Vinylová podlaha do dětského pokoje i kuchyně? Žádný problém!

zobrazeno 1597×

Vložil(a): Adrianita, 23. 11. 2020 21.42  (aktualizováno 11. 12. 2020 8.29)

Zařizujete byt či dům a začínáte pěkně od podlahy? Vybíráte podlahu, která se hodí jak do dětského pokoje, tak do kuchyně? Máme pro vás tip. Vsaďte na podlahu z vinylu!

Podlaha v dětském pokoji by měla být bezpečná, neměla by studit, musí taky hodně vydržet. Děti po ní totiž budou lézt, plazit se, stavět na ní věž z kostiček, jezdit po ní autíčkem. V kuchyni zase potřebujete podlahu, která zvládne i malé nehody v podobě rozlitého čaje nebo pádu hrnečku. Existuje vůbec taková?

Podlaha z vinylu se hodí do každého interiéru

Podlaha je základem každé místnosti. Aby zvládla vše, co jí naložíme, musí být kvalitní a odolná. Jen tak zůstane dlouhou dobu krásná jako ve chvíli, kdy jsme ji do místnosti položili. Podlaha z vinylu tohle všechno splňuje, navíc se hodí do každého interiéru. Díky svým vlastnostem ji totiž klidně můžete položit do ložnice, dětského pokoje, chodby i kuchyně.

Jaké jsou přednosti vinylové podlahy?

  • Podlaha z vinylu patří mezi teplé krytiny, takže odvádí teplo od nohou pomaleji než třeba lamino.
  • Jednoduše se pokládá.
  • Odolá mechanickému poškození i vlhkosti.
  • Je tichá a příjemná na došlap.
  • Snadno se udržuje.
  • Pořídíte ji za poměrně příznivou cenu.

Jaké druhy vinylové podlahy v obchodech najdeme? Asi každý se už s podlahou z vinylu někdy setkal, jen si to neuvědomil. Na trhu je dostupná v několika podobách.

Vinylová podlaha v metráži

Někteří by ji nazvali linoleem, jde ale o nepřesný pojem. S linem tak, jak ho známe z dřívějška, nemá nic společného. Vinyl v metráži je měkčené PVC dodávané v rolích o šíři 2 m, 3 m, 4 m a 5 m. Vybírat můžete z mnoha dekorů, cena je velmi příznivá.

Víte, že si můžete pořídit metrážový vinyl s filcem, který můžete do místnosti o rozloze až 50 m2 položit bez lepení? Další výhodou je fakt, že tahle krytina dokáže vyrovnat drobné nedokonalosti podkladu až do výšky 1 mm, potěší vás i její hluková a tepelná izolace a tlumení došlapu.

Lepené vinylové dílce označené jako LVT

Lamely silné 2 až 3 milimetry o různých plošných rozměrech se pokládají natěsno vedle sebe do lepidlového lože. Pyšní se mechanickou odolností, dobrými izolačními vlastnostmi a dlouhou životností. Velkou výhodou lepených dílců je skutečnost, že ty poškozené snadno vyměníte za nové.

Plovoucí vinylové podlahy

Posledním druhem jsou plovoucí vinylové podlahy s click systémem po celém obvodu. Právě díky tomuhle zámkovému spoji se jednotlivé lamely spojují do sebe v jeden celek.

Plovoucí podlahu z vinylu oceníte hlavně při rekonstrukcích. Můžete ji totiž klidně položit na původní parkety, dlažbu, beton a jiné rovné podklady.

