Lenka Střelcová (Lenica)

Lenica, 3. 3. 2015, 10.29

Taky jsme to měli pořád Syn se to odnaučil nedávno, bude mít 5let.....ve školce se to učitelkám nelíbí, tak si tohle dost hlídají.....doma jsem to řešila tak, že jsem mu dala jeho speciální látkovou plínku a mohl si do ní nos utírat, to ho moc bavilo

Christie

Christie, 2. 3. 2015, 15.33

To se nám stávalo jednu dobu také, než jsem začala používat heslo: "nos", a to i při občasném dloubání nose. Na toto heslo dcera reaguje tak, že pak se většinou hlásí sama o utření nosu a volá utřít. Samo, občas se pořád ještě stane, že "když není" čas, většinou při hraní, tak maminku nevoláme a vše skončí na rukávu.

Alexandra Wolfová (Alexandra)

Alexandra, 2. 3. 2015, 16.37

Heslo NOS? To zní dobře.. A jak vám to funguje? To řekneš Ty, když vidíš, že má nudli, nebo si ji utírá do rukávu, nebo popotahuje, nebo se dloube a ona přestane a jde se vysmrkat? A časem si sama řekla "heslo"? Pochopila jsem to dobře? To zní jako fajn "hra" bez nutnosti neustálého napomínání..

Christie

Christie, 2. 3. 2015, 22.12

Ano, vidím, že dělá něco nekalého s nosem, tak řeknu NOS. Ona se začne chichotat a řekne mi ne NOS ne, a já na to, tak se pojď vysmrkat nebo utřeme jej. U dloubání řeknu jen NOS bez vysvětlení. To jsem se kdysi někde dočetla a celkem to funguje.