Zuzana Lišková (Zuzka Čtvrtečková)

Zuzka Čtvrtečková, 23. 4. 2016, 8.32

Snažíme se být synovi parťákem, ale zároveň autoritou. Ví, že se nemusí bát na nic zeptat, když něco provede, tak se nemusí bát to přiznat a přesně jak je v článku, Rozlil jsi kakao? Tak běž do koupelny, utři to a já ti pomůžu. Bohužel po zkušenostech z místního hřiště je přístup některých rodičů otřesný. Jsme na malém městě a už jsem slyšela takových výrazů, kterými bych nenadávala nikdy a nikomu. Posílat ani ne tříleté dítě do oněch míst, divit se že neposlouchá, říct mu; nežer ten písek, a ještě horší výrazy je opravdu extrém a je mi z toho smutno.

Sarka Novotna (Sarka6)

Sarka6, 17. 2. 2016, 10.59

Moc hezky napsané

Iveta Láznická (lazna)

lazna, 10. 2. 2016, 12.39

Snažíme se spolu vycházet:-) Někdy jsou dobré dny a někdy špatné

Iveta Láznická (lazna)

lazna, 10. 2. 2016, 12.38

Nejtežší je, když se dítě chová jinak doma a jinak třeba ve školce:-(.

renata Singh (benca)

benca, 6. 2. 2016, 15.05

No nasa mala sa snazit prerazit svoje sebavedome spravanie,k manzelovi si nedovoli, ale u mna akoby vedela, ze jej vsetko odpustim, tak si dovoli

Kristy Sim

Kristy Sim, 6. 2. 2016, 12.19

Moc hezky clanek!!! Prekvapuje me, "schvaleni" vyuziti fyzicke prevahy, samozrejme bez agrese. Nekde jsem cetla, ze se timto rodic stavi nad dite... Jinak co se tyce poslusnosti-uzasne napsane. Presne se s tim ztotoznuji, ze teenager bude snadn poslouchat vudce party. Ja kolem sebe mam plno rodicu vyuzi ajici autoritativni pristup.. Ale to je teda docela extremni forma...

Alexandra Wolfová (Alexandra)

Alexandra, 6. 2. 2016, 17.07

Jak to myslíte, Kristy? Kde v clanku cítíte schválení využití fyzické převahy?

Kristy Sim

Kristy Sim, 6. 2. 2016, 19.45

Ja se omlouvam, jestli jsem si odstavec spatne interpretovala.. cetla jsem ho trochu v rychlosti.. V odstavci "Prirozeny dusledek". Veta zacina "Pokud dite dela neco nevhodneho........."

Alexandra Wolfová (Alexandra)

Alexandra, 6. 2. 2016, 22.18

Máte pravdu, vyznívá to trochu jinak, než to bylo asi myšleno.. Někdy není času nazbyt. Třeba dítě u sporáku, nebo sourozenec boří hrad z kostek tomu druhému. Není čas vysvětit, domluvit apod. V takovou chvíli je na místě (podle mého názoru) využít fyzické převahy a zabránit úrazu, poničení apod. Fyzickou převahou myslím třeba to vytvoření bariéry mezi sourozenci natažením ruky a vysvětlit důvod poté, odstranění nebezpečí a pak se vrátit v klidu k tomu, co se stalo. Myslím, že to bylo takto v článku myšleno.

Kristy Sim

Kristy Sim, 7. 2. 2016, 2.44

Samozrejme s vami souhlasim. Myslim si, ze to je v clanku napsano presne tak, jak ma. Kdyz vidim, ze je dite u sporaku, tak je priorita predejit zraneni. Jedinne co me prekvapilo, ze teorie pripousti tuto variantu. Ja mam 2 letou dceru a predevcirem jsem psala neco podobneho. Akorat mozna dle teorie by to zapadalo do jine "kolonky". Dcerka vi, ze kdyz ji o neco pozadam-poodejdi tady od trouby, vyleti para, tak to neni duvod zadneho diktatorstvi,ze bych ji chtela peskovat a stavit do late, ale je to pro jeji ochranu a bezpecnost. Co vy si myslite? Je to dle teorie Nevychovy spatny postup? Jak jinak by jste to udelala vy?

Alexandra Wolfová (Alexandra)

Alexandra, 10. 2. 2016, 10.33

Myslím, že to v souladu s Nevýchovou asi bude.. ale nevím. Kurzem si v této době sama procházím, abych vám všem předala svůj názor. Tak dám vědět. Ale myslím, že ochránit dítě je vždycky na prvním místě.

Lucie Chmielová (snany)

snany, 5. 2. 2016, 15.45

Nejsem dokonalá a ani nikdy asi nebudu, ale snažím se mít s dětmi vztah založený na vzájemné důvěře a porozumění.

dáša Petrášová (dasza)

dasza, 4. 2. 2016, 20.32

Na me dlouhek clanek..takze sem to neprelouskala cely..ale jedu efektivni vychovu.deti sou hodne.kazdy je chvali.a obdivuje Mame skvely vztah a tuktil..snad to tak vydrui co nejdyl.a ne jen dokud sou male

Jana Velinská (Jana V.)

Jana V., 4. 2. 2016, 19.19

moc fajn článek, člověk se minimálně nad stylem své výchovy zamyslí ...

Dagmar Veverková (dáša)

dáša, 4. 2. 2016, 15.45

Díky za článek. Opět mi připomněl věci, které se synem ještě nedělám nejlíp. Výchova nevýchovou se mi moc líbí. Ale tak každý se snaží jak nejlíp umí.

Alexandra Wolfová (Alexandra)

Alexandra, 6. 2. 2016, 10.18

Přesně. Úplně jste to vystihla... já jsem se podívala na několik videí Nevýchovy, které mají na webu zdarma a přestože se mi většinou zdá všechno přirozené, vždycky tam objevím ještě něco dalšího. Někdy stačí jen tak malá změna a přinese to obrat o 180%. Proto jsme se rozhodly si projít tím placeným kurzem a budeme vám v článcích přinášet naše postřehy a dojmy, jak na nás působí.

Katka

Katka, 6. 2. 2016, 11.22

Taky jsme o kurzu uvažovali, ale ta cena teda...

Dagmar Veverková (dáša)

dáša, 6. 2. 2016, 11.55

Jee, tak to se moc těším a budu sledovat. Mě by ještě zajímalo, jak to máte v případě babiček, které většinou vedou těžkou autoritativní výchovu, pro pár facek nejdou daleko.. Já mám maminku, synovu babičku skvělou, ale tchýně a moje babička to je stará škola. Řešíte to s nima nebo jen přihlížíte a do jejich výchovy jim nemluvíte? Mně se úplně ježí srst, při představě, že syna hlídají třeba pár dní. Ale mluvit si do toho nenechají, berou to jako útok. Jenže mně se nelíbí to jejich věčné: na to nesahej, to nedělej, nelítej, nemluv, dostaneš na zadek, ty ty ty, ty zlobíš, odmlouváš, nedostaneš atd.

Kristy Sim

Kristy Sim, 6. 2. 2016, 12.22

To je super, tesim se na dalsi clanky. Clovem si z nich vybere, co se mu libi. A jinak-presne jak rikate. Kdyz nad tim clovek v klidu sedi, tak mu to prijde prirozene a logicke. Jakmile ale ma reagovat kdyz mu neni dobre, je unaveny, tak je to nekdy tezke. Dulezite si to aspon zpetne uvedomit a vyvarovat se priste..