Jak posílit imunitu nás i našich dětí pomocí výživových doplňků

zobrazeno 6774×

Vložil(a): altere, 25. 10. 2015 21.39  (aktualizováno 12. 10. 2017 11.00)

Vaše dotazy mě inspirovaly, abych napsala něco málo o výživových doplňcích, kterými můžete posílit imunitu vás i vašich dětí. Co jíst v chladném počasí a jak se bránit opakujícím se rýmám, astmatu, nedostatku vitamínů a podobně? Přečtěte si pár tipů, jaké doplňky jsou vhodné pro posílení imunity.

Co nás i naše děti od podzimu do jara může trápit?

Nedostatek vitamínů

Pokud máte problém do svého dítka dostat dostatečné množství ovoce a zeleniny, doporučuji podávat vitamín C (nejlépe z třešně Acerolly, neb je velmi dobře vstřebatelný). Dále zelené potraviny Zelený ječmen a Chlorellu, které nahradí až půl kila zeleniny denně a stále se jedná o potravinu i když usušenou, takže se jí nelze předávkovat. Pokud je dítko zimomřivé, doporučuji Ječmen až na jaře, na zimu mu dejte Chlorellu. Chlorella je jednobuněčná řasa a zahřívající potravina, vhodná pro náš oraganismus. Množství enzymů, které obsahuje Zelený ječmen, v žádném jiném produktu nenajdete. Vybírejte pouze sušený bezvlákninový ječmen.

Nedostatek železa v krvi

Pokud je dítě anemické, tak železitý sirup (POZOR pouze v přírodní formě). Také je vhodné podávat dítěti hodně sušeného a tmavého ovoce jako rozinky, švestky, borůvky a další bobuloviny. Ze zeleniny můžete také vybírat: červená řepa, brokolice, mangold, chřest, celer, zelí, pórek nebo hlávkový salát. Velké množství železa obsahují také mořské řasy.

Časté a opakující se rýmy

Chronické zahlenění a zvýšení imunity vyřešíte rybím tukem Biomare. Po vybrání jednoho až dvou balení se zlepší zahlenění nejméně o 80%. Dále Audiron od firmy Energy, který ráda používám místo kapek do nosu. Počítejte ovšem s tím, že účinek je jiný než u běžných kapek do nosu. Po aplikaci Audironu se naopak rýma spustí ve velkém, ale do druhého dne vše odejde. Ze zánětlivé žlutozelené rýmy se stane už jen průhledná a postupně i ta ustoupí. Doporučuji kapku do uší a pár kapek Audironu smíchat s Vincentkou a stříkat do nosu. Případně i kloktat.

Astma

V zimě se dětem často zhoršuje astma, záněty průdušek nebo opakující se angíny. Tohle vše řeší Cordyceps neboli Housenice čínská. Je to silně protizánětlivá houba z Tibetu. Je skvělá i při nočním pomočování dětí nebo zánětech močových cest u dětí i maminek.

Náhrada sluníčka a zahřátí zevnitř

Jako náhradu sluníčka doporučuji vitamín D3. Důležitý vitamín pro správný vývoj mozku a kostí dítěte. Vřele doporučuji i dospělým. V určitém věku ztrácí tělo schopnost tento vitamín vytvářet.

Z potravin jsou v tomto období vhodné již zmiňované sušené ovoce (švestky, rozinky, brusinky zahřívají a dodávají železo do těla), zahřívací koření jako např. skořice nebo kurkuma která je i skvělý antioxidant. Zelenina a ovoce s výrazně sytou barvou, kysané zelí jako zdroj vitamínu C, hlíva ústřičná zdroj vitamínů řady B, mák a ořechy zase dodají do těla vápník.

 

Určitě existuje více dobrých produktů, než které tady uvádím. Ale vše, o čem tady píši, mám vyzkoušeno na vlastních 3 dětech, sama na sobě i klientech, kteří chodí ke mně do poradny a pro tyto produkty se vrací.

Nic z toho není náhrada lékařské péče.

 

Autorka Petra Blechová je akreditovaná homeopatka, která odpovídá na vaše dotazy v naší Homeopatické poradně. Zeptejte se na vše, co vás zajímá. :)

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
8

Diskuze k této stránce (33 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

hodně možností je,kluci mají nejraději ovoce.

Marta1982, 31. 12. 2020, 13.33

krom potravim podávám dětem i sobě i probiotika a vitamin C,D. Jen potraviny něstačí

Drahoslava Nožičková, 27. 6. 2020, 20.29

Užitečné tipy. Co se toho posílení imunity týče, tak já se někde nedávno dočetla, že na to prý docela dobře funguje i kolostrum, viz třeba https://www.senzamedical.cz/senza-colostrum-90-kapsli-kravske-kolostrum/ Nemá s tím někdo náhodou zkušenost?

marketa.vyslouzi, 25. 1. 2019, 18.13

Těch možností je mnoho. Ovoce, vitamíny.

michaelanavrc, 22. 1. 2019, 15.08

Ja mam docela i problem sama se sebou udrzet imunitu v rovnovaze, kdyz jsou takove mrazy a zmeny pocasi..

kamila.336, 28. 1. 2019, 15.06

A mate neco na posileni te imunity? Nebo se drzite toho jist polevky caje a ovoce atd?

michaelanavrc, 29. 1. 2019, 13.26

No praveze bych se nebranila nejakemu doplnku stravy klidne.

michaelanavrc, 11. 2. 2019, 13.30

Kamilo dekuji mam objednano

marketa.vyslouzi, 30. 11. 2018, 16.34

Dobrý den, z mých zkušeností je nejlepší na dětskou imunitu Immunotrofina. Mým dětem chutná a perfektně pomáhá proto mohu jen doporučit. Před tím jsem zkoušela i jiné produkty, ale Imunotrofina vede na celé čáře.

Karin01, 3. 11. 2018, 21.09

Dobrý den, já používám tento doplněk stravy http://www.vigantolvit.cz/. Doplňuji tak vitamín D a zároveň je i na imunitu.

GitaGi, 22. 11. 2018, 13.25

Také užívám tento doplněk stravy na doplnění vitamínu D.

Pavla333, 8. 12. 2018, 18.04

Dobrý den, zajímá mě jestli vitamín D musí doplňovat i obézní lidé? Na sluníčko chodím ráda, ale nevím zda vitamín D musím doplňovat nebo ne?

Magda08, 15. 12. 2018, 22.19

Dobrý den, užívání prokonzultujte se svým lékařem. Ale pravda je, že lidé, kteří jsou obézní, mají často nižší hladinu vitamínu D v krvi než osoby s normální hmotností.

Monuli, 30. 9. 2018, 4.19

Vitamin D davame

WeruskaSK

WeruskaSK, 14. 9. 2018, 20.55

niekde som citala ze hlivy by sme museli zjest niekolko kg aby to dosiahlo ucinok, takze ak hliva tak vytazok spracovany

Zdeňka S., 4. 8. 2018, 15.18

Nedám dopustit na hlívu , rybí tuk bereme taky pravidelně v tabletách

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů