Lenka Střelcová (Lenica)

Lenica, 3. 3. 2015, 10.40

Syn (5let) si kouše nehty....vždy tak, až si udělá záděr a potom chce po nás hned náplasti. ..ale věřím, že to přejde samo....potom máme problém každý večer, že nechce sám usínat v posteli. Vždy buď v obýváku s námi u TV nebo v posteli, ale jen s námi Hodně mě to trápí, chtěla bych se někdy v klidu podívat na film, ale copak to takto jde?

Alexandra Wolfová (Alexandra)

Alexandra, 2. 3. 2015, 13.20

Dcera (2,5) si začala poslední dobou strkat prst do nosu.. Snažila jsem se jí vysvětlit (názorně), že to není nic hezkého, ale dělá to "nevědomky". Když jsme se viděli s dědou, tak on řekl "a dáš mi taky ochutnat, je to dobrota, jo?" .. to mě trochu polilo horko, protože ji do té doby nenapadlo prst z nosánku strčit rovnou do pusy a zbaštit tu "dobrotu". Dědovi jsem rychle vysvětlila, že ji takhle přímo navádí. Doufám, že ji to nenapadne.. Máte nějaký tip na odnaučení?

Jana Hájková (JanaH)

JanaH, 4. 3. 2015, 14.40

S prstem v nosu moc neporadím, snad bude fungovat heslo NOS, jak radila Marťa. Jen s dědou to máme úplně stejně. Kolikrát něco plácne a vůbec si neuvědomí, že je to pro Honzíka návod, jak udělat něco, co se nedělá. A Honzík, ikdyž ho to do té doby vůbec nenapadlo, tak nelení a honem to jde vyzkoušet

Katka

Katka, 28. 2. 2015, 18.47

Dcera si kousá nehty, ale už to neřeším, protože hořký lak nepomohl Čekám, až sama uvidí, že jsou nehty škaredé a přestane. Ikdyž ona občas sama říká, že by toho chtěla nechat, ale že se jí to nedaří. Nevím, jak jí pomoct Mě pomohlo, když mi babička řekla, že mi ty nehty zůstavají v břiše a tvoří se tam takové jezírko plné nehtů, ta představa pro mě byla odporná, že jsem toho hned nechala, ale zase takovéhle nesmysly, se mě dceři říkat nechtějí, ona je na to asi moc chytrá ;o)

Veronika Mahdalová (Mahdalka)

Mahdalka, 16. 4. 2016, 13.51

Taky si nemyslím,že by spaní s rodiči nebo dudání dudlíku bylo zlozvyk,to spíš zvyk.Náš má obojí,dudlík má už jen na usnutí,pak vytahuju ale občas ho vyžaduje i přes den a to když přijdeme z venku,je unavenej,to si pak chce vlézt s dudlíkem pod deku a koukat chvíli na pohádky