www.astrohoroskop.cz/horoskop-2020

ROMA-Z, 10. 12. 2018, 23.04

Je moje holčička, ale moc mi to nesedí....

Žofinka

Žofinka, 29. 5. 2018, 10.24

Já, kozoroh je naše dcera

slavuska

slavuska, 14. 1. 2018, 17.56

tohle na nejmenšího docela sedí

BonnieParker, 10. 1. 2018, 20.20

Syn je kozoroh a většina toho popisu na něj nesedí... Tak možná se měl narodit jindy

Fuga

Fuga, 8. 1. 2018, 9.39

já i manžel jsme kozorozi, narození i ve stejný den, akrát jiný rok a někdy si jdeme pěkně na nervy

Mygara

Mygara, 8. 1. 2018, 8.08

kozoroh je dcera, takže to živě vidím

Sisi Sochor, 7. 1. 2018, 13.10

Mame doma 3lete dvojčata kluky kozorohy. Horoskop sedi. Sekyruji nas, kvuli spadlemu ručníku, ze jsme bordelari. Jsou energicti, vtipni, srsi humorem. Dokazou druhe bavit nekolik hodin. Mluvi stale a jsou velmi chytri. Jsem stastna, že ja ryba, manžel býk máme doma kamzíčky ❤😀

darzanka, 7. 1. 2018, 9.19

Kozoroha mam manzela i bratra a na oba to neuveritelne sedi. U kozorohu si clovek proste musi dat tu praci a vsechno to skvele vydolovat zevnitr ven:)

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů