Adéla Kadlusová (Adelinka)

Adelinka, 10. 6. 2018, 21.43

nikdy jsem pořad neviděla

Zdeňka Slimáčková (Zdeňka S.)

Zdeňka S., 10. 6. 2018, 19.03

Neznám, neviděla jsem, musím se podívat ....

NiFee

NiFee, 10. 6. 2018, 14.10

Nepoznám no ono je to asi preto lebo su možnosti ako pracovať a tak a ludia to iba využívaju...tažko potom hodnotit kto to naozaj potrebuje a kto nie...preto su take príste kriteria

Kamila Pecharová (Kamila Pecharová)

Kamila Pecharová, 10. 6. 2018, 21.53

Ano to určitě se najdou lidé, kteří toho umí zneužívat.. Tady šlo ale o příběhy těch, kteří to opravdu potřebují.. Sociální pracovnice neplní svou práci, chybí pořádná kontrola lidí, kteří žádají.. Atd

Lenka Kořánová (Lenička)

Lenička, 11. 6. 2018, 10.51

Zažila jsem že si nechala dát alimenty na černo a chlap ji kupoval auto aby dostala dávky. Na druhé straně chlap neplatil alimenty opravdu neměla. Žila s rodiči v domku a jelikož rodiče byli posuzovaný tak neměla na nic nárok.

Janako

Janako, 10. 6. 2018, 14.08

Neznám, ale dle toho, co píšeš, se asi kouknu. Jinak náš stát je celkem Štědrý, dává dost dávek. Otázka je, jestli těm potřebným nebo "vycuranym". Mě osobně nejvíc štve třeba příspěvek na bydlení. Třeba důchodci v centru Prahy (nejen tam) platí ohromné nájmy,nemají na to, ale stát jim většinu toho proplati.Stěhovat se ale nechystají.Radeji bych podporovala samoživitelky, které to určitě nemají lehké. Nebo vylepšit přídavky na děti, které se nedávají každému dítěti, ale některému dle Fin. situace rodiny.

Kamila Pecharová (Kamila Pecharová)

Kamila Pecharová, 10. 6. 2018, 21.55

Tady šlo převážně o samoživitelky! Dávek je možné asi dostat dost, jen na ně kolikrát někdo nesmyslně nedosáhne, nebo mu prostě ani s pracovním příjmem nestačí..

Janako

Janako, 10. 6. 2018, 22.54

To jsem z toho úvodu pochopila, právě na to jsem hlavně reagovala. Chtěla jsem říct, že si myslím, že dávek je dost, ale nevím, zda pro ty pravé.

L.janicka.l

L.janicka.l, 11. 6. 2018, 13.40

Me se libi jak nektere mesta prevadi panelaky kde stat plati skoro vsem na bydleni na getta tim padem jim stat neproplati najmy a nedochazi k dalsimu pristehovani osob co na to nemaji (sice se to tyka hlavne nasich spoluobcanu, ale ty usetrene penize muzou dat na deticky)

Pája Suchá (BonnieParker)

BonnieParker, 11. 6. 2018, 16.59

Třeba v otázce bytové situace mi mnohem horší než důchodci v centru (kde žili celý život a jsou tam zvyklí, tak se jim vůbec nedivím, že se jim nechce stěhovat, starší lidi už změny snáší hodně špatně) přijde obchod s ubytovnama, kdy si majitel ubytovny napálí obrovský nájem za malý byt/pokoj a státu to vůbec nevadí a platí. Stát tratí peníze, rodina bydlí v nevyhovujících podmínkách a majitel je spokojený, protože si zarobil...

Janako

Janako, 11. 6. 2018, 21.49

To souhlasím, mělo by se to nějak kontrolovat nebo by měly být nějaké limity, kolik se může za ubytovnu platit, právě aby k tomuhle nedocházelo. Jinak k těm nájmům v centru města, mně to nevadí, ať si tam klidně zijou, ale ať si to platí sami. Nepřijde mi normální, aby důchodce, který bere důchod třeba 12tis,platil nájem 20tis a z toho 15tis mu proplacel stát. Prostě když na to nemám, musím jinam. A na tohle si hlavně ti lidé musí myslet dřív, ne to řešit (neřešit) až v důchodu.

Jana Kubešová (jkubeso)

jkubeso, 10. 6. 2018, 12.49

Nekoukám, jak už bylo napsáno, těžko soudit, kdo opravdu potřebuje pomoc a kdo zneužívá. Stát se nepostara a kdybych měla přispívat na vsechny potřebné, co se ke mě dostane, tak nedělám nic jiného a jsem bez peněz taky. A jak mi řekla jedna chytrá paní, ten kdo doopravdy nemá peníze, tak si o nic neřekne, brečí jen ti, co neumí šetřit.

Kamila Pecharová (Kamila Pecharová)

Kamila Pecharová, 10. 6. 2018, 21.59

Tak tady šlo převážně o matky samoživitelky, které počítají každou korunu.. Nevypadalo to, že by neustále veřejně brečely, spíš je jim často líto, že nemohou dopřát dětem lepší domov.. Snaží se, vydělávají si, ale zbývá jim třeba max 2000,- na měsíc na jídlo pro sebe a tři děti..

Monika Mrázová (Monuli)

Monuli, 10. 6. 2018, 12.45

Nekoukala jsem,někdy zkusím podívat

patricia077

patricia077, 10. 6. 2018, 11.53

Jsme v zahraničí tak jsem se nedivala

Kamila Pecharová (Kamila Pecharová)

Kamila Pecharová, 10. 6. 2018, 22.00

Běží to od března.. Tohle jsou právě ty březnové díly

patricia077

patricia077, 11. 6. 2018, 12.17

Vidíš tak vůbec nevím

Veronika Hlaváčková (V007A)

V007A, 10. 6. 2018, 11.05

Nekoukám se, ale člověk se musí spolehnout sám na sebe a nespoléhat na stát,protože ten těžko pomůže. Stát pomáhá jen těm,co v životě nepracovali a hulí jedno cigáro za druhým a popíjí. Vidím to na naší sousedce,ta má život na pohodu,vše za ní vyřeší ostatní.

L.janicka.l

L.janicka.l, 10. 6. 2018, 11.47

To jw pravda, nedavno jsem zaslechla ze chteji zenam pridat za kazde dite 500 k duchodu, takze opet vydelaji ty co nepracuji

Kamila Pecharová (Kamila Pecharová)

Kamila Pecharová, 10. 6. 2018, 22.07

Tak každopádně by se měl každý postarat sám o sebe, ale člověk neví co se stane druhý den a každý nemá nebo nestihne našetřit tolik peněz při nenadálé situaci.. Každopádně chybí pořádná kontrola těchto lidí, aby se právě nestalo, že dávky někdo zneužívá.. A tady v tom pořadu je super, že polovina je ten příběh a druhá polovina diskuze s kompetentními osobami z politiky apod. kteří k tomu mají co říct a vysvětlují proč to je tak jak to je a co s tím..

Lenka Kořánová (Lenička)

Lenička, 10. 6. 2018, 9.36

Tohle jsem neviděla když to půjde tak se kouknu.

Lenka Hofbauerová (Leňulka)

Leňulka, 10. 6. 2018, 8.53

Nekoukám, ani nevím, že něco takového dávají, televizi skoro nevidím a dokumenty jen co se přírody týče. A jsou lidi co za to nemůžou a lidi co si za to můžou sami a těžko to rozeznat dopředu. Některý mají děti větší a nechtějí jít do práce, radši sosají stát a že pár takových znám i osobně a jen si stěžují jak nemají atd. Pomoc si zaslouží jen někteří a takový co za to nemůžou ale stane se tak si váží pak všeho. Třeba já darovala několikrát oblečení nebo boty po dětech, co jsem pro dceru nevyužila nebo využila jen jednou a už to bylo fakt jen na donošení. Ti co to fakt potřebují ne až tak svou vinou to ocení a jiní ještě pindají co jim to člověk poslal. Třeba jsem darovala balík 7kg oblečení pro děti od narození do 2let jednomu pánovi, že prosí pro dceru a potom psal jak jsou nadšení, že využijí a prostě hrozně milý a spokojený. A potom jsem narazila na otce samoživitele se 4 dětmi a ten byl sprostý co jsem to poslala, že to rovnou hodil do popelnice, že to jeho děti určitě nosit nebudou tak z takových je mi smutno a odmítám pomoci těm co si za to můžou sami a neváží si i mála, co jim kupříkladu pár fleků na tričku a jinak jsou v pořádku. Vždycky jsem dávala pár fotek a stav věcí upozorňovala a pak ještě je člověk špatný

Kamila Pecharová (Kamila Pecharová)

Kamila Pecharová, 10. 6. 2018, 22.18

Fakt, jo? Tak to nechápu, jak si to někdo může dovolit! No tenhle dokument je o těch, kteří by byli určitě vděční.. Člověk se může do tíživé situace dostat velice rychle ze dne na den.. Dokonce tam byl pán se třemi dětmi, kterému skočila manželka z okna.. On pak nemohl tři měsíce do práce (než se dostal z nejhoršího, naučil se starat o děti apod) a finančně mu pomohli kolegové z práce, jinak by mu nikdo tak rychle nepomohl.. Neexistuje mimořádná dávka, na tyto případy.. Ale jinak šlo hlavně o matky samoživitelky