Jak vybrat fusak pro miminko

zobrazeno 7377×

Vložil(a): Alexandra, 8. 12. 2015 1.13

Fusaky jsou vyráběny v mnoha různých stylech, aby se zalíbily všem maminkám. V nabídce výrobců naleznete fusaky sportovní, veselé, elegantní či vysoce moderní s kožíškem nebo různými vzory. Už dávno neplatí, že je fusak součástí pouze zimní výbavy kočárku. A protože vás bude fusak provázet po většinu roku, je nutné, aby dokázal dokonale splnit potřeby vás a především vašeho dítěte. Níže naleznete několik rad a tipů, které vám pomohou s výběrem fusaku stvořeného přesně pro Vás.

Fusak od výrobce mého kočárku, nebo fusak od specializované firmy?

To je první otázka, kterou byste si při jeho výběru měly položit. Pořídíte-li si fusak stejné značky, jako máte kočárek, bude s ním skvěle ladit. Kvalitou a svými schopnostmi se ale velmi pravděpodobně nevyrovná fusakům od specialistů. Fusaky od specializovaných firem vám zaručí vysokou kvalitu, skvělé tepelné vlastnosti, funkčnost a praktičnost. Navíc je jich opravdu široký výběr v porovnání s fusaky, které nabízejí výrobci kočárků.

Fusak od narození, nebo fusak pro větší dítě?

Pokud pořizujete fusak pro starší dítě, poohlížejte se po klasických fusacích určených do sportovních kočárků. Vybíráte-li fusak pro novorozeně, máte několik možností. Buďto pořídit malý fusak, ze kterého ale miminko rychle vyroste, anebo koupit velký fusak, ve kterém bude zase zbytečně hodně prostoru, a bude trvat déle, než se vzduch uvnitř zahřeje. Třetí možností jsou fusaky, u kterých lze spodní část odepnout a fusak zkrátit tak, aby pasoval i do hluboké korbičky a autosedačky. Až bude potřeba, tuto část připnete zpět a fusak můžete používat ve sporťáku. Tuto praktickou vlastnost nabízí například fusak Bunker Outdoor nizozemské značky Lodger, se kterým mám svou velmi dobrou osobní zkušenost i já.

Ve fusaku celý rok

Je dobré si pořídit variabilní fusak, který využijete po celý rok, a to od narození až do 4 let věku dítěte. Takové fusaky bývají tvořeny až třemi vrstvami, které můžete libovolně připínat či odepínat a vytvořit tak extra teplý fusak na zimu, lehčí verzi na jaro a podzim, anebo pokud použijete jen vnitřní vrstvu, i příjemnou letní podložku do kočárku. Takový variabilní fusak také snadno přeměníte na fusak do hluboké korbičky či autosedačky.

Přizpůsobte fusak vlastním představám

Využijte širokého výběru fusaků a najděte takový, který bude do posledního detailu splňovat vaše představy. Jednotlivé fusaky se liší použitými materiály, integrovanými technologiemi, praktickými vychytávkami či vzhledem. Co se týče materiálů a technologií, ideální jsou fusaky vybavené membránou, která pomáhá odrážet tělesné teplo, vytvořené dítětem, zpátky do fusaku. Teplo proto zůstane u dítěte a nedochází k jeho zbytečným únikům. Díky této membráně jsou takové fusaky také 100% odolné proti větru a vodě, ale přesto jsou prodyšné a dítě s v nich zbytečně nepotí. Maminky, které preferují přírodní materiály, si přijdou na své u fusaků plněných peřím či vystlaných pravou ovčí kožešinou.

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
2

Diskuze k této stránce (23 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mám jeden,s ovčí vlny,ještě po mé 19leté ségře.

Kamcca, 25. 11. 2020, 21.47

Tak když se podaří koupit kvalitní tak vydrží na dlouho, chce to dobře vybírat hned napoprvý

Betuska12, 25. 11. 2020, 21.10

Taky mám jeden už pro třetí dítě a pořád je v pohodě

Kamcca, 24. 11. 2020, 23.10

Mám fusak od gobaby.cz už ho používám se třetím miminkem a pořád je jako nový. Je to česká výroba, takže je kvalitní.

Minnie, 16. 9. 2020, 17.24

Máme Altabebe, měly ho všechny 3 naše děti a stále je jak nový.

šejla, 22. 10. 2018, 15.33

My máme ted nový fusak a to tento: http://www.stylovyprcek.cz/Fusak-spacacek-105x55-Velvet-Winter-Lux-Barevni-medvedi-d1010849.htm Jsem z něho naprosto nadšená!!

beruna, 28. 9. 2018, 22.01

Mimmo jsi viděla? Já mám tašku z této stránky.

zinka, 19. 9. 2018, 22.47

A tašek je také hodně. Jen jak vybrat kvalitní, aby něco vydržela a vypadala aspoň trochu dobře. Dívala jsem se na nějaké a teda opravdu bych si to na kočárek nedala.

Žofinka

Žofinka, 28. 6. 2018, 21.03

Dnes je toho vážně mraky a to nemluvím jen o fusacich

Mygara

Mygara, 21. 3. 2017, 17.39

já mám fusak ješte po mně a právě beraní .-)

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů