Dřevěná podlaha do dětského pokojíčku

zobrazeno 1852×

Vložil(a): Adrianita, 12. 11. 2020 19.28

Batolata a děti předškolního věku tráví většinu času hraním na zemi. Podlaha by tedy měla být z příjemného ekologického materiálu, čistá a teplá, aby měly děti při hře pohodlí a neprochladly. Když vezmeme v úvahu i estetickou stránku a to, že v raném věku si dítě tvoří vkus, vztah k prostředí a domovu, máme všechny argumenty pro to, vybavit dětský pokojík tím nejlepším. Začít bychom měli od dřevěné podlahy.

Snadný úklid

Dřevěné podlahy se dobře a snadno uklízí. Většinou na to stačí vysavač, občas vlhký mop. Velký úklid děláme jen jednou za čas a jen když je to opravdu potřeba. Denním vysáváním, které za nás zastane i robotický vysavač udržíme podlahu bez prachu. To je dobré zejména pro alergiky a astmatiky, kterým často nevyhovuje koberec.

Teplo

Teplota dřeva je lidskému tělu příjemná v každém ročním období, dřevěná podlaha v létě chladí a v zimě hřeje. Dřevo je součástí lidských obydlí odjakživa. Je to živý materiál, který dýchá, reaguje na změny teplot a vlhkosti a příznivě ovlivňuje mikroklima v místnosti.

Nejlépe je na tom ten, kdo má možnost instalovat ve svém domě pod podlahu vytápění. V zimě pak můžete celou místnost příjemně temperovat. Na povrchu podlahy smí být nejvýše 27 °C, ale i mnohem méně stačí k příjemnému a rovnoměrnému vyhřátí celého pokoje, hra na podlaze je přitom pohodlná a nehrozí nastydnutí. Vzpomeňte si, kolikrát jste v dětství slyšeli tu otravnou větu: „Neseď na té zemi, nastydnou ti ledviny!“ Svým dětem ji už nikdy říkat nemusíte.

Jakou podlahu vybrat

Do dětského pokoje se hodí spíše světlé barvy a moc hezké také je, když má dřevo přiznanou kresbu. Dub, buk, javor nebo jedle, bělené nebo v přirozeném odstínu působí vesele, optimisticky a pokoj prosvětlí. 

Pokud chcete opravdu těsný kontakt s živým dřevem, vyberte si olejovanou podlahu. Dřevo není na povrchu nalakované, ale napuštěné speciálním olejem, který dodá vrchní vrstvě odolnost a sametový vzhled. Ještě další možnost je vybrat podlahu s tzv. kartáčovaným povrchem, u něho je na dotyk patrná struktura dřeva. Letokruhy a suky jsou nejen vidět, ale i cítit pohmatem. Nemusíte se bát zadřených třísek a podobných nepříjemností, třívrstvé dřevěné podlahy mají dokonale opracovaný povrch.

Dřevěné obklady na zeď

Útulný a harmonický kout vytvoříte, pokud podlahové díly připevníte na zeď jako obložení. Takové možnosti nabízejí podlahy Barlinek.cz, upevnění je snadné a efekt doslova WOW! Dřevo na zdi tepelně izoluje, tlumí hluk, ale především krásně vypadá. Nemusí být obložena celá místnost, stačí část zdi za postýlkou nebo v hracím koutku. V teple a bezpečí se děti vydrží dlouho soustředit na hru i učení.




Jakou podlahu máte v dětském pokoji vy a proč?

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
1

Diskuze k této stránce (18 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

milujici.teticka36, 6. 2. 2023, 9.40

Jako nedávno jsme se o tom doma bavili, co je vlastně vhodná podlaha do plánovaného dětského pokoje. Koukali jsme na různé texty a hledali rozdíly mezi laminátovou a vinylovou podlahou a našli jsme tenhle text: https://www.magazin.nejlevnejsipodlahy.cz/clanek/jaky-je-rozdil-mezi-vinylovou-a-laminatovou-podlahou/ Ten to podle mě docela dobře shrnuje a co je výhoda, tak to prostě pochopí i ženská. Což je u většiny textů největší kámen úrazu. Já tomu prostě nerozumím.

Fuga

Fuga, 12. 12. 2022, 8.59

dřevo je krásné, ale po zásahu dětských kostek chce přebrousit a znovu nalakovat

Adel909, 27. 10. 2022, 15.07

Jsem milovníkem dřevěné podlahy, kterou mám jinak v celém domě. Do dětského pokoje bych ale volila jednoznačně koberec. Já osobně vybírala z https://www.eamadeo.cz/koberce/koberce-detske/ a musím říct, že na e-shopu mají mnoho informací, takže jsem dokázala dohledat, jaký je pro děti ideální.

Lenicka21, 3. 10. 2022, 11.50

Já jsem raději pro koberec

Jana Novotná, 30. 8. 2022, 12.48

Nedávno jsem nechala položit novou podlahu do dětského pokojíčku, jelikož tam byly už staré parkety, které nešly již zrekonstruovat. Proto jsem se rozhodla nechat položit novou dřevěnou podlahu a na ní si dcera vybrala koberec, na kterém si teď hraje. Má hodně hraček, a tak jsem vybrala na stránkách https://www.dreamboutique.cz/ulozne-boxy-a-kose-na-hracky/ úložné boxy a koše na hračky.

Jana Novotná, 30. 6. 2022, 11.08

Bydlíme ve starém domě po mé babičce a dědečkovi. Proto jsme zhruba před rokem začali s jeho rekonstrukcí, který potřeboval nová okna a podlahy. Začali jsme s dětským pokojem pro naše děti, ale tam byli staré parkety, a tak nám náš kamarád poradil, že na https://renovaceparketpraha.cz/ najdeme odborníky, kteří ví, jak na renovaci parket.

milujici.teticka36, 27. 6. 2022, 8.37

Jasný, tak podlaha je základ. Ono si to málo lidí uvědomuje, ale špatně zvolené linoleum vás dokáže pěkně potrápit. Zvlášť, když pak máte třeba zimu pod nohama nebo zjistíte, že se na něm dělají důlky při každé spadlé lžíci. My jsme nad tímhle doma přemýšleli docela dlouho, jaký povrch do jaké místnosti. Přijde mi trochu nesmysl dát všude stejný povrch. My jsme proto dávali různé druhy linolea a vinylové podlahy od https://www.harimo.cz

novaklen, 30. 5. 2022, 11.21

V našem starém bytě jsme měli právě dřevěné podlahy prakticky v každé místnosti. Musím říct, že mi to celkem chybí, podle mě na dřevo nic nemá. Teď u nás doma máme částečně vinyl a částečně laminát a ten je takový moc chladný. Třeba v dětském pokoji toto řeší dětské kusové koberce z https://www.breno.cz/detske-kusove-koberce/c-328 Například do obýváku a ložnice semi ale žádný takový, který by se mi líbil zatím sehnat nepovedlo.

Mukyáška, 1. 5. 2022, 1.58

Dřevěná podlaha, viz https://www.supellex.cz/drevene-podlahy/ bude fungovat vždycky. Jedná se o naprosto úžasný přírodní produkt – dřevo je totiž nadčasový materiál. Snoubí eleganci a vysokou kvalitu a já jsem moc ráda, že mám manžela, který podlahu zvládne položit na vlastní pěst. S dnešními cenami by nás nějaká externí pracovní síla asi zruinovala.

koliaska105, 5. 6. 2022, 23.38

Musím s vámi souhlasit. Já bych dřevěné podlahy k nám domů taky hrozně chtěla. Nedávno jsem byla na návštěvě u jedné kamarádky a ta si nechávala právě dřevěné podlahy dělat doma pár měsíců zpet. Ten výsledek je fakt super. Prý jí to dělala firma http://www.tepold.cz/ a ve finále ji to ani nevyšlo na nijak velkou částku.

milujici.teticka36, 26. 4. 2022, 11.24

Já jsem doma původně chtěla do dětského pokoje koberec. Přišlo mi to teplejší než třeba vinyl nebo plovoucí podlaha. Nakonec jsme ale skončili u toho vinylu. Máme doma vinylové podlahy od https://www.vesna.cz/vinylove-podlahy a tak jsme dali na podlahu ty a na část do hracího koutku takový ten klasický dětský koberec se silnicí a s těmito věcmi. A nakonec se mi to asi líbí o hodně více. Je to hlavně snadnější, co se týče údržby.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů