Veronika Pemlová (veru.veru)

veru.veru, 22. 6. 2015, 17.08

Ono je to těžké, vemte si, jakou částku platíte a co za ní požadujete. Moje děti chodí už do školy, oběd vyjde na 26 korun a taky teda žádná sláva, nicméně - co si dnes za 26 korun koupíme? Rozhodně ne polévku a druhé jídlo s pitím. ale jestli jde spíš o chutnost jídla, zajděte za vedením, než psát nějaké petice, je lepší v dobrém zkusit ředitele.

Kateřina Sikorová (Estrela113)

Estrela113, 22. 6. 2015, 17.56

Děkuji za reakci. Za ředitelem se zastavím a zkusím se s ním domluvit. Ovšem pokud jsem jediná maminka, tak to nebude mít efekt. Proto jsem uvažovala o petici, kterou podepíše maminek více, aby bylo jasné, že nás nespokojených je více. Co se týče obědu, upřímně ... když syn onemocněl, jela jsem mu oběd vyzvednout, když už byl zaplacený. A celý letěl, jelikož byly luštěniny na smetaně, tvrdé nedovařené ... já pocházím se skromných poměrů a sním skoro vše, ale toto mě dostalo. A další případ, zeleninové karbenátky - netušila jsem, že ve školce vaří z polotovarů ale dostala jsem do rendlíku zmražené polotovarové obalované zeleninové karbenátky. Myslím si, že za jídlo se platí ve všech školkách podobně a že kvalita může být i lepší. A pokud dostane dítě na svačinku čtvrtku krajíce chleba a není na přidání ... ať se na mě nikdo nezlobí, ale to mi příjde málo pak fňuká že má hlad.

Veronika Pemlová (veru.veru)

veru.veru, 22. 6. 2015, 18.40

Oni za většinu věcí nemůžou, mají tzv. spotřební koš a to je fakt peklo. A navíc, hodně maminek by třeba odmítlo platit víc, je to fakt těžký, vejít se do všech těch předpisů. Nechci se jich zastávat, ale někdy to i při nejlepší vůli nejde, nevejdou se do těch škatulek. a paradoxně - polotovary platí za "zdravější", protože jsou zkontrolované. Hrůza, co?

Kateřina Sikorová (Estrela113)

Estrela113, 23. 6. 2015, 10.00

polotovary jsou kontrolovatelné ... to je fakt. Hrůza to je ...

Jana Novotná (Jana N.)

Jana N., 22. 6. 2015, 16.02

U nás ve školce je jídlo pestré, něco chutná něco ne. Školka bere jídlo ze školní jídelny, tak není co řešit. Nějaké stížnosti by stejně neprošly.

Kateřina Sikorová (Estrela113)

Estrela113, 22. 6. 2015, 17.59

Také se bojím, že žádná stížnost nepomůže ... ale aspoň to zkusím. Možná jsem zpovykaná ze soukromé školky, kam syn dřív chodil. Ale tam byly obědy výborné (brali je z jiné školky), i svačinky super, když jsem syna brala dřív a on si je bral domů, tak jsem měla možnost je vidět a někdy i dojíst.

Jana Novotná (Jana N.)

Jana N., 22. 6. 2015, 18.35

A s čím například nejste spokojená? Nedávno si na třídní schůzce nějací rodiče stěžovali, že děti mají k obědu hamburger.... Ředitelka na to, že měli vidět, jak všem dětem chutnal a jaký to byl opravdu výborný kus. Velký poctivý. Náš malý prý ve školce sní skoro všechno. Myslím, že nejedl hrachovku (což se tedy nedivím ) a žemlovku. Vím, že vedoucí jídelny na začátku školního roku říkala, že musí plnit kvóty (luštěniny, zelenina, ....). Když chtějí něco přidat, tak si mohou jít.

Kateřina Sikorová (Estrela113)

Estrela113, 23. 6. 2015, 10.00

Jani psala jsem výše, konkrétní případy, které mi vadí ... kvóty jsou určitě dobrá věc. Luštěniny doma vařím velmi často, máme je rádi celá rodina. Dětem dělám i hranolky nebo domácí hamgurger ... ale hranolky jen v troubě a z domácích brambor a celeru, stejně tak maso na domácí hamburger mám kvalitní, žádný polotovar. 1/4 chleba s pomazankovým máslem a malým kousíčkem papriky mě taky dostal

Jana Novotná (Jana N.)

Jana N., 23. 6. 2015, 10.10

Polotovary určitě dobré nejsou. To kdybych zjistila, asi bych také pátrala, proč právě takto vaří. Tady ve školce taky dostávají takhle malé svačiny (co jsem viděla na začátku škol.roku, když jsem tam se synem jedno dopoledne byla), ale není problém, aby si přidali. Spíš je to počítané podle dětí, které málo jedí, aby nenechávali a jedlíci si mohou přidat. Nedávno, když jsem byla pro syna ve školce, tak zrovna ještě svačil a učitelka hlásila, že už má čtvrtý chlebík . Já jsem se bála, že nebude jíst syn ve školce ty různé pomazánky, ale asi není žádný velký problém.