Veronika Kovačková (Arwisek)

Arwisek, 24. 4. 2015, 15.40

Fany, na UM se vykasli, pokud mas dost mleka. Maly ho absolutne vubec nepotrebuje, jestli prospiva a mel by ti to rict kazdy pediatr. Zacnes nebo uz jsi zacala s prikrmy a budes po nich jeste nejakou dobu mlicko nabizet z prsu a az se dopracujete na plne davky prikrmu, mimi samo uz mleko po prikrmu chtit nebude a budes kojit uz jen mezi jidly nebo jak si rekne a v noci. Lahvickou s dudlikem by ses o kojeni mohla pripravit. Od sesti mesicu je dobre zkouset podavat vodu z ruznych hrnecku a na lahvicky z dudlikem se nesnazit detatko ucit, kdyz neni potreba pit mleko z lahve. Mluvim z vlastni zkusenosti, synovi je 8 mesicu a hrnecky zkousime od tech prikrmu, nabizim jen vodu. Laktacni poradky nam ani caje nedoporucila. Obcas si cucne, vetsinou vsak neco vyplivne, ale casem se pit urcite nauci. Je to beh na dlouhou trat a do leta by bylo dobre, aby uz vedel, jak na to. Naucit dite pit je otazka nekolika mesicu. Klidne mu to i sama ukaz. My mame hrnecku asi deset, nez jsme kapli na ten nejvice vyhovujici. Preju at kojite co nejdele budete chtit a z lahvicky at si pije teta s babickou, za nich se detem podavaly automaticky, ale ty jsi maminka a delas to dobre. Maly je rozumny a vi, proc ji nechce. Prso a maminka je totiz nejlepsi

Kateřina Sikorová (Estrela113)

Estrela113, 24. 4. 2015, 13.33

Syn byl kojený a také z lahvičky neuměl. Později se naučil z učící láhve už z pítka. Důvěřovala bych svému instinktu a dítěti, až bude chtít, vezme si, naučí se. Praktiky našich rodičů a prarodičů jsou už historie

Jana Hájková (JanaH)

JanaH, 22. 4. 2015, 21.42

Jak už tady padlo, když kojíte, čajíčky ani umělé dávat nemusíte. U nás se starší syn musel naučit pít z lahvičky, když jsem byla pár týdnů po porodu na operaci a nemohla ho kojit, prostě mu nic jiného nezbylo. Naštěstí pak nebyl problém na předchozí kojení navázat, za což jsem byla ráda. Teď u mladšího ještě kojím, takže to zatím neřeším.

Katka

Katka, 22. 4. 2015, 18.17

souhlasím s daszou, pokud kojíte, žádnou flašku dítě nepotřebuje a pokud ho neopouštíte, aby ho musel někdy jiný nakrmit, tak k tomu už vůbec není důvod. U prvního dítěte jsem si prošla martiriem flaštiček, učících hrníčků, slámek a pítek. U druhého dítěte jsem už byla chytřejší a syn pil od 1 roku z klasického porcelánového malého hrnku. UM a čaj se dává dítěti, které není kojené. Teta a babička jsou zřejmě starší škola, tehdy se nekojilo, po 4 měsících od porodu se šlo zpátky do fabriky a děti pily sunar..

dáša Petrášová (dasza)

dasza, 22. 4. 2015, 8.56

tak zaprve.kdyz kojite- na caj ani UM nemyslete. je to zbytecny... jim to staci.. jo az bude v lete treba mega horko a tak bych klidne vodu(caj) nabidla... jinak ja mam 2deti a ani jedno lahev nesnaseli a nikdy nemeli.ja jim ji nabizela,ale oni jsou naci divni a nikdy z ni neumeli sat... syn az mel po roce a pul tak v lete se rozpil ale ze slamek, a pak flasek typu- kubik atd) dcera ma 11m a flasku taky nechce.mi to nevadi, reci od okoli nevnimam babicky at mi skoci na hb..az mala bude chtit, treba si to vezme.... kazdej den ma vodu ve flasce uvarenou a bereme ji ven, a nabizim..

Kateřina Mokřičková (Minnie)

Minnie, 3. 11. 2015, 9.11

Dcera mi u vašeho příspěvku asi omylem odklikla palec dolů - moc se omlouvám