Katka

Katka, 17. 11. 2015, 19.07

Dají se podepsat tyto 2 petice: http://e-petice.cz/petitions/petice-za-peci-o-zenu-a-dite-v-obdobi-tehotenstvi-pri-porodu-a-behem-sestinedeli.html

Katka

Katka, 17. 11. 2015, 19.01

http://e-petice.cz/petitions/petice-za-respektujici-peci-v-souladu-s-doporucenim-svetove-zdravotnicke-organizace.html

Jana Bučilová (Jackey)

Jackey, 17. 11. 2015, 12.33

Já koukala až se zpožděním na netu a můžu říct, že jsem se nestačila divit. Nejdřív mě tedy dostali ti tatínci, kteří bezradně seděli na chodbě, na nic se neptali....být tam ten můj, tak jim to tam asi převrátí vzhůru nohama a to odnášení miminek jsem taky nepochopila. Já se s takovým přístupem naštěstí nesetkala a malou jsem asi po 15 minutách měla hned u sebe na první kojení a to jsem byla po celkovém uspání a císaři. Teď jsme se přestěhovali k Praze a můžu říct, že po shlédnutí rozhodně v pražských porodnicích rodit nebudu

Iva Tomanová (ivka1981)

ivka1981, 16. 11. 2015, 15.27

Také jsem koukala, co se dneska ještě děje, čekala jsem něco jiného, když to bylo z porodnice z Prahy. Naštěstí, já rodila úplně jinde a jsem ráda, že bylo vše úplně jiné. Na břicho mi sice taky skočily, ale malej šel aspon krásně ven. A holčička, ta šla úplně sama, bez chemie. Jediné co, tak mi protrhly vodu, ale byla jsem už otevřená na tři cm. Oba porody jsem měla celkem rychle za sebou. Jak tam psali v titulcích, že umělé protržení zpomaluje porod, tak to bych opravdu nechtěla vidět, kdyby mi tu vodu neprotrhly - první porod byl za hodinu a třičtvtě od vody, druhý za půl hodinky. A jsem ráda, že to šlo vše tak v pohodě.

Kateřina Sikorová (Estrela113)

Estrela113, 15. 11. 2015, 14.47

Nekoukala, jelikož mám za sebou hodně zpackanou poporodní péči a nechci vzpomínat.

Jaroslava Hálová (vivianr)

vivianr, 15. 11. 2015, 14.21

Raději jsem nekoukala. Nedělám si iluze. Tady v Rychnově udělali z holky, co to studuje, histerickou nespolupracující rodičku a nepomohl jí ani soud. To vše kvůli nástřihu. Já bych jí ho nedělala, když nechtěla. Však by si to příště rozmyslela, kdyby se natrhla a pokud by to šlo bez nástřihu, tak by nemusel být soud. Sama za sebe si netroufnu určit, co je zbytečný zásah a co ne. Pokud bych měla porodní plán, tak bych si to nechala vysvětlit, proč to podle něho nejde. U prvního porodu mi doktor vše vysvětlil a snad tomu tak bude i u druhého.

Katka

Katka, 16. 11. 2015, 9.28

Mě by zase jako jediný smysluplný zásah u mého porodu přišel právě ten nástřih, který mi ovšem jako jediný neudělali. Radši do mě lili oxytocin a skákali po břiše

Jaroslava Hálová (vivianr)

vivianr, 17. 11. 2015, 11.36

Právě v tomhle případě neumím posoudit, zda je to opravdu potřeba nebo ne. Vím, že jsou případy, kdy ani nástřih nepomohl a natrhlo se to ještě více.

Kateřina Mokřičková (Minnie)

Minnie, 13. 11. 2015, 20.50

Nestačila jsem zírat, že ještě v dnešní době je něco takového u nás možné jsem šťastná za to, že jsem rodila v porodnici, v jaké jsem rodila. Tam bych to asi neustála.

Katka

Katka, 13. 11. 2015, 13.57

Byla jsem v šoku jak z flegmatických budoucích otců, tak z nadbytečných zásahů lékařů. Úplně se divím, že jsem při všech těch zásazích do mých dvou porodů, dokázala porodit bez císaře. Matky prvorodičky chápu, sama jsem se bláhově poprvé svěřila do lékařových rukou a byla přesvědčená, že bez jeho pokynů, oxytocinu a exprese neporodím. Ksénie mi bylo líto, že si nedokázala stát za svým co nejpřirozenějším porodem. Pěkně si to pak ve finále odskákala, když ji zfetovali pomalu do bezvědomí a musela na císaře. Na jejím místě tu její mladou doktorku zažaluju, protože už když seděla na tom baloně, tak bylo vidět, že je mimo, usíná....a oni jí dali snad ještě 2 další dávky a kupodivu miminko už to neustálo ( Ikdyž moje porody v Brně měly do přirozených daleko, tak jsem obě děti mohla mít po převážení 2 hodiny u sebe. O osídlování bakteriemi ale moc nemohla být řeč, protože jim ze zavinovačky lezl jen obličej ;o)

dáša Petrášová (dasza)

dasza, 13. 11. 2015, 15.24

Jasne.prvni sem taky mela vic s pa..byl vyvolavanej a vic me nutily tlacit..ale u druhyho sem to vedla cely jaa..a sem za to rada;)