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Diskuze k této stránce (17 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

milujici.teticka36, 19. 1. 2024, 8.54

Mně teda ten vinyl přijde docela v pohodě. Hlavně se to dobře ladí s dalším dekorem. Třeba jsme hledali to, jak vymalovat stěny. Chtěli jsme něco nadčasového, žádné velké ornamenty a tak. A manžel mi pak poslal, že na https://www.homezin.cz/media/malovani-pokoju-pruhy-inspirace-fotogalerie doporučují udělat malování pokojů pruhy. Tak mě to nadchlo, že to máme nejen v dětském pokoji, ale vymalovala jsem si tak i obývací pokoj a pokoj pro hosty.

vranovahan, 16. 3. 2023, 14.45

Taky se teď chystám něco udělat s podlahou v dětském pokojíčku a narazila jsem na toto - https://magazin.nejlevnejsipodlahy.cz/clanek/co-je-minideckfloor-a-jake-je-jeji-vyuziti/ Jaký na to máte názor? Já jsem si říkala, že by to vlastně do dětského pokoje mohlo být úplně ideální. Navíc se mi líbí, že složit to není až tak složité (rozhodně jednodušší, než skládat například plovoučku) a podle toho, co tam píší, tak je to i celkem odolné.

Fuga

Fuga, 10. 12. 2022, 11.13

vinylové podlahy máme v celém jednom patře a jsem s ními moc spokojená i co se týče udržby

Jana Novotná, 31. 10. 2022, 3.16

Nedávno jsme se s manželem pustili do rekonstrukce dětského pokoje a rozhodli se pro vinylovou podlahu, která je nenáročná na údržbu. Na ní jsme pořídili kusový koberec, na kterém si může náš syn hrát, přičemž mu bude teplo od země. Posledním vylepšením byl výběr dětské dekorace do pokoje, které jsme objednali na internetové stránce https://inhaus.cz/bydleni/detske-dekorace/.

Lenicka21, 3. 10. 2022, 11.52

Pro starší děti je vinyl parádní. Švagrová pořídila dceři podlahu na https://www.eamadeo.cz/pvc-vinylove-podlahy/luxusni-vinylove-podlahy/. Dcera je strašně spokojená, že má konečně ,,dospělácký pokoj".

lenicka.pisnicka.93, 20. 4. 2022, 13.03

Vinyl je do dětského pokoje super. Ani ne tak kvůli rekonstrukcím, ale prostě je to fajn materiál. My jsme kupovali podlahu do celého bytu u https://www.floorforever.cz/ protože toho měli hodně skladem. Což v době největšího Covidu nebylo vůbec pravidlo. Manžel se díky IČ sice dostal do hobby marketu v Hradci Králové, ale tam byly prázdné regály. Zásobování vázlo.

novaklen, 28. 2. 2022, 1.55

Musím říct, že ty vinylové podlahy se mi fakt začínají líbit čím dál víc. Já domů dlouho chtěla parkety, ale s těmi je bohužel hodně práce a navíc jsou i dost drahé. Vinylová podlaha naopak až tak náročná není. Navíc co jsem se tak dívala třeba na https://www.supellex.cz/vinylove-podlahy/ tak to není ani nijak extra drahé.

Ivulín, 10. 8. 2021, 22.39

Jo, to určitě zní jako super cesta, ale pozor, je třeba hrozně moc fajn si pořídit před tím, než se do toho dáte geotextilii, která údajně zabraňuje tomu, aby se v podlaze držela voda... Já tomu tedy přesně nerozumím, ale vím, že jsem to brala na firmu z této stránky zde - https://www.agrotex.cz/katalog/dle-ucelu/pro-stavby a nějak tak mi to manžel vysvětloval

Katka

Katka, 29. 3. 2021, 13.27

No dle té ceny bych to do decaku asi nedala. Stačí jak mají zničenou plovoucku, protože jim pořád něco padá. 😇

lucie25987, 21. 1. 2021, 16.40

Teda to je nádhera Mně se hrozně líbí ta rozmanitost vinylové podlahy . My jsme si vybrali světle hnědou lepenou vinylovou podlahu z https://www.vesna.cz/vinylove-podlahy a nedám na ni dopustit. Na úklid neznám nic lepšího . Dřív jsme bydleli v pronajatém bytě, kde byl koberec, a to bylo utrpení. Máme malé dítě, takže zlatá vinylová podlaha .

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů