Zuzi V. (Zuzi)

Zuzi, 19. 1. 2016, 13.01

Hoďte depku za hlavu! Čím jste se zabývala před tím, než se vám narodila dcera? Kdo vám řekl tu pitomost, že vás už nic nečeká? Okamžitě tyhle myšlenky vymažte z hlavy...přítel sice pracuje, ale občas pomůže nebo se snaží zapojit, zkuste se s ním domluvit ať vám 1x týdně hlídá 2h a ten čas věnujte jen sobě a tomu co máte ráda! Zajděte na víno s kamarádkou, která nemá děti. Nebo se domluvit s někým z rodiny a vyražte si i s přítelem...píšete, že přítele milujete, pokud není problém, aby vám někdo občas pohlídal - vyražte s přítelem sami dva někam na večeři, kino, vířivka, nebo co máte oba spolu rádi...mít dítě neznamená, že budete pořád jen s dítětem a život se bude točit jen kolem malé a vše s tím spojené...já do mateřského centra chodím jen proto, že tam mají výborné domácí zákusky a vždy si je spíš zabalím s sebou domů...a tím veškerá má aktivita končí když najdu chvilku času - jsem aktivní i zde, ale ani to není můj denní chleba...uspokojuji potřeby dítěte, ale i svoje...např. malej v čase kdy spí chodím do fitka s trenérkou, malej chrupe v kočárku a já si dávám do těla a v ramci pauz pokecám s trenérkou o věcech mimo děti...pamatujte, že když budete v pohodě vy - v pohodě bude i malá a přítel ...důležitá je i komunikace, promluvte s přítelem a klidně mu řekněte co vás štve...držím palce ať jsou chmury brzy pryč!

Lenka Marešová (lenkamaresova)

lenkamaresova, 16. 1. 2016, 23.08

Držím pěsti, ať se s rím poperete.

Lucie Chmielová (snany)

snany, 16. 1. 2016, 20.59

Naprosto souhlasím s louskacek2. Zkuste si o svých pocitech promluvit s mužem, určitě by Vám pomohlo zajít se někam odreagovat od dítěte, klidně i sama třeba do kina nebo si najděte nějaký kurz. Mě třeba v prvních týdnech po narození dcery přivedlo na jiné myšlenky nakupování třeba jen potravin, manžel hlídal. Zima je trochu depresivní, až příjde jaro, bude teplo vše uvidíte jinak.

Lucie Chlumecka (louskacek2)

louskacek2, 17. 1. 2016, 9.08

Taky relaxuji nakupovanim. A sanozrejme vetsinou detem o to vic mi pak udela radost koupit si neco sobe. Zajit do kadernictvi apod. A s kamaradkou si starsi sourozence posilame na navstevu stridame se a je to tez relax.

Lucie Chlumecka (louskacek2)

louskacek2, 16. 1. 2016, 14.00

Nejakou tou depkou si projdeme kazda a tohle jiste depka je. Pokud se Vam nelibi v centru apod. nechodte tam o tom materstvi neni.... Neni o tom vecne klabosit jen o detech atd. Ja si proste delam co chci ja. Chci byt se svymi detmi a se svou rodinou jak nejvic to jde....protoze uz jsem mezi detmi nastoupila do prace a pak neresila nic jineho nez kdo vyzvedne dceru do skolky kdo ji tam da atd....nedostatek casu.Na rodicovske a materske jste panem sveho casu, proto to uzivejte jak nejvicto jde nikdy jindy uz nebude tolik volna pro Vas a vase deti, verte mi. Ja si ted uzivam co to jde a i tak mam pocit, ze to tak strasne bezi, ze bych den chtela jeste nafouknout, aby to neutikalo tak rychle:-). Myslete pozitivne a vse bude hned lepsi.

Veronika Pemlová (veru.veru)

veru.veru, 16. 1. 2016, 11.43

Zase bude dobře, zkuste se vrátit do práce, pokud to tedy jde. Stýkejte se s lidma, co nemají mal děti, třeba to pomůže. také nejsem příznivec plkání o nočníčcích, plenkách apod. Nebojte, bude dobře.

Lucie Chlumecka (louskacek2)

louskacek2, 17. 1. 2016, 9.10

Jj nekdo resi nastupem do prace. Ovsem pak byva vystrizliveni a uvedomneni si nedostatku casu na sve deti. Nekomu to nevadi me psychicky zralo prave toto. Takze s druhym budu doma tri roky a uziji si vse tak jak muzu.

Kateřina Bambaskova (Itany)

Itany, 16. 1. 2016, 8.57

Najdete si nejakou novou cinnost bez deti:)nebo si zajdete na kosmetiku udelejte si cas jen pro sebe a drzim pesti at to vyresite:)

Jana Hájková (JanaH)

JanaH, 15. 1. 2016, 21.04

Co jste ráda dělala, než se vám Kačka narodila? Jestli jste ráda četla, něco si přečtěte, jestli jste ráda kreslila, vemte si pastelky a do toho, jestli jste sportovala, zajděte si aspoň jednou týdně zacvičit... Prostě něco, co se netočí jen kolem dětí, ale udělejte si něčím radost. Doporučuji i přečíst článek Jak být "výživná" matka v 5-ti bodech, který máme tady na webu: http://www.promaminky.cz/clanky/volny-cas-maminky-162/jak-byt-vyzivna-matka-v-5-ti-bodech-248 .

Katka

Katka, 15. 1. 2016, 9.26

Vypadá to na únavu a ponorku. Určitě si zařiďte hlídání a dělejte činnost, co vás baví. Nechoďte do rodinného centra, běžte do lesa nebo plavat, daleko od matek a dětí. Mě třeba pomáhá vypnout četba. Máme s manželem dohodu, že pokud si jeden z nás potřebuje od dětí odpočinout, ten druhý ho zastoupí. 1-2 hodiny volna udělá zázraky a zase se na ně těším. Já píše Dáša, nic netrvá věčně a za pár let ještě budete na tuto dobu ráda vzpomínat, ikdyž to teď nevypadá. Ještě mám v živé paměti, jak byly první měsíce s prvním dítětem psychicky i fyzicky náročné a to jsem měla maximální podporu manžela, který i k dítěti v noci vstával a nosil, když já už to nezvládala. Pokud nemáte takovou podporu ve svém manželovi/příteli, nemůžete se znovu obrátit o pomoc na rodiče nebo kamarádku? Není to žádná ostuda!

dáša Petrášová (dasza)

dasza, 15. 1. 2016, 6.35

Nic uz neceka???za par let musite do prace.to zas bude zmena..tu alergii na chlapa znam;) mivam ji obcas taky a pomuze mi odjet(takze sem pochopila ze vasi sou odjinud..sbalte se a jedte tam na tyden;) jinak je potreba si to materstvi uzivat.zaprve to desne leti a ty deti sou maly jen jednou a hlavne nezapominat na sebe!!! Konicky.pratele.zabava...kojite-nekojite??? Jo s kojenim je to krapet tezsi ale i ka co sem kojila prakticky furt sem si uzmula hodinku tydne pro sebe na sport.a doma cvicila lazdej den.ikdyz tam byli drti..za kamarasama chodim i s detmi.pac hlidani nemam..deti satkuju.a verrte ze v satku muzete vse.kamkoliv se dostanete atd..tento rok mi rd konci a spis budu mit deprese ze ta pohoda doma konci....v praci uz takovej klid nebude.to dojdu uhonena dom.rychle dohnat domacnost a bude to napalici;)) proste zkuste se na to divat jinak...

Lucie Chlumecka (louskacek2)

louskacek2, 17. 1. 2016, 9.13

Presne tez budu mit depku z konce rd. A pokud je depka z partnera ustrojte mu dceru na prochazku do kocarku a sup a hned je hodinka casu. Ja to partnerovi rikam kdyz tohle na mne leze a bez komunikace mezi partnery neni reseni.