Kouzlo Vánoc, dobré skutky i bruslení

zobrazeno 1209×

Vložil(a): KristinaS, 9. 12. 2019 8.01

Vánoce se pomalu, ale jistě blíží. Aby se nám o nich krásně snilo, uklidíme si dnes v ložnici. Ale než ulehneme do čisté a voňavé postele, zamyslíme se, komu budeme chtít s dětmi udělat letos na svátky radost. A naplánujeme si i společnou návštěvu kluziště.

Aby se nám krásně snilo o Vánocích

A máme tady opět pracovní týden.  Může to i znamenat, že odvedete některé z dětí do školek, nebo škol a potom už se nerušeně můžeme vrhnout na úklid další místnosti. Tentokrát vybereme ložnici. Stáhneme povlečení a matrace vyluxujeme z obou stran. Vyluxujte i rošty a rám postele. Obzvlášť pokud si nosíte víkendové snídaně do postele. Matrace nebudeme hned skládat zpátky, necháme je rozložené a pořádně v ložnici vyvětráme. Sice je tento prosinec poměrně teplý, takže na vymražení spoléhat nemůžeme, ale i tak nechme okno otevřené alespoň hodinu. 

Když máme ložnici vyvětranou, můžete před vrácením matrací setřít prach z roštů, případně z čela postele a jejího rámu. A teď začne povlékací dilema. Někdo si nejprve povlékne, aby si potom nevířil prach na již setřené, někdo si sice povlékne, ale potom povlečené odnese čekat do jiné místnosti, aby si na čisté deky a polštáře nepřášil při stírání a někdo nejprve setře prach a v čisté místnosti povléká. Udělejte jak vám to vyhovuje. Projděte ložnici a podívejte se, jestli nemáte někde vystavené zbytečné pracholapky. Pokud ano, je pravý čas se jich zbavit. Setřete prach v ložnici, umyjte okno/okna a na závěr setřete podlahu. Hotovo.

Dárečky od dětí

Čím jsou děti starší, tím víc na sebe nabalují různých kroužků a jiných vzdělávacích institucí. Pokud bude dítě chtít předat nějakou drobnost svému lektorovi, učiteli, je nejvyšší čas se zamyslet, co by to mělo být a začít dárečky kompletovat. My většinou vybíráme něco ke spotřebě. Například různé koupelové bomby, pěny, aroma oleje, kávy, čaje,... Koupelové bomby se dají s dětmi i vytvořit. Nebo nechte děti vyrobit mýdlo s vánočním motivem.

Čas s rodinou a dobré skutky

O Vánocích by lidé hlavně měli být spolu. Můžete vzít na výlet svoji babičku, tetu, přivézt jim nákup a zůstat si s nima doma popovídat. Další možností, jak dětem ukázat kouzlo Vánoc je vykonání nějakého dobrého skutku. Pokud nemáte nikoho z rodiny, nebo se s nima stýkáte pravidelně a chtěly byste něco navíc, možností je projekt Ježíškova vnoučata. Starší generace má dětem rozhodně co dát - třeba v podobě příběhů a vyprávění. A děti naopak umí rozzářit Domovy seniorů. A je hezké dětem ukázat, že i staří lidé chtějí někoho, s kým si tu a tam mohou popovídat.

Bruslení? To je výzva!

Schválně. Kdy jste byly naposledy bruslit? Na rybníky Vás teda asi nepoženu, pochybuju, že bychom někde aspoň náznak ledu našly. Ale existují zimní stadiony a ve spoustě měst najdete i otevřená kluziště někde na náměstí, nebo u obchodních center. I s výukou bruslení, pokud byste vy, nebo děti potřebovaly. Po trzích tedy přidáme další místo, které letos o adventu určitě nezapomeňte navštívit. Užijete si spoustu legrace, a stejně jako na trzích, po bruslení se můžete odměnit něčím teplým na zahřátí.

 

Dáváte vy, nebo dávají vaše děti dárečky svým učitelům a lektorům? Pokud ano, podělte se s námi o tipy, co nejčastěji dáváte. 

 

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Diskuze k této stránce (14 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

milujici.teticka36, 20. 3. 2024, 7.27

Jako nevadí mi uklízení, ale třeba na některé věci si před Vánocemi sjednávám úklidovou firmu, protože ten čas raději strávím s dětmi. Hlavně teda čištění koberců Uherské Hradiště si nemůžu vynachválit. Pokud jste z okolí, tak je určitě vyzkoušejte: https://www.btfacility.cz/cisteni-kobercu-sedacek-calouneni/ Takhle si to doma svépomocí prostě neuděláte. Mají můj palec nahoru.

Aneta Jiřičná Bendiková, 24. 12. 2020, 15.54

no nikdo u nás nebruslí

Kateřina Fárová, 19. 12. 2020, 17.27

Moc rádi všichni bruslíme.

Úča, 8. 12. 2020, 18.27

Obě vnučky rady od malička bruslí , tak určitě si letos zase zabruslime

Mygara

Mygara, 27. 12. 2019, 19.51

No, bruslení zrovna nemusim

Fuga

Fuga, 12. 12. 2019, 20.05

Bruslení jsem zatím u nás moc neujalo

Lenička, 10. 12. 2019, 23.34

Já bruslit neumím. Chodí se bruslt u nás na lední stadion až bude větší kluk bude chodit se školkou.🤗

WeruskaSK

WeruskaSK, 10. 12. 2019, 23.03

dufam ze aj nam urobia na ihrisku ladovu plochu, len pri takomto teple sa jej asi nedockame

Teryk92, 10. 12. 2019, 15.48

Já na bruslích také neumím ale vím kde je kluziště .

Gustawka, 10. 12. 2019, 9.06

na bruslích to neumím

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů