Eva Hroudová (mckvak)

mckvak, 19. 6. 2015, 10.05

Knihu jsem zacala cist a rikala jsem si jako docela dobre napsany. Cetlo se to hrozne jednoduse. Nez jsem ji docetla kamaradka me vytahla na film a z toho bylo celkove zklamani. Takze knihu jsem ani nedocetla a vim ze na dalsi dily ani nepujdu a ani je cist nebudu.

Denisa Čechová (DenisaC)

DenisaC, 28. 5. 2015, 9.39

Kniha celkem dobrá, až na tu vatu Film jsem viděla, ale hlavní představitelé jsou mi nesympatičtí, mohli vybrat jiné herce

Zuzi V. (Zuzi)

Zuzi, 22. 5. 2015, 11.35

První díl jsem dostala od manžela k narozeninám (prý když jsem štír, který má v povaze vášeň, by se mi mohla knížka líbit ) já slušně poděkovala a hodila knížku na polici, kde na ní dlouho padal prach. Nejdřív si knížku půjčily moje dvě kamarádky z práce a já se do ní zakousla až na jejich doporučení. Zhltla jsem ji skoro najednou. Byla jsem nadšená. Jednoduchý text mě donutil koupit si druhý díl v angličtině a celkem mě i bavil, ke konci 2.dílu jsme se musela už přemlouvat...3.díl jsem nakonec také koupila v aj, ale skončila jsem u 2.kapitoly...film jsem si pustila ze sestrami a mě osobně neoslovil herec, takže filmu dávám z 5 hvězdiček 2. Dle mého názoru je to až moc komerční a přitom na podobné téma je tu dost jiných erotických příběhů, které se mě osobně líbí daleko více. Jako například knihy od Jackie Collinsové....

Martina Vymětalíková (mtina)

mtina, 8. 3. 2015, 6.44

knihy mám doma ale s dětmi nemám čas se do nich začíst tak teď obíhají kamarádky film sem viděla před pár dny a celkem se mi líbil..

Veronika Pemlová (veru.veru)

veru.veru, 16. 2. 2015, 14.37

Dnes se chystám na film, tak dám vědět.

Kateřina Sikorová (Estrela113)

Estrela113, 15. 2. 2015, 21.24

První díl jsem přečetla jedním dechem, stejně jako druhý a třetí. Četla jsem je v angličtině, abych si ji procvičila. Proto jsem si vybrala lehčí typ literatury (klasiky nedávám ) a četla se mi opravdu moc dobře. Několikastránkové erotické zcény jsem pak už přeskakovala. Bylo to pořád dokola, ale děj ač jednoduchý, mě zaujal. Na film se nechystám. Mám výbornou fantazii a pokud čtu knihu jako první, film se mi nikdy nelíbí, protože v mé fantazii je to vše jiné a lepší. Kritika filmu mě většinou nezajímá, jelikož někdy film zhatí a mě se líbí a někdy film vychválí a je o ničem.

Katka

Katka, 15. 2. 2015, 16.04

autorka by měla radost, v novinách, na FB, na promaminkách, všude se řeší 50 odstínů ;o) knihy jsem četla, stylem - každou 16. větu a v pohodě to ke sledování "děje" stačilo ;o)) obecně mě neláká číst knihu a vidět i film, vždyť je to stejné....ohlasy od kritiků teda vůbec dobré nejsou, ale ony moc pozitivní stejně nepíšou ;o)

Kristy Sim

Kristy Sim, 19. 11. 2015, 14.46

Vyjímečně s vámi nesouhlasím =) právě, že kniha a film bývají často velmi odlišné. Knihu jsem četla a film byl otřesný =)

Jana Hájková (JanaH)

JanaH, 15. 2. 2015, 12.28

Mně vždycky přijde lehce komické, když je nějaký boom ohledně knihy, filmu, všichni to mohutně řeší.. Jedni knihu (film) bezmezně milují, druzí zatracují a oba tábory by se kolikrát do krve pohádaly. Mně jen prostě neláká si ji přečíst a totéž mám i u filmu, takže jaká je, nemůžu posoudit.

Lucie Freiwaldova (inglulie2)

inglulie2, 15. 2. 2015, 9.10

Přeskakovala jsem k erotickým scénám TeĎ jsem si to chtěla přečíst znovu, ale nedala jsem ani ty scény