Dagmar Veverková (dáša)

dáša, 6. 6. 2016, 10.43

Nemám předčasně narozené dítě. Jen bych chtěla trochu upozornit na Vaši radost ze samostatného usínání bez uspávání atd. Tady bych neřekla, že se jedná o samostatnost. A i ty 4 dny bez Vás mohou ovlivnit váš vztah do budoucna, proto bych se jí to snažila teď vynahradit.

Lenka Hofbauerová (Leňulka)

Leňulka, 6. 6. 2016, 10.53

Samozřejmě věnuji se jí celý den a večer si dělám svou práci, ona chvíli kouká a usne. Myslím, že lepší než dlouhé chování a zdlouhavé uspávání jako jsem zažila u dětí normálně narozených, co prostě sami neusnou a nebo spí jedině s rodiči v posteli do x let a nechtějí být v postýlce. Třeba sestra má děti narozené normálně v termínu a strašně dlouho trvalo než je naučila usínat samotné a ve své posteli, povedlo se jí to až když bylo staršímu 5let. I když byla v inkubátoru tak jsem ale byla u ní, měla jsem jí v inkubátoru na pokoji, takže kdykoli koukla vždy jsem tam byla

Dagmar Veverková (dáša)

dáša, 6. 6. 2016, 23.48

Nedá mi to.. Při narození v 35tt s apgarem 10,10,10 jak píšete nevidím důvod, aby dítě bylo v inkubátoru. Navíc narozené dítě si vidí sotva na špičku nosu, takže když byla u vás na pokoji, to mělo efekt asi spíš pro vás. Takové dítě může být zahříváno na těle matky pro klid duše s připojeným oxymetrem. To, že děti mají spát samy bez mámy na to mám zase já jiný názor. Ukažte mi savce, který odsune svá mláďata do jiné nory a ráno je zase vyzvedne..tyhle děti z inkubátoru by měly dostávat ještě více doteků, chování a přítomnosti matky. Jinak se nedivím, že večer sama usne, když přes den nespí a musí být unavená.

Lenka Hofbauerová (Leňulka)

Leňulka, 7. 6. 2016, 8.27

No prostě byla v inkubátoru se ohřívat, jinak jsem jí měla u sebe, starala se o ní, kojila apod. jen prostě byla vyhrazená doba kdy může být z inkubátoru venku. Nikam jí na noc neodkládám. To, že spí ve své postýlce a ne se mnou, neznamená, že je odložená, mám postýlku hned vedle postele, bez jedné bočnice a je to jako by spala se mnou. Jinak přes den se jí věnuji na plno, mazlíme se, hrajeme si apod. Večer dám do postýlky, kterou mám v obýváku a dělám si svou práci, ona mě chvíli sleduje a za chvíli usne. Když jdu spát postýlku převezu do ložnice a sundám bočnici. Nevidím v tom nic špatného.

Dagmar Veverková (dáša)

dáša, 7. 6. 2016, 11.03

To spaní byla reakce na paní před Vámi, která zmiňovala to společné spaní. Některé děti mají rady vlastní prostor na spaní, ale často tomu tak není.. A na paní je vidět, že by nerada přišla o své pohodlí. A znám takových rodičů plno viz. Eastvilova metoda.. Z té je mi zle..to, že dítě po xy hodinách usne a usíná pak skvěle po pár dnech neznamená, že je tak spokojené, pouze zlomené..