Josef Hroch Komárek (Hroch)

Hroch, 2. 12. 2015, 23.49

No já můžu přispět z druhého pohledu, v mládí jsem byl několikrát za čerty. A letos vyšel čas a jdu chodit dokonce s těmi které jsem kdysi jako čert navštívil. Popravdě řečeno u domácích čertů je to vždy o tom jestli si čert zjistí jak na děti musí působit, a reaguje na jejich chování. Popravdě již rodiče sami dopředu řeknou jestli máme přitlačit nebo né ,a to že i moje děti už teď bystří jestli náhodou čert už nekouká za rohem a jsou nějak hodnější je poznat. Mé doporučení pokud čerty: ANO, ale zjisti si dopředu jestli je ostatní znají a zda to opravdu umí.

Iveta Láznická (lazna)

lazna, 30. 11. 2015, 13.21

Ve školce chodí normálně čerti. Některým dětem nebyli ani tři roky.

Zuzana Lišková (Zuzka Čtvrtečková)

Zuzka Čtvrtečková, 30. 11. 2015, 9.05

Malému budou 3 a byli jsme poprvé loni. Za čerty jsme byli na 2 akcích. Bál se tak normálně, nic hrozného. Letos se na ně těší, domů zvát nebudeme.

dáša Petrášová (dasza)

dasza, 29. 11. 2015, 19.21

Dom je nezvu.na mikulaskou besidku chodime do mc kde je to bez certu...nemam to rada a chudaci deti.

Kateřina Mokřičková (Minnie)

Minnie, 29. 11. 2015, 18.16

A ještě jsem zapoměla, teď v pátek jim přijde Mikuláš i čerti do školky tak jsem ráda že s nimi už má zkušenost a nebude vystrašená.

Kateřina Mokřičková (Minnie)

Minnie, 29. 11. 2015, 18.10

My jsme byli poprvé na Mikuláše u mé babičky na vesnici když dceři byli čerstvé 2 roky, byly tam ještě dvě další děti aby na to nebyla sama a zvládla to nádherně, zazpívala Pejsku náš, šáhla čertoj na rohy za dobroty hezky poděkovala a pak říkala že se jí to líbilo a kdy přijdou zas . Vloni bohužel nikdo nechodil už ani na té vesnici, tak jsme šli na besídku, to byla tříletá. Opět všechno v pohodě, splnila úkoly, řekla básničku, šla k čertovi skočit přes metlu a dostala od něj sušenku tak byla kamarádka na konci bsla možnost se s nimi vyfotit, ostatní děti šly ustrašeně a pouze s maminkou sednout si jen k Mikuláši, naše cácora šup mezi čerty

Kristy Sim

Kristy Sim, 29. 11. 2015, 11.48

Přijde mi, že už moc takhle ani Mikuláš a spol nechodí. Já dcerku hodně dopředu připravovala na čerty a vyvrbilo se z toho, že dcerka čerty miluje. Pořád jen "čertík Bertík". Teď jsme byli na rozsvícení vánočního stromku a tam jak viděla čerta, tak na něj soustředěně kukala a jak byl z dohledu, tak hned "maminko, jdeme na čertíka". Takže trauma z toho mít nebude. Myslím si, že je důležité dětem vysvětlit o co jde, ostatně jako se vším. Já dcerka řekla, že chodí pro zlobivé děti apod, ale že ona je hodná, takže se nemusí bát, že by ji čert chtěla odnést, že ji nedám. No a pohodka =)

Katka

Katka, 28. 11. 2015, 16.52

K nám nechodí vůbec (děti 8 a 4,5 roku). Občas jdeme na Mikulášskou besídku.