Nebojte se plnit si své sny

zobrazeno 3029×

Vložil(a): Lindi82, 27. 11. 2017 19.29  (aktualizováno 28. 11. 2017 14.29)

Přinášíme vám další rozhovor se ženou, která na mateřské nelenila, sebrala odvahu a začala vařit marmelády a džemy. Jmenuje se Eva Zikmundová a přiblíží vám, jak se právě ona dopracovala z administrativy na exekutorském úřadě až k Mlsné skleničce. Letos v říjnu se navíc probojovala do TOP 10 - Podnikavá žena roku. Třeba vás právě tento rozhovor inspiruje, abyste získala odvahu splnit si svůj sen..

Jaký je rozdíl mezi marmeládou a džemem? Po vstupu do EU se smí marmeládou označovat pouze produkt, který obsahuje minimálně 20 % citrusů. Džemem označujeme produkt, který obsahuje minimálně 35 % jednoho, nebo více druhů ovoce. Pokud džem obsahuje více jak 45 % ovocné složky, nese džem označení „extra“, nebo „výběrový“.

Takové označení nesou i džemy Mlsná sklenička. Jsou vařeny z čerstvého ovoce, po malých dávkách a po dobu nezbytně nutnou, aby si ovoce udrželo svou svěžest a co nejvíce vitamínů. Navíc jsou bez chemických konzervantů, barviv a "éček", zahušťovány pouze přírodním citrusovým pektinem. U ovoce s vysokým podílem vlastního pektinu není citrusový pektin přidáván (jablka, kdoule..). Ovoce do Mlsné skleničky je pečlivě vybíráno a je kladen velký důraz na jeho čerstvost a kvalitu. Ovoce a čerstvé bylinky pochází ze samosběrů, z volné přírody, či od lokálních farmářů, ale také z vlastní zahrádky Evy Zikmundové, zakladatelky Mlsné skleničky. A proč píšeme zrovna o Mlsné skleničce? Protože i Eva začala marmelády a džemy vařit právě na mateřské. A slaví s nimi velké úspěchy! Přinášíme vám tedy další inspirativní rozhovor ze série Podnikatelkou na mateřské.


Linda: Ve své nabídce máte velmi zajímavé kombinace džemů a marmelád, jak je vymýšlíte? Testujete je nejdříve na rodině?

Eva: Myslím, že mnoho kombinací už dnes najdeme všude. Jsou to takové osvědčené klasiky, jako třeba jahodový džem s vanilkou. Takže Vás kolikrát něco napadne a pak zjistíte, že se nejedná o nic nového pod sluncem. Kombinace mě napadají spontánně a o to větší mám radost, když je pak nikde jinde nenajdu a stanou se těmi originálními. První testující bývá nejčastěji manžel a pak mé nejúžasnější kamarádky. V předchozím školním roce pak snad skoro všechny „marmošky“ testovaly i dvě báječné paní učitelky ze školky, kam chodil syn.

Linda: Vyhrála jste dokonce ve světové soutěži stříbrnou medaili s marmeládou z krvavých pomerančů. Pochlubíte se nám?

Eva: The Worlds Original Marmalade Awards je takové neoficiální mistrovství světa v citrusových marmeládách, které se každoročně koná v Anglii. Každá přihlášená marmeláda je v mnoha aspektech hodnocena odbornou porotou. Dle bodového ohodnocení pak může získat bronzovou, stříbrnou, zlatou, ale také dvojitou zlatou medaili.

Linda: Přihlašovala jste ještě nějaké další marmelády?

Eva: Kromě marmelády z krvavých pomerančů jsem do Anglie zaslala ještě mandarinkovou marmeládu s proseccem a pomerančovou marmeládu s čokoládou. Obě o fousek unikly bronzu.

Linda: Tak to je škoda, ale i tak dodatečně gratulujeme k takovému úspěchu. A teď pěkně od začátku. Co Vás vedlo k tomu, že jste začala vařit džemy a marmelády takhle ve velkém?

Eva: Na začátku bylo určitě velké nadšení pro vaření džemů, které již pár let trvalo. Zkoušení neobvyklého ovoce, kombinování s kořením, alkoholem, bylinkami, to vše mě nesmírně bavilo a baví dosud. Odezva nejbližších i všech obdarovaných byla báječná a já si tehdy vysnila svůj sen. Není nad to, když se Váš koníček stane Vaší prací.

Linda: To věřím, to je velké štěstí. A Vaše předchozí práce nějak souvisela s vařením marmelád?

Eva: Vůbec ne, pracovala jsem v administrativě na jednom Exekutorském úřadu.

Linda: A měla jste nějaké zkušenosti s podnikáním? Poradila byste našim maminkám nějaké tipy, jak začít?

Eva: Když vznikala Mlsná sklenička, neměla jsem žádné podnikatelské zkušenosti. Maminkám bych poradila hlavně to, aby se nebály plnit si své sny a nenechaly se odradit okolím. Maminky mi dají jistě za pravdu, že možnost zorganizovat si čas podle svého a mít tak možnost se více věnovat rodině a dětem je k nezaplacení. Nicméně nebudu předstírat, že podnikání je procházka růžovou zahradou. Je zatím mnoho práce, času a odříkání, a i já už si šáhla na své pomyslné dno.

Linda: I když času se asi moc nedostává, plánujete do budoucna rozšířit svůj sortiment?

Eva: Kromě džemů a marmelád ještě okrajově vyrábím pár sirupů a extraktů. Ano, s tím časem je to složitější, ale určitě bych časem ráda přidala větší výběr sirupů a nějaké to čatní.

Linda: Je možné někde Vaše džemy ochutnat?

Eva: V průběhu roku se účastním různých jarmarků a prodejních akcí, kde mám vždy připravenou i malou ochutnávku. Při velkém zájmu lze domluvit i osobní ochutnávku přímo u mě.

Linda: Mňam, to zní dobře! Děkuji za rozhovor a ať máte inspiraci a marmelády se dobře prodávají!

Zaujaly vás marmelády a džemy Mlsná sklenička? Koupit je můžete v eshopu Mlsná sklenička a několik jich teď pro vás máme také ve Věrnostním programu! A navíc pro vás chystáme sladkou soutěž ;) Tak nás sledujte!

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
4

Diskuze k této stránce (44 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mno marmelády musí být,fakt výborné.

lucie25987, 9. 3. 2019, 5.57

Je šikovná. Hlavně že se to chytlo. To je pro podnikání nejdůležitější. Já bych s marmeládami podnikat nemohla. V životě jsem neuvařila ani jednu. Ale každý je šikovný v něčem jiném. Já ale taky podnikám. Mám vlastní offshore společnost v daňovém ráji https://www.ioffshore.cz/offshore-spolecnosti a daří se mi.

koliaska105, 11. 9. 2020, 20.07

Naprostý souhlas. Já třeba už ve škole měla docela talent na obchodování, takže když jsem přemýšlela v čem začít podnikat, tak jsem si řekla, že asi nejlepší bude si založit internetový obchod. Tomu se zatím daří, za což jsem ráda. Je ovšem pravda, že by si možná zasloužil, aby o něm lidé věděli více. Napadlo mě, že bych si mohla nechat napsat nějaké PR články, které by se následně publikovaly v různých magazínech. Koukala jsem, že jak napsání článků, tak i publikaci dokáží zajistit třeba https://www.kvalitneseo.cz/copywriting/ takže to nejspíš svěřím do rukou právě jim.

Tereez, 5. 11. 2018, 19.16

Mne velice zaujal 100% džem od Relaxu, hlavně díky tomu 100% obsahu ovoce, tak ten je teď doma v trendech především

Stellka, 22. 2. 2019, 23.52

já také kupuji ten od nich, jelikož jím zdravě tak je to to pravé pro mě když si chci dát něco sladšího

Žofinka

Žofinka, 30. 5. 2018, 21.38

Tak to jsou super marmelády

Kikinka30, 16. 12. 2017, 11.29

Mnam mame z VP a tesim se az jej ochutname

mamkaSona, 5. 12. 2017, 11.13

Také vaříme už víc než 30let výběrový višňový, z domácích stromů, nikdy mě nenapadlo ho někam poslat,jiný mi skoro nechutná jsem zvyklá na kousky ovoce:) paní má můj obdiv za podnikavost:)!!!!

Stellka, 22. 2. 2019, 23.53

višňový mi velice chutná ten od Relaxu, těch 100% ovoce dělá hodně

Makovicka8, 2. 12. 2017, 21.06

Mnam to vyzera super

sestricka1989, 1. 12. 2017, 21.43

Milujeme je

jitkamety

jitkamety, 1. 12. 2017, 18.52

My marmelady milujeme takze objednam

editak, 1. 12. 2017, 16.13

pořád si pletu rozdíl mezi marmeládou a džemem, tak si to snad už budu pamatovat. To když jsem na podzim dělala špendlíkový džem, je to nejspíš džem super extra

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů