ivanka386

ivanka386, 20. 4. 2020, 21.42

Spořící účty jsou v dnešní době nesmyslné, dle mého názoru. Daleko větší smysl má investovat do něčeho co je v této době na vzrůstu. Například kryptoměny. Hodně jsem se dočetla zde https://www.mojepenize.com/investovani-do-kryptomen-jak-zacit-a-co-je-treba-vedet/ a za poslední rok nám to hodně stouplo. Tak o tom popřemýšlejte:-)

IvanaTomesova

IvanaTomesova, 16. 4. 2020, 16.26

Líbí se jak to máš doma zorganizované a i tvé plány do budoucna. My máme s manželem společný účet z kterého oba čerpáme. Vzhledem k tomu že muž bere větší peníze, a já bych měla ze svého pokryt všechny nákupy, tak bych byla hodně rychle na suchu, takže jsme se domluvili takto. Ohledně financí nám dost pomohl i partners poradce, třeba ohledně pojistek a s urovnáním našich plateb abychom někde neplatili zbytečně moc a pak i s uložením peněz do stavebka, které bychom rádi do budoucna využili na rekonstrukci bytu.

Kamil Štrof (Kamil Štrof)

Kamil Štrof, 24. 3. 2020, 15.17

Taky jsem teď pár let po sobě ukládalnějaké peníze stranou a myslím, že to byl dobrý krok, protože se teď v krizi nemusím tolik stresovat s tím co bude. Byl bych ale rád, kdyby se mi moje úspory začali i nějak zhodnocovat, a tak jsem si na https://investitura.cz/blog/kam-investovat-penize/ četl o možnostech investice. Zatím mi ze všeho nejlépe vycházejí akcie.

Ivana Navrátilová (Ivana Navrátilová)

Ivana Navrátilová, 30. 9. 2021, 18.44

Nad akciemi jsem taktéž uvažovala. Říkám si ale jestli to v dnešní době není až příliš velký risk. Asi ne tak velký, jako třeba kryptoměny, ale i tak. Mě teda co se investování týče mnohem víc zaujaly spíš drahé kovy. Například taková investiční platina, viz https://www.zlataky.cz/ostatni-investicni-kovy?ext=0&filter_subcat_value=1&filter_weight=on&filter_id=on&sort=1a se mi jeví jako dobrá volba

ivanka386

ivanka386, 24. 1. 2020, 9.24

Tak to já teda určitě svou vlastní finanční rezervu mám. Peníze mám schované doma. Docela ale v poslední době začínám přemýšlet nad tím, jestli by nebylo dobré je proměnit například ve zlato. Na https://www.investice.cz/ jsem totiž před nějakou dobou četla článek o investování do zlata a dost mě to zaujalo.

Pavla Tesařová (Pavla T.)

Pavla T., 12. 4. 2019, 0.29

S manželem máme každý svůj účet. Oba jsme rozumní lidé, věříme si a o každém větším (nad 1000) výdaji si hned řekneme. Žádné zadní vrátka nemám. V nejhorším by se o mě postarala moje rodina, a věřím, že ať by se stalo cokoliv postaral by se manžel minimálně o děti. Znám ho od malička, vím jaký je to člověk, jsme spolu 15let a bezvadně si rozumíme, takže nemám důvod k obavám.

Kateřina Mokřičková (Minnie)

Minnie, 12. 3. 2019, 17.39

Účet je psany na mně, zakládala jsem ho já a nakonec se to vyvrbilo tak, že je společný, chodí tam všechny naše příjmy a vše z toho i platíme. Bokem nikdo nic nemá. Máme děti, společnou domácnost, přijde nám to takhle ok. Našetřeno máme prd, oba jsme začínali s holou zadnicí a z rodičáku ani šetřit nejde. Radši si dopřeju s dětma výlet než pár stovek škudlit, víc si stejně nemůžeme dovolit. Nejsme chudý, děti maj absolutně vše co potřebují, chodíme na večeře, na výlety, mají kroužky, vše. A nekouříme ani nepijem, partner sem tam víno a to už musí bejt. Žijem v nájmu. Při 3 dětech nepočítám že by jsme se měli rozcházet, naopak plánujem svatbu snad za rok. Kdyby jeden z nás nedejbože zemřel, druhému bude vyplacena pojistka. Pak by bylo sirotčí na děti a asi nějaké dávky by jsme dosáhli. Muž by mzsel skončit v práci a jít na RD. Jsou u nás kousek od baráku takové minijesle tak přinejhorším by syn musel tam... to samý zůstat sama já. Musela bych asi někam na částečný úvazek. Hlídání tu žádné nemáme. Bylo by řešení se odstěhovat. No a kdyby mě náhodou fakt chlap odkopl... tak je rozumný a alimenty by snad platil poctivě. Kdyby ne, byla bych v háji. Bydlení platíme tolik jako beru RP i s přídavkama takze by ti bylo horší. Ale řešit bych to musela až by ta situace nastala.

WeruskaSK

WeruskaSK, 24. 2. 2019, 20.16

som na materskej, prijem nula, takze aj keby som chcela nemam mat z coho zadne vratka, a vsetko nasetrene islo na dom a pozemok. a ak clovek uvazuje uz vopred ze ho ten druhy opusti tak o com to je... to je uz ako predsvadobna zmluva rovno, ze rovno pripustas ze ta ten druhy niekedy opusti. a zadne vratka a setrenie poza chrbat - to mi pride ako podraz na tom druhom

Fuga

Fuga, 22. 2. 2019, 16.53

Máme společný účet a nevyčítám s i když si někdo něco koupí když bychom se rozvedli tak se stejně všechny peníze musí rozdělit napůl

Zuzana Šárková (Anezzka)

Anezzka, 18. 2. 2019, 15.07

Slíbili jsme si pred lidmi i pred Bohem ze to spolu vydržíme až do smrti, tak máme vše společně i peníze a bokem si nic nedavame. Rozvod pro nás neni řešení. Spis řešíme co kdyby jeden z nás zemřel (nebo oba) takže nějaký seznam jaké všechny smlouvy a pojištěni máme a co si přejeme aby bylo s našimi dětmi.

LucieS

LucieS, 18. 2. 2019, 15.20

Tak to je druhá stránka věci. Že často jeden z partnerů neví, co a kolik se má platit atd. Kdyby se nedejbože opravdu něco špatného stalo, tak druhý pak nemusí vědět, co má dělat.

Zuzana Šárková (Anezzka)

Anezzka, 18. 2. 2019, 15.25

Nebýt toho dokumentu co jsme společně vytvořili tak nevím co a kde se platí třeba za auto. A kdyby se stalo něco nam oběma tak naši rodice nebo jednou nase dospělé deti uz vůbec nebudou tušit co a jak.

Jana Jankovičová (Janna)

Janna, 18. 2. 2019, 13.24

Máme každý svůj účet, ale máme přehled, kolik tam kdo má. Manžel je živitel rodiny a dává velké peníze i stranou (na rekonstrukce baráku a zahrady, na nové vybavení, atd...). Pak si dáváme ještě stranou peníze speciálně jen na dovolenou. A já takhle nepřemýšlím, že bychom někdy měli jít od sebe. To fakt ne